בית המשפט התיר לפרסם היום (שני) שארי (אהרון) רוזנפלד הוא הנגד הנאשם בפרשת הדלפת המסמכים המסווגים. בדיון שהתקיים אתמול בבית המשפט אמר רוזנפלד: "טעיתי בדרך שבה פעלתי. אני לא אחזור על שום דבר לעולם, לא חשבתי לחזור על כך, בטח לא אחרי הטלטלה".

"רציתי להגיד שבסוף היום פעלתי בכל חיי, מחיי הבוגרים, לטובת המדינה", טען רוזנפלד בדיון בעניינו בבית המשפט. "אני תמיד תרמתי מעצמי בשירות הצבאי ובמילואים, וגם כעובד בתעשייה הביטחונית. אני מתגעגע, מאוד קשה לי פה, ואני כל הזמן חושב על משפחתי".

הפרטים מהאישום שהותרו לפרסום
אהרון רוזנפלד (צילום: באדיבות המשפחה)
רוזנפלד ומשפחתו|צילום: באדיבות המשפחה

ביום שלישי שעבר פרסמנו לראשונה במהדורה המרכזית שרוזנפלד ביקש מבית המשפט להסיר את הצו האוסר על פרסום זהותו, בין היתר משום שכתב האישום נגדו כבר הוגש. לטענתו אז, חשיפת זהותו מהווה זכות אלמנטרית במאבק שהוא מנהל כדי להוכיח את חפותו.

עוד פורסם כי בימים האחרונים רוזנפלד עבר אבחון בידי עובדת סוציאלית והפסיכיאטר של כלא אשל, שבו הוא מוחזק. האבחון הצביע על החמרה משמעותית מאוד במצבו הנפשי, והוא הועבר לתא שנמצא בפיקוח 24 שעות ביממה, במצלמות ובהאזנות. כמו כן, לתאו הוכנס אסיר נוסף כדי שישגיח עליו, מחשש שינסה לפגוע בעצמו.

בני משפחתו של רוזנפלד התלוננו ששלילת פרטיותו והיחס הקשה שהוא מקבל בכלא מחמירים את מצבו הנפשי עוד יותר. הוא יעמוד לדין בגין מסירת ידיעה סודית, שיבוש מהלכי משפט וגנבה בידי מורשה - בלי סעיף של פגיעה בביטחון המדינה, כפי שיוחס לפלדשטיין. לפני כשבועיים הוחלט לשחרר את אלי פלדשטיין, דובר במשרד ראש הממשלה, למעצר בית. בניגוד להחלטת בית המשפט המחוזי, החליט שופט העליון כי רוזנפלד יישאר במעצר.

אהרון רוזנפלד (צילום: באדיבות המשפחה)
"מתגעגע למשפחתי", רוזנפלד|צילום: באדיבות המשפחה
אלי פלדשטיין יוצא ממעצרו
הדובר פלדשטיין, שוחרר ממעצר לפני כשבועיים

אשת הנגד: "פעל רק לטובת המדינה ולמען החטופים"

רונזפלד, בן 30 מרמת גן הוא בן למשפחת עולים מארה"ב. הוא נולד וגדל בירושלים ולמד בישיבת ההסדר "דרך חיים". לרוזנפלד תואר ראשון בפסיכולוגיה וקרימינולוגיה, והוא עובד בחברת הייטק ביטחונית. משפחתו של רונזפלד סיפרה כי הוא פעיל במשך שנים בעמותות למען ילדים חולי סרטן וילדים עם מוגבלויות וצרכים מיוחדים.

רוזנפלד, כך לפי בני משפחתו, שירת כשלוש שנים וחצי, בסדיר ולאחר מכן בקבע. לטענת בני המשפחה הוא זכה במהלך השירות לפרסים ולתעודות הוקרה. בהמלצות מפקדיו בתום שירות החובה שלו נטען שנכתב: "ארי הוביל תוך נטילת יוזמה ואחריות במשימות המקצועיות במסגרת תפקידו והוכיח יכולות ניתוח וחשיבה גבוהות".

אשתו של אהרון, אביטל, מסרה לאחר פרסום שמו: "אני מאוד שמחה על החלטת בית המשפט להתיר לפרסום את השם של בעלי היקר. כל עם ישראל יוכל לדעת במי מדובר ובמה מדובר - ולהבין שלנגד עיניו של בעלי עמדה רק טובת המדינה ורק טובת החטופים. אנחנו מקווים שיתנו לנו לנהל את המשפט מהבית".

בקשת החנינה של הנגד לנשיא

בשבוע שעבר הגיש רוזנפלד בקשת חנינה מנשיא המדינה יצחק הרצוג. המכתב הוגש לנשיא באמצעות עורכי דינו אורי קורב, סיוון רוסו ויהושע למברגר, שהיה בעברו משנה לפרקליט המדינה והצטרף לצוות ההגנה. לשכת הנשיא מסרה כי בקשת החנינה של הנגד התקבלה בבית הנשיא - והחלה בדיקה בעניינה. 

במכתבו, רוזנפלד דבק בכך שבקשתו "הייתה ונותרה העברת חומר ומידע שיגיע לראש הממשלה מתוך מטרה שהדבר יסייע לו בקבלת החלטות על בסיס מידע מלא ככל האפשר". עוד ציין את היותו ללא עבר פלילי, לצד העובדה שהוא משרת במילואים כבר למעלה מעשר שנים במחלקות שונות של אגף המודיעין. בנוסף, הוא הזכיר כי "הוא מבין שהוא טעה. הוא מודה בטעותו, למד את הלקח ומתחרט על כך חרטה גמורה".

בהמשך, גולל הנגד בפני הנשיא הרצוג את הדרך המפלה לטענתו שבה נוהגת הפרקליטות בעניינו. הוא הזכיר את ענת קם, שהועמדה לדין במסירת אלפי מסמכים במטרה לפגוע בביטחון המדינה - ולא נעצרה עד תום ההליכים. כמו כן, העלה את עניינו של יצה יעקב, שהואשם "במסירת סודות מדינה כמוסים ביותר". גם יעקב לא נעצר עד תום ההליכים, ובסופו של יום נגזרו עליו שנתיים של מאסר על תנאי בלבד - כך כתב הנגד.