המשטרה תפסה באחרונה מאות כלי רכב יוקרתיים, בהם נהגו עבריינים מארגוני פשע במרכז, הצפון והשרון. אלא, שכשרצו להחרים אותם גילו שהם שייכים לחברות ליסינג ולא רשומים על שמם. "במצב הזה אין לנו יכולת להחרים את המכוניות", הסביר קצין משטרה.
ואכן, בשנים האחרונות עבריינים מארגוני פשע מוצאים דרכים שונות ומגוונות על מנת להימנע מכך שרכבי היוקרה שלהם יוחרמו על ידי המשטרה. עוד קודם להשכרת מכוניות יוקרתיות מחברת ליסינג, עבריינים העדיפו לנהוג בכלי רכב ישנים יחסית במטרה לייצר תחושה במשטרה שאין להם כסף, וכי כלי הרכב שברשותם שווים כמה אלפי שקלים בודדים.
את הלקח הזה למדו העבריינים בדרך הקשה. לפני כ-5 שנים הם הסתובבו בכלי רכב יוקרתיים בשווי של מעל מיליון שקל, שאת רובם הם רשמו על שמם של בני משפחה כדי למנוע את החרמתם. אלא שבמשטרה וברשות המיסים עלו על השיטה.
באחד המקרים נדהמו המשטרה ורשות המיסים לגלות שמוכר פטרוזיליה בשוק בדרום הארץ, אשר מרוויח מידי חודש 8,000 שקל, נהג בג'יפ מרצדס בשווי של כמיליון שקל. לאחר בדיקה של העניין התברר שהמוכר הוא "איש קש" של עבריין בכיר – והרכב הוחרם, חולט ונמכר. במקרה נוסף, נתפסה חיילת נוהגת בג'יפ ב.מ.וו ששייך לקרובת משפחה של עבריין ממרכז הארץ. גם כאן הג'יפ הוחרם ונמכר.
כאמור, באחרונה אימצו העבריינים שיטה חדשה – השכרת כלי רכב יוקרתיים בליסינג באמצעות אנשיהם ובני משפחותיהם. "בהתחלה הם נסעו בכלי רכב ישנים, אבל אז התחילו החיסולים והם נכנסו לחרדות ועברו לכלי רכב יוקרתיים מחברות השכרת רכב", הסביר גורם מודיעין במשטרה.