מדינה שלמה הזדעזעה כשיורי וולקוב נרצח במעבר החצייה לעיני אשתו על ידי עדי מזרחי. לאחר הרצח בני המשפחה פתחו בקמפיין מימון המונים. ישראלים רבים התגייסו ותרמו 915 אלף שקלים כדי לעזור למשפחה. כעת מתברר כי עורך הדין אייל בסרגליק ששכרה המשפחה לצורך ליווי משפטי, גבה ממנה שכר טרחה שערורייתי על סך 600 אלף שקלים.

לדברי בסרגליק, המתמודד לתפקיד יושב ראש לשכת עורכי הדין, ביצע בתיק פעולות מורכבות וארוכות ולכן גבה סכום כזה. אלא שעורך הדין גיורא אבן צור, המייצג את המשפחה במאבק להשבת הכספים, טוען כי בסרגליק לא פעל בתיק כלל וכלל.

"המשפחה חתמה לבסרגליק על יפוי כוח והסכם שכר טרחה ב-17 בדצמבר. ב-22 בדצמבר הוגש כתב אישום על ידי הפרקליטות. דיברתי עם התובעת בתיק, זאת שהגישה את כתב האישום. שאלתי אותה אילו פעולות עשה בסרגליק כדי לקדם את הגשת כתב האישום מולה. היא אמרה שחוץ משיחה אחת שהיא יזמה מול עורך הדין בסרגליק, יום לפני הגשת כתב האישום, כדי לספר לו שמוגש כתב אישום, לא הייתה פגישה".

משפחתו של יורי וולקוב בתגובה ראשונה לרצח (צילום: מתוך
משפחת הנרצח יורי וולקוב|צילום: מתוך "חדשות הבוקר" , קשת 12

הוא טוען שגם סייע להם לנהל תקשורתית את המשבר הזה.
"זה אחד מטיעוניו. הוא לא יועץ תקשורת, הוא עורך דין. עורך דין צריך לתת שירותים של עורך דין, לפי חוק. דבר שני, התקשורת התנפלה על הסיפור הזה גם ככה, לא היה צריך שום עזרה בנושא הזה".

לדברי אבן צור, מלכתחילה לא היה צורך אמיתי בשירותי עורכי דין במקרה הזה: "משפחות של נפגעי עבירה לא צריכים עורכי דין שייצג אותם. במקרה שלפנינו היה סרטון שתיעד את הרצח. כל המדינה ראתה את זה. הפרקליטות עשתה את עבודתה נאמנה והגישה כתב אישום בדרגה הכי חמורה על רצח בנסיבות מחמירות".

"במשרד שלי אנחנו מייצגים הרבה משפחות של נפגעי עבירה, אבל זה שירות שאנחנו נותנים חינם, אין כסף. אנחנו מלווים ומתייצבים לדיונים, אבל אין לך מה לעשות כעורך דין בתיקים האלה. במקרה הזה, המדינה העמידה לרשותם עורך דין חינם".

מתי כן נדרש סיוע למשפחות נפגעים?
"אם הפרקליטות מחליטה שלא להגיש כתב אישום, או להגיש כתב אישום בעבירת הריגה. במקרה כזה המשפחה צריכה לשכור שירותי עורך דין שישנה את ההחלטה".

בתחילת הדרך המשטרה כן חקרה את הרוצח בסעיף נחות. אולי בסרגליק מתכוון שהצליח להחמיר את האישום?
"דיברתי עם הפרקליטה: לא היה ולא נברא".

עבודת עורך דין יכולה להצטבר לסכומים כאלה בכלל?
"אם אני מגזים, ואם אני עורך דין שגובה שכר טרחה יקר: 20-30 אלף שקלים. מעולם לא שמעתי על ייצוג משפחת נפגעי עבירה שעולה על 50 אלף שקלים".

תגובת עורך הדין אייל בסרגליק: "חתמתי עם המשפחה על הסכם שכר טרחה מפורט. גובה השכר שנלקח בשל המעטפת המשפטית הכוללת ובה פעולות מורכבות וארוכות, ולכן נגבה סכום כה רב".