תושב הדרום שגילה אחרי 15 שנה שהבת שנולדה לו אינה שלו חויב לשלם חוב של כ-100 אלף שקל לביטוח הלאומי ששילם עבורו כל השנים את דמי המזונות - כך פסקה באחרונה שופטת בית המשפט לענייני משפחה בקרית גת.

א', בשנות החמישים לחייו, הכיר לפני כ-15 שנה אישה עימה ניהל מערכת יחסים. לשניים נולדה בת ובשנותיה הראשונות א' תפקד כאביה. בשלב מסוים הוא ואימה נפרדו ומאז נותק הקשר ביניהם.

א', שחשד שהבת אינה שלו, הגיש בקשה לבית המשפט לענייני משפחה בקרית גת לערוך בדיקת רקמות לו ולילדה. "אני בטוח שהילדה לא שלי אז למה אני צריך לשלם דמי מזונות?", קבל א', "היא בגדה בי עם גבר אחר שהילדה היא ממנו. היא הונתה אותי כשטענה שהילדה היא שלי".

השופטת פאני גילת כהן החליטה לשלוח את א' ובתו לבדיקת רקמות. הבדיקה קבעה שאכן הילדה אינו של א'. בעקבות תוצאות הבדיקה א' פנה לבית המשפט וביקש למחוק חוב שלו בסכום של כ-200 אלף שקל שלא שילם כדמי מזונות וכתוצאה מכך נפתח נגדו הליך של הוצאה לפועל. 

באמצעות עו"ד חני אביטן מומחית לדיני משפחה האישה טענה כי יש לדחות את תביעת הבעל למחיקת החוב, שכן בהסכם שנחתם ביניהם לאחר לידת הילדה הוא הסכים לקחת אחריות מלאה עליה ולהכיר בה כבתו לכל דבר ועניין ולפרנס אותה ולשלם דמי מזונות.

לדבריה, ההסכם נחתם בעת שהייתה בהריון והוא התחייב שגם אם יתברר לאחר בדיקת הרקמות שהוא אינו אבי בתה הוא ישלם דמי מזונות. היא ציינה כי א' חויב לשלם מידי חודש לבתה דמי מזונות בסכום של 1,450 שקל אבל לא עמד בתשלומים ובלית ברירה פנתה לביטוח הלאומי ששילם את הכסף.

השופטת קבעה בפסק הדין כי המחדלים בפרשה מתחלקים בין א' לבין האישה.  לדברי השופטת האישה האמינה בתום לב ש-א' הוא אבי בתה ולכן נמנעה מלערוך בירורים הכרחיים בסוגיה וסירבה לערוך בדיקת רקמות.

מנגד, התנהלותו של א' היא בבחינת שרשרת של מחדלים חמורים יותר מאשר האישה, שכן הוא התנהל בצורה פסיבית ובחר שלא להתגונן מפני תביעת המזונות ולאחר שניתן פסק דין הוא המתין שנים ארוכות עד שהגיש את התביעה לשלילת אבהות.

עו
עו"ד חני אביטן

השופטת קבעה כי החוב לביטוח הלאומי יתחלק בין השניים והמליצה להם למצוא את הדרך להגיע להסדר חוב עם הביטוח הלאומי ואופן פרעונו.