סיכול בצפון תל אביב: ישי חנוכייב ומקורבו נעצרו עם אקדח טעון
המשטרה עצרה לפנות את העבריין הבכיר ואת מקורבו אנדרי פבלוביץ', בזמן שהם שוהים ברכב ומתצפתים על בית בשכונה. במכוניתם נמצאו אקדח גלוק עם כדור בקנה, משבש תדרים ומסכות סקי. במשטרה חושדים כי השניים נשלחו לפגוע באחד התושבים: "הם כנראה קיבלו 'הזמנה'"


ראש המאפייה הקווקזית באשקלון, ישי חנוכייב, בן ה-44 הוא העבריין המסוכן שנעצר אתמול בלילה (חמישי) בשכונת היוקרה 'תל ברוך' בתל אביב יחד עם מקורבו, אנדרי פבלוביץ' בן ה-44 מפתח תקווה. הם נעצרו כשברשותם אקדח עם כדור בקנה, מסכות, רימון הלם, 29 גרם קנביס ועוד.
חנוכייב, נחשב ליעד מודיעיני בכיר של היחידה המרכזית במשטרת מרחב לכיש. הוא השתחרר מהכלא לפני כשנתיים. הוא מסוכסך עם ראשי ארגוני הפשע שלום דומרני ומיכאל מור. השניים שמרו על זכות השתיקה בחקירתם ולא הסכימו לנדב פרטים מה עשו במקום.
"להערכתנו הם הגיעו כדי לסגור חשבון עם עבריין שמתגורר בשכונה מישהו שמקורב אליו", ציין גורם המעורה בפרטי הפרשה. השוטרים למעשה סיכלו חיסול או פגיעה בתושב השכונה. שוטרים תחנת תל אביב צפון שהיו בפעילות מבצעית באזור הגיעו למקום ועצרו את השניים.

השניים הובאו היום להארכת מעצר בבית משפט השלום בתל אביב. החוקרת ביקשה להאריך את מעצר השניים בעשרה ימים כדי לאפשר לחוקרים לבצע פעולות חקירה נוספות בתיק.
בתוך כך, סנגורו של חנוכייב, עו"ד נס בן נתן, טען מנגד כי כלי הרכב בו נסעו אינו גנוב ולא כל מה שנמצא במכונית שייך לחנוכייב וכאשר נכנס למכונית הוא לא בדק את תכולתה. הוא ביקש לשחרר אותו או לחילופין לצמצם את ימי מעצרו. השופט שדן בתיק האריך את מעצרם של חנוכייב ופבלוביץ' בארבעה ימים.

"הם לא סתם הסתובבו בשכונה והגיעו עם אקדח וכדור בקנה. הם כנראה קיבלו 'הזמנה' לפגוע באחד התושבים. אנחנו בודקים במי מדובר", טען גורם המעורה בפרטים. העבריין מאשקלון נחשב כאמור ליעד מודיעיני של המשטרה שריצה בעבר עונשי מאסר, ועל אף ששוחרר מהכלא לפני כשנתיים ושמר על פרופיל נמוך/