פרקליטות מחוז מרכז הגישה בימים האחרונים כתב אישום חמור לבית המשפט המחוזי מרכז-לוד נגד עמית בן שמעון, תושב נתניה בן 28, בגין ניסיון לייבא לישראל חמישה ק"ג קטמין בשווי של כ-200 אלף שקל.

מכתב האישום עולה כי בן שמעון ניסה כמה פעמים לייבא קטמין וסוגי סמים אחרים באמצעות משלוח של חבילות בדואר, אבל מסיבות די מוזרות הוא לא קיבל אותן. הוא יצר קשר עם גורמים בגרמניה כדי להבריח את הסמים. באחד המקרים הוא יצר קשר עם אדם ששם הקוד שלו היה "בול" וסגר איתו עסקה על משלוח של 627 גרם MDMA תמורת 1,890 יורו, אבל החבילה לא הגיעה לבן שמעון. 

בן שמעון לא הרים ידיים וניסה שוב להבריח 100 גרם קטמין באמצעות אדם שכינה עצמו בשם "בנץ". הסם היה אמור להיות מוחבא בתוך צעצוע. גם המשלוח הזה לא הגיע לבן שמעון, שהמשיך בניסיונות שלו להבריח סמים לישראל. 

לפני כשלושה שבועות בן שמעון תכנן עסקה להברחת חמישה ק"ג קטמין תמורת סכום של 1,800 יורו. אם ההברחה הייתה מצליחה בן שמעון היה מרוויח הרבה מאוד כסף.

החבילה נשלחה לישראל אבל עובדי המכס יירטו את החבילה, שהכילה קטמין במשקל של 4.65 ק"ג, בסיוע כלבן. עובדי המכס העבירו את המידע לחוקרי יחידת 747 במשטרת מרחב נתב"ג.

על החבילה היה רק מספר טלפון השייך לבן שמעון וכתובת המייל שלו. הכתובת הייתה פיקטיבית.

בן שמעון, אזרח ללא עבר פלילי, הגיע לקחת את החבילה ונעצר על ידי בלשי המשטרה. הוא הכחיש במשטרה כל קשר לחבילה. הוא טען בתחילה שלפני כן טס לברלין, שם נפגש עם סוחר המתמחה במכירת בגדי מותגים מזויפים שגרם לו לקחת את החבילה למרות שסירב לקבל אותה. בטלפון שלו מצאו החוקרים התכתבויות שונות הנוגעות לכך שהתכוון להבריח סמים.

כאשר החוקרים עימתו אותו עם הראיות הוא העדיף להטיח בהם: "אתם תופרים לי תיק".

התביעה דרשה להשאיר את בן שמעון במעצר עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו בשל חומרת מעשיו, אבל פרקליטו, עו"ד ויקי שמואל, ביקש משירות המבחן להגיש תסקיר לבית המשפט. בקרוב תחליט השופטת האם בן שמעון יישאר במעצר או ישוחרר למעצר בית.