אחרי הצפת בני ברק בשטרות מזויפים של 200 שקלים, עכשיו הגיע תורה של העיר החרדית אלעד. שוטרי מחוז מרכז עצרו במהלך סוף השבוע שני חשודים בהפצת מטבעות מזויפים של 10 שקלים. על פי החשד, המטבעות המזויפים נמכרו בטלגרם ויוצרו על ידי זייפנים המייצרים אותם במכונות ייעודיות.
שוטרי השיטור העירוני באלעד קיבלו דיווח על חשוד שנכנס לבתי עסק בעיר ופורט מטבעות של 10 שקלים החשודים כמזויפים כאשר שותפו ממתין ברכב. הצוות עקב אחר החשודים ולבסוף עצר את הרכב לטובת חיפוש, שבמהלכו נתפסו 400 מטבעות של 10 שקלים בסך כולל של 4000 שקלים ועוד אלפי שקלים בשטרות. לאחר מכן נעצר חשוד נוסף בהפצת המטבעות המזויפים.
שני החשודים המרכזיים - תושבי צפת וחצור הגלילית בני 36 ו-29 - עוכבו כאמור לחקירה ובסיומה נכלאו. "אחד מהם בא אליי לחנות שלי עם שקית מלאה במאות מטבעות של עשרה שקלים וביקש להמיר אותם לשטרות. הם יודעים שבעלי חנויות שכונתיים צריכים עודף קטן ללקוחות שלהם ומנצלים את זה לרמות אותנו, לעקוץ אותנו", שחזר ד', בעל חנות שכונתית באלעד, "חלקם באים עם כיפה על הראש וציצית שלא נחשוד בהם. אני חטפתי הונאה של 5,000 שקל שזו מכה גדולה בשבילי, אבל יש עוד עשרות בעלי חנויות שנעקצו בהרבה יותר כסף. כל העיר הוצפה במטבעות מזויפים של עשרה שקלים".
בשבועיים האחרונים נכנסו כמה צעירים שרכשו את המטבעות המזויפים וביקשו מהעובדים או הבעלים להמיר את המטבעות בשטרות של 20 ו-100 שקל הנחשבים לשטרות בטוחים שארגוני הפשע לא מזייפים. מרבית בעלי החנויות נפלו בפח שלהם.
"הייתי צריך עודף בחנות אז נתתי להם שטרות של 100 שקל. אחד הצעירים בא עם שקית מלאה בכמה מאות מטבעות של עשרה שקלים. הוא אמר שהוא צריך להחליף לשטרות. החלפתי לו. באמת לא חשדתי בכלום. זה קורה לא פעם שנכנסים לקוחות ומבקשים לעשות המרה של מטבעות לשטרות", ציין א', "אחרי פחות מיממה התחילו דיבורים בעיר שיש מכה של זיוף מטבעות. הבנתי לצערי שנפלתי בפח וגרוע מכך שבדיעבד נתתי ללקוחות שלי מטבעות מזויפים, שזו תחושה נוראית עבורי כי המטבעות המזויפים גרמו ויגרמו נזק כלכלי לא רק לי גם לאחרים".
החשודים הובאו בסוף השבוע להארכת מעצר בבית משפט השלום בפתח תקווה. החוקר ביקש להאריך את מעצרם וציין כי המטבעות הועברו לבדיקות וחוות דעת במעבדה לזיהוי פלילי במטה הארצי. הם חשודים בזיוף מטבעות וקשירת קשר לפשע.
בעלי החנויות שעלו על הזיוף של המטבעות הזעיקו את השוטרים. החשודים הכחישו שהיו מעורבים בזיוף של מטבעות או ידעו שהם מזויפים. סנגוריהם ביקשו לשחרר אותם למעצר בית מאחר ואינם יכולים לשבש את החקירה וטרם התקבלה חוות דעת סופית לגבי המטבעות. השופטת שחררה את החשודים למעצר בית ואזרה עליה להיכנס לעיר אלעד למשך חודשים ימים.