שופטי בית המשפט העליון דחו הבוקר (ראשון) את ערעורו של ראש ארגון הפשע יצחק אברג'יל וקבעו כי הוא ירצה שלושה מאסרי עולם ועוד 11 שנים נוספות בכלא. בכך הכריעו השופטים כי אברג'יל יסיים למעשה את חייו בכלא ולא ישתחרר לעולם.

מלבד אברג'יל, השופטים דחו ערעורים נוספים שהגישו חמשת המורשעים נוספים בפרשה 512, שבה הורשע גם אברג'יל.  מי שלמעשה היה בכיר בארגון שלו, העבריין אבי רוחן ירצה 25 שנות מאסר בפועל. ערעורו נדחה וגם ערעור המדינה על זיכויו מתיק הרצח נדחה.

עופר בוהדנה, שהורשע שהניח את מטען החבלה על גג הצ'יינג' ברחוב יהודה הלוי שגרם למותם של שלושה חפים מפשע ירצה שני מאסרי עולם.

אבי רוחן (צילום: Flash90)
אבי רוחן|צילום: Flash90

למעשה רק נאשם אחד שיוצג על ידי עורכי דין מיקי חובה ואביגדור פלדמן זוכה בפרשה מחמת הספק: פטריק עמוס, שהורשע בסיוע להכנת מטעני החבלה בשני הניסיונות לחסל את העבריין זאב רוזנשטיין בצ'יינג' ברחוב יהודה לוי ובמקום נוסף בתל אביב. שופטי העליון קבעו שיש לזכות אותו מחמת הספק מאחר וגם עדי המדינה לא קשרו אותו לשני המקרים ואין ראיות שביצע את המיוחס לו.

בקרוב יישמע גם ערעורו של העבריין גולן אביטן שהורשע כי העביר את השלטים שהפעילו את מטען החבלה ביהודה הלוי ונדון ל-15 שנות מאסר בפועל. אביטן, ששוחרר במהלך המשפט באיזוק אלקטרוני, ברח למרוקו, הוסגר לישראל ונשפט לפני כמה חודשים על חלקו בפרשה.

העבריין יניב בן סימון, שלטענת השופטים בבית המשפט המחוזי בתל אביב היה אדריכל' ומתכנן הפיגוע הפלילי, עצור בדרום אפריקה ומנהל משפט נגד הסגרתו לבקשת רשויות האכיפה בישראל. הוא נחשב לאיש הכי מקורב לאברג'יל ומבכירי פרשה 512.

הכלא בדרום אפריקה, יניב בן סימון
יניב בן סימון והכלא שבו הוא שוהה בדרום אפריקה

למעשה, מדובר באחת הפרשות הסבוכות והמורכבות שבהן טיפלו המשטרה והפרקליטות. תחילתה  בדצמבר 2003, כאשר מטען חבלה רבה עוצמה הופעל על גג צ'יינג' ברחוב יהודה הלוי בתל אביב במטרה לחסל את העבריין זאב רוזנשטיין שנהג להגיע למקום. רוזנשטיין נפצע באורח קל אבל כאמור שלושה בני אדם נרצחו ו-37 נפצעו בדרגות פציעה שונות.

במשך כמעט 12 שנה התיק נחקר ללא התקדמות עד אשר המשטרה והפרקליטות גייסו עדי מדינה, שהיו חלק מארגונו של אברג'יל והיו בסוד העניינים. שניים מהם שכונו "בומבי" ו"בואינג" סייעו להשגת הראיות המפלילות ולגל המעצרים הגדול של אברג'יל ואנשיו ולמעשה עדותם בבית המשפט הביאה להרשעתם והכנסתם לכלא לשנים רבות.

בפרקליטות בירכו על דחיית הערעור של הנאשמים. "אנו מברכים על החלטת בית המשפט העליון שקבל את מרבית טענות פרקליטות המדינה בתיק משמעותי רחב היקף בפרשת 512 נגד ארגון פשיעה אכזרי בראשו עמד יצחק אברג'יל", נמסר.

"בית המשפט העליון קבע בפסק הדין פה אחד, כי עסקינן בארגון פשיעה אלים ורב עוצמה, בעל זרועות בארץ ובחו"ל, אשר פעל לאורך שנים כמערכת עצמאית ונפרדת וכלל פעילות עבריינית תקדימית הן במימדיה והן בתוצאותיה הקטלנית", הוסיפו בפרקליטות.

"הנאשמים הורשעו, כל אחד לפי חלקו, בביצוע עבירות חמורות במסגרת ארגון פשיעה של רצח, נסיון רצח, סיוע לרצח, הלבנת הון בהיקף של מיליוני שקלים ועבירות רבות נוספות. בית המשפט העליון הותיר על כנם עונשי מאסר ממושכים מאחורי סורג ובריח, ואף קיבל את ערעור המדינה והחמיר את עונשו של אחד הנאשמים.
בכך, קיבל בית המשפט העליון כאמור את עיקר טיעוני הפרקליטות הן ביחס להרשעה והן ביחס לעונש והעביר מסר חד וברור כי יש להילחם בתופעות פשיעה מאורגנת באמצעות ענישה מחמירה", סיכמו.