בית המשפט העליון החליט בימים האחרונים לשחרר למעצר בית באזוק אלקטרוני את אמיר אזברגה, בן 41 מרהט, בעל חברת שמירה חוקית, שהואשם בעבירות של סחיטה באיומים של קבלני תשתיות. זאת, תוך שהוא נעזר בעבריינים מארגון הפשע של משפחת כראג'ה.

הפרקליטות הגישה ערר על ההחלטה, שכן מבחינת הרשויות אזברגה הוא דמות דומיננטית בפרשה. חברת השמירה שלו העסיקה את אותם עבריינים כדי להטיל אימה על קבלנים, על מנת שיאפשרו להם "לעבוד" תוך שהם נסחטים במאות אלפי שקלים. בכתב האישום שהוגש נגד שמונה מבני משפחת כראג'ה ושתי חברות שבבעלותם, בגין סחיטה באיומים של קבלנים בחריש, כפר סבא ועפולה, צוין שהסכום הכולל מגיע עד לכדי 4 מיליון וחצי שקל.

הקבלנים שנסחטו סיפרו כי הופנו לבעל החברה אזברגה, כדי לסגור מולו את שירותי השמירה על האתרים, בעיקר באזור עפולה וחריש - שבה לא מעט עבריינים ממשפחת הפשע מתגוררים. טלאל כראג'ה, למשל, נאשם מרכזי בפרשה, חבר לאזברגה לשם כך.

"התקשר אליי גבר ואמר לי בערבית שהם שומרים על האזור, ושהוא ישלח הסכם במייל, שאני צריך לחתום עליו ולהחזיר אותו", שחזר א', קבלן מצפון הארץ. "הוא אמר ששמו זיאד ושהוא ממשפחת כראג'ה, ושהם אחראים על השמירות. שילמתי להם על 'אוויר' כי פחדתי מהם, לא היו שומרים, אתה יודע מה זה משפחת כראג'ה?", הוסיף.

קבלן אחר טען בעדותו במשטרה שלא היה משלם על שירותי שמירה, מה שהוביל לאיומים שקיבל שאילצו אותו "להתיישר". "אמרו לי שאם לא אשלם ישרפו לי את המקום עם הציוד - ציוד של מיליוני שקלים", העיד. עבור "השירות", שילמו הקבלנים בין 7,500 ל-20 אלף שקלים בחודש.

כתב אישום הוגש נגד אזברג'ה, כראג'ה ושאר המעורבים לבית המשפט המחוזי בתל אביב, אולם מרבית הנאשמים בפרשה שוחררו למעצר בית. כעת, סנגוריו של אזברגה, עורכי הדין יקי קהן ושרון יוטקובסקי, ביקשו מבית המשפט המחוזי בתל אביב לשחררו גם, מאחר שעוצמת הראיות נגדו נמוכה ובטענה שניתן לנהל כך את התיק.

עו
עורך הדין יקי קהן|צילום: יח"צ, חדשות

השופט קיבל את עמדתם ואזברגה שוחרר למעצר בית ברהט, כאמור, בניגוד לעמדת הפרקליטות, שסירבה לכך בתוקף והגישה ערר על ההחלטה לבית המשפט העליון, בטענה ששופט בית המשפט המחוזי טעה בהחלטתו. בנוסף צוין כי יש ראיות רבות נגד אזברגה, המחייבות את השארתו במעצר.

שופט העליון נועם סולברג דחה את ערר הפרקליטות וציין בהחלטתו כי ניתן להפחית את מסוכנותו של אזברגה בשחרורו באזוק אלקטרוני. כמו כן בהחלטתו ציין כי מרבית הנאשמים בפרשה, שוחררו באופן זה, והוסיף כי המדינה לא הגישה על כך ערר.

"אתה שומע כראג'ה אתה מפחד, הם יכולים לעשות כל דבר. יותר טוב לסגור איתם מחיר, לשלם להם וזהו. אנחנו מבינים מה קורה אם לא משלמים", הוסיף אחד הקבלנים בעדותו במשטרה.