דרמה בבית המשפט המחוזי בתל אביב: השופט אברהם היימן אביב הורה לשירות בתי הסוהר להיערך לאפשרות לשחרר למעצר בית עם אזיק אלקטרוני את העבריינים עמית פוגל ומוטי חסין, חמש שנים וחצי לאחר שנכלאו בפרשת הרצח של ג'ורדן אזולאי מבלי שמשפטם הגיע לסיומו.

הרצח של אזולאי הוא אחד מהמקרים שמרכיבים את פרשת 1131 בה מעורבים עבריינים בכירים המשתייכים לארגוני פשיעה שונים ונאשמים בכמה מקרי רצח, ביניהם הרצח של אזולאי, איציק גפן ורמי אמירא, שרון מזרחי, אבי דוד ושמוליק דוד. חלקם היו חברים בארגון הפשע של העבריין יצחק אברג'ל, ואחרים מזוהים עם האחים מוסלי, וגם בפרשה זו, בדומה לפרשת 512, גויסו שני עדי מדינה שהיו עדים לחלק מהאירועים והפלילו את בכירי העבריינים שנחשבו עד לא מזמן לחבריהם הטובים.

כאמור, מדובר באחת ממקרי הרצח הקשים שמרכיבים את הפרשה המורכבת: ג'ורדן אזולאי היה עבריין צעיר בשנות ה-20 לחייו שנהג להתערבב עם כמה מארגוני הפשע המסוכנים במרכז הארץ. אזולאי לא ממש הכיר את חוקי העולם התחתון, ובעל כורחו נקלע לתוך מערבולת של רגשות ויצרים שהובילו לחיסולו האכזרי. אזולאי, כך מתברר, רצה לעשות כסף מהיר ולהפוך לגורם משמעותי בעולם הפשע הישראלי, אבל התערבב עם עבריינים שניצלו אותו כדי לבצע שליחויות מסוכנות עבורם ולבסוף כאמור שילם על כך בחייו.

לפני כ-10 שנים פרצה מלחמה עקובה מדם בין עבריינים ממערב ראשון לציון שנתמכו על ידי ראש ארגון הפשע יצחק אברג'ל לבין עבריינים ממזרח העיר שקיבלו סיוע ותמיכה ממשפחת הפשע של האחים מוסלי. הרקע למלחמה הייתה השליטה על תחום ה'צ'יינג'ים, ההימורים והלוואות בריבית במרכז הארץ.

ג'ורדן אזולאי (צילום: איתי דגן )
ג'ורדן אזולאי|צילום: איתי דגן

במהלך המלחמה והחיסולים ההדדייים בין שתי כנופיות הפשע היריבות, מלחמה שכללה שימוש ברובים, מטעני חבלה, ומכוניות תופת, עלה שמו של אזולאי כמי שמתכוון לחסל את העבריין דניאל סמרה (המכונה "סייהו") והיה ממנהיגי חבורת "הפרחים" (כינוי לעבריינים צעירים בראשית דרכם בעולם הפשע). בין השניים, כך מתברר, פרץ סכסוך חריף לאחר שסמארה בחר לפעול תחת חסותם של האחים מוסלי. לאחר שחבריו של סמארה הבינו כי אזולאי מתכנן לחסל את חברם, הם החליטו להקדימו ולחסלו.

ב', אחד מחבריו של סמארה שהפך לעד מדינה והיה עבריין פעיל באותם ימים, סיפר כיצד הוא ואדם נוסף בשם עמית פוגל ביצעו "כיפה אדומה" לאזולאי בחולות ראשון לציון לאחר שהגיע למקום בשעת לילה מאוחרת למה שהייתה אמורה להיות כביכול פגישה ידידותית. אלא שאז, עד המדינה שלף אקדח והתכוון לירות באזולאי, אך גילה שהאקדח תקול. בסופו של דבר, עד המדינה, בסיוע עבריין נוסף, תקפו את אזולאי באבנים וקרשים, חנקו אותו למוות, קברו אותו בחולות ונמלטו מהמקום כשהם מקבלים סיוע מהעבריינים הבכירים מוטי חסין ושלומי נאימיצ'יק. 

עו״ד משה יוחאי בראיון ל״אנשים״ (צילום: מתוך אנשים, שידורי קשת)
עו״ד משה יוחאי|צילום: מתוך אנשים, שידורי קשת

"בשלב מסוים החלטנו שאין דרך חזרה ואנחנו רוצחים את ג'ורדן אזולאי", העיד בזמנו בבית המשפט עד המדינה ב'. "שיחקנו איתו משחק כפול, אמרנו לו שהתכנית היא להביא את סמארה לחולות פלמחים, אבל זו הייתה תכנית דמה. התכנית האמיתית הייתה שאני ופוגל חופרים בור ו-א' ועבריין נוסף רוצחים את ג'ורדן וקוברים אותו. אני מכרתי את תכנית הדמה לג'ורדן כי עליי הוא סמך".

בהמשך עדותו חשף ב' גם את שיטות החיסול של הארגון. "איך מעלימים ראיות? לא עושים כיפה אדומה בכביש מרכזי אלא בחולות באמצע הלילה כמו שעשינו לג'ורדן. מה עושים עם אבק השריפה שנשאר על הבגדים לאחר הירי? פשוט  שורפים אותם", סיפר ב'.

וכך, שבע שנים לאחר שאזולאי נקבר בחולות, גייסה המשטרה שני עדי מדינה שסייעו למצוא את גופתו ולאפשר לבני משפחתו לקבור אותה. בפרשת הרצח של אזולאי הואשמו העבריינים עמית פוגל שנאשם גם ברצח אמירא, שלמה נאימצי'ק בקשירת קשר לביצוע רצח וסיוע ומוטי חסין בקשירת קשר לביצוע רצח.

 יקי קהן (צילום: באדיבות המצולם)
עו"ד יקי קהן|צילום: באדיבות המצולם

משפטם של הנאשמים נמשך ונמשך כבר למעלה מחמש שנים בעיקר עקב קשיים ראייתיים וכרגע כלל לא ברור מתי יגיע לסיומו, ולאחר שחלק מהנאשמים בפרשה שוחררו למעצר בית, החליט כאמור השופט היימן, בצעד די נדיר שעמית פוגל המיוצג על ידי עורכי הדין משה יוחאי ויקי קהן, ומוטי חסין שמיוצג על ידי עו"ד רצון דרחי ואליקה לוין, ישוחררו בקרוב גם הם לבתיהם.