התפתחות בהוצאה להורג של העבריין הישראלי אנס עבד אלקאדר בלב איסטנבול. שלושה חשודים ברצח שאירע לפני כחודשיים, המזוהים עם ארגון אבו לטיף, נעצרו ברומניה אולם שוחררו ביום רביעי האחרון. ההחלטה התקבלה לאחר שהרשויות במדינה סירבו להסגירם לטורקיה, בכל הערכאות, בנימוק שהראיות הנסיבתיות נגדם חלשות ולא מצדיקות זאת. שניים מהשלושה, כפי שציין עורך דינם, שירתו במילואים מספר חודשים עקב המלחמה. במידה שהיו מוסגרים היו עלולים להיות מוצאים להורג בטורקיה.
על פי החשד חוליית החיסול הישראלית שנשלחה לאיסטנבול, שם התגורר אלקאדר, במקור מכפר יאסיף, הוזמנה לחסלו כנקמה על הרצח המרובע באוגוסט 2023, במטע זיתים בכפר אבו-סנאן. השלושה, בני 24, 26 ו-35, הגיעו לאיסטנבול ועקבו אחר אלקאדר, שהסתובב עם שומר ראש מקומי, מספר ימים, במהלכם הצליחו לאתר את המקום שבו התגורר והיכן נהג לבלות.
ב-19 באוגוסט, השלושה, כך על פי חשד הרשויות בטורקיה, הצטיידו באקדח כשבשעת לילה מאוחרת הבחינו באלקאדר יוצא ממסעדה. אחד מהם ארב לו, שלף את האקדח וירה לעברו כמה כדורים לפני שביצע וידוא הריגה, ואז ירה בשומר הראש הטורקי ובעוד אזרח ישראלי שהיה עמו. מותו של אלקאדר נקבע במקום, הישראלי ושומר הראש נפצעו באורח בינוני ופונו לבית חולים מקומי לקבלת טיפול רפואי.
הרצח תועד במצלמות האבטחה של עסקים מקומיים וגרם לסערה בטורקיה. בתקשורת המקומית עלה תחילה מידע לפיו סוכני מוסד עומדים מאחורי החיסול של אלקאדר, שהוצג כאיש עסקים פלסטיני - טענה שהרשויות בטורקיה לא שללו בהתחלה, אולם בהמשך הוגדר האירוע כפלילי.
השלושה, שרכשו כרטיסי טיסה לישראל, ניסו להימלט לאחר הרצח בנסיעה כשניסו לחצות את הגבול לבולגריה, משם עלו על מונית לבוקרשט. במהלך ביקורת דרכונים שמותיהם ריצדו כמבוקשים על ידי האינטרפול לבקשת הרשויות בטורקיה והם נלקחו לבית מעצר מקומי.
הרשויות כאמור ביקשו מבית המשפט המחוזי בבוקרשט להסגירם באופן מיידי לידיהן. עורך דינם של השלושה, ענאן עליאן, התנגד לכך בטענה שהם הכחישו כל קשר לרצח וכי אין שום ראייה ישירה או נסיבתית שהם קשורים אליו. בנוסף, הוא התייחס לעובדה שהרשויות סברו כי המוסד הישראלי בכלל מעורב בפרשה והציג בבית המשפט נאומים מלאי שטנה של נשיא טורקיה ארדואן, נגד מדינת ישראל וראש הממשלה. עוד הוסיף עליאן כי השלושה שרויים בתנאי כליאה גרועים ונתונים לחקירות אגרסיביות.
שלושה הרכבים שונים בבית המשפט המחוזי ברומניה דחו את בקשת ההסגרה הטורקית בנימוק שאין הוכחה שהשלושה ביצעו את הרצח. נציג משפטי מטעם ממשלת טורקיה ערער לבית המשפט העליון ברומניה, שדחה את הערעור והורה על שחרורם המיידי. כעת, במשטרת ישראל נערכים לאפשרות שעבריינים מארגון חרירי ינסו לנקום.
"זה שהם חזרו לארץ לא אומר שהם יחיו בשקט. אנשים יחפשו אותם וינסו לנקום על הרצח של אנס", כפי שמציין גורם עברייני מצפון הארץ.