שוטרי היחידה לאכיפה כלכלית (אכ"ל) מרכז בלהב 433 יחד עם שוטרי תחנת טירה פעלו נגד צ'יינג' בטירה, בחשד לביצוע עבירות הלבנת הון בהיקף של יותר מ-15 מיליון שקלים. חמישה חשודים נעצרו לחקירה ונתפסו חמישה רכבים וכסף לצורך בחינת חילוטם לטובת אוצר המדינה.

במשטרה נפתחה חקירה סמויה בעקבות חשד שהעסק פתח כרטסות והזין בהן המחאות ללא ידיעת בעליהן. בנוסף, עלה חשד כי העסק עשה שימוש בכרטסות לגיטימיות והזין בהן המחאות של לקוחות שונים וזאת ללא ידיעת בעליהן, ובכך הכשיל דיווח לרשות להלבנת הון.

אמש פשטו השוטרים, בסיוע לוחמי החטיבה לבט"פ של משמר-הגבול ויחידת מתפ"א של אגף המבצעים, על העסק ועל בתיהם של חמישה חשודים המעורבים בעבירות. במסגרת הפעילות נתפסו חמישה רכבי יוקרה של החשודים, מאות אלפי שקלים במזומן, בכסף זר ובהמחאות וזאת בחשד כי התקבל מביצוע העבירה. כאמור, תיבחן האפשרות לחלט את הכסף והרכבים לאוצר המדינה.

באירוע אחר, שוטרי מרחב איילון עצרו בחולון חשוד בסחר בסמים, ותפסו במקום סמים, 300 אלף שקל, שעוני יוקרה ושלושה רכבי יוקרה.

המעצר התרחש בהמשך לפעילות חקירה המתנהלת במשטרת בת ים, במסגרתה נעצרו בשבוע שעבר שלושה חשודים בדירה בתל אביב שבה נתפסו מעל 170 קילוגרם סמים ומוצרי סמים שמילאו את כל הדירה.

כאמור, בדירה אליה פשטו השוטרים הפעם בחולון נתפס חומר החשוד כסם, שעוני יוקרה ומזומן. כלל הרכוש והכסף, החשודים שהושגו באמצעות סחר בסמים, נתפסו ותוגש בקשה לחלטם. החשוד תושב חולון בן 28, נעצר והועבר לחקירה במשטרת בת ים.

"מדובר בקבוצת עבריינים שגלגלה מיליונים באמצעות סחר בסמים", מציין רפ"ק ברק סיטון, קצין בילוש ומודיעין בת ים, "מעבר להליך הפלילי של להכניס אותם מאחורי סורג ובריח, אנו פועלים לחלט את כל הרכוש שהם השיגו בפעילות העבריינית שלהם".