כבר למעלה מ-12 שנה מחפשת משטרת ישראל אחר גופתו של אבי אוחיון, מי שנרצח על ידי עבריינים המזוהים עם ארגון פשיעה גדול בדרום תל אביב, ונכון להיום, אחד המעורבים בסיוע לרצח השתחרר מהכלא בשחרור מוקדם, זאת למרות שהגופה טרם נמצאה וכנראה כבר לא תימצא לעולם.
תחילת הפרשה בשנת 2008, אז העבריין מנחם עמיאל שימש כנהגו של אוחיון, תושב אופקים במקור, תלמיד ישיבה כבן 20 ללא עבר פלילי שחי חיים כפולים, ובמקביל ללימודיו ניהל מכון ליווי גדול בתל אביב וסיפק שירותי אשראי שונים.
בספטמבר 2008, אחרי שאוחיון התערבב עם גורמים מפוקפקים בעסקיו, כמה עבריינים בכירים יצרו קשר עם עמיאל וביקשו ממנו להסיע את אוחיון לפגישה בתל אביב, ושיתפו אותו כי בכוונתם לעשות לו "כיפה אדומה" - כלומר לרצוח את אוחיון אחרי סכסוך שהפתח ביניהם.
ימים ספורים לאחר מכן, עמיאל אכן הסיע את אוחיון למפגש שנקבע מראש, ושם אותם עבריינים התנפלו על אוחיון ורצחו אותו באכזריות רבה. לאחר הרצח הם דאגו להעלים את גופתו כדי שלא יופללו, והחשד הוא שאוחיון הסתכסך עם כמה חיילים בכירים בארגון פשיעה גדול שפעיל גם היום ועדיין מהווה מטרד עבור משטרת ישראל.
עמיאל, שכאמור היה מעורב בסיוע לרצח, לא הסתפק רק בעזרה שהעניק לרוצחים, אלא גם יישם הלכה למעשה את הביטוי "הרצחת וגם ירשת", ובמשטרה חשדו גם כי בין עמיאל לאוחיון היה סכסוך כספי, זאת אחרי שעמיאל לקח את ארנקו של אוחיון מיד אחרי הרצח, גנב את כרטיסי האשראי והמזומנים שמצא בו, ורכש מוצרים רבים בעשרות אלפי שקלים.
כמה שבועות לאחר מכן עמיאל חשש שהמשטרה תעלה על עקבותיו ותעצור אותו, ברח לארצות הברית, אבל משטרת ישראל הצליחה לאתר אותו גם שם, ודרשה מהרשויות במדינה לגרשו לארץ. עם הגעתו של עמיאל חזרה לישראל, הבינו החוקרים שהוא ואוחיון בילו יחד זמן קצר לפני הרצח והיו משוכנעים שהחקירה נמצאת לקראת סיום.
לבסוף, עמיאל הואשם על ידי הפרקליטות בעבירה של רצח, אבל בגלל שלא נמצאו כל ראיות ישירות שקשרו אותו למעשה, סעיף האישום השתנה בהמשך לסיוע ברצח, ועמיאל הסכים למסור לחוקרי המשטרה מידע יקר, וטען כי גופתו של אוחיון הושלכה לקרקעית "אגם הברבורים" בדרום תל אביב, ובתמורה דרש שייגזרו עליו רק תשע שנות מאסר.
שוטרים ויחידת הצוללנים של המשטרה סרקו את האגם במשך שבועות ארוכים אבל לא מצאו דבר, אז החליטה המשטרה לבטל את ההסכם עם עמיאל, זאת לאחר שהשקיעה בחיפוש סכומי כסף אדירים, כולל ייבוש הביצה מכל תכולתה בניסיון למצוא את גופותו של אוחיון.
לבסוף הורשע עמיאל במהלך הסדר טיעון, והוא נידון ל-14 שנות מאסר בפועל ועוד תשעה חודשים בכלא, כשלאורך השנים שעברו מאז המשטרה והפרקליטות נעמדו על הרגליים האחוריות וסירבו בכל תוקף לכל בקשתיו של עמיאל לשחרור מוקדם.
בסופו של דבר היו אלה עורכי דינו של עמיאל, זאב אלוני ויוסי ברנט, שהגישו לאחרונה בקשה נוספת לשחרור מוקדם של מרשם בצירוף תכנית שיקום מסודרת של הרשות לשיקום האסיר, וחברי ועדת השחרורים שהתרשמו מתכנית השיקום של עמיאל ומכך שהוא נמצא בעיצומו של הליך שיקומו - החליטו לבסוף לקצר את עונשו בשליש.
וכך, למרות שחרורו של עמיאל, נכון להיום המשטרה עדיין ממשיכה בחיפושים אחר גופתו של אוחיון, אבל ככל שחולפות השנים הסיכוי שהיא תימצא שואף לאפס, זאת למרות שאחד המעורבים ברצח כאמור חזר להסתובב חופשי."אנחנו תמיד עם יד על הדופק ועושים הכול למצוא את גופתו. אם זה בהשגת מידע מודיעיני מגורמים שונים בעולם הפשע ואם בחקירות שאנחנו מבצעים", מסכם גורם במשטרה.