כדורגל (מסיבה לא ברורה לרוב נשות העולם) הוא משחק שמרגש מיליונים. כל תרגיל מבריק של מסי, גול בדקה ה-90 בליגת האלופות או מאבק מותח על האליפות, מעוררים בנו רגש שאנו לא תמיד מבינים מאיפה הוא מגיע – אך אין ספק שהוא קיים. אין אוהד כדורגל שלא מכיר את תחושת המתח שלפני משחק חשוב ואת תחושת השמחה או העצב שאחריו. כלומר יש אוהדים שמרגישים יותר עצב מאחרים, אבל אני לא מתכוון להסתבך פה עם שמות.
כמשחק שמשגע את אוהדיו בכל העולם, הכדורגל נכנס לתחומים נוספים בחיים וחוצה את גבולות הספורט. כך למשל, לפני כחודש אוהדי אברטון מהליגה האנגלית בחרו בשער שכבש ילד עם שיתוק מוחין כשער החודש, במהלך שבוודאי שימח אותו. אנשי עולם הכדורגל, וביניהם שחקנים, בעלי קבוצות וגם האוהדים, מבינים את הכוח שטמון במשחק ומנצלים אותו לטובה כאשר יש ביכולתם לעשות זאת. אז הנה עוד 8 מחוות מרגשות כאלה.
האוהדים מחאו כפיים לזכר האוהד המסור
כריס שו, אוהד מנצ'סטר סיטי, הלך לעולמו בגיל 35 לאחר מאבק במחלת הסרטן שנמשך כחצי שנה. אוהדי הקבוצה החליטו לקיים מחווה מרגשת עבור משפחתו כאשר בדקה ה-35 של משחק גביע, שהתקיים לפני מספר חודשים, החלו למחוא כפיים לזכרו, במחווה מהדהדת באצטדיון הקבוצה. אחד משחקני הקבוצה, סרחיו אגוארו, שנחשב לאחד החלוצים הטובים בעולם, התברר גם כאדם רגיש. אגוארו ישב במשחק ליד בנו הצעיר של שו, שזכה גם לקבל חולצה מן המועדון.
The family of #MCFC supporter Chris Shaw, who tragically passed away on Saturday, are our special guests tonight. pic.twitter.com/ELoqtQpvuY
— Manchester City FC (@MCFC) 28 באוקטובר 2015
הילד החולה שנישא על כתפי השחקנים האהובים
הסיפור הבא הוא על כדורגל, אבל מהזן האמריקאי: פוטבול. ג'ק הופמן הוא כיום ילד בן 10, שהחיים לא האירו לו פנים. לפני שלוש שנים הוא חלה בסרטן (שחזר מאז כבר פעם שנייה), וקבוצת הפוטבול המקומית, שקיבלה פנייה בעניינו, רצתה מאוד לשמח אותו. כך הוא הפך ככל הנראה לאחד הילדים הבודדים שהבקיעו טאצ'דאון עם שחקנים מקצועיים (סלחו לנו אם המינוח לא מדויק, אנחנו אוהדי כדורגל אירופאיים!).
קבוצת הפוטבול של נברסקה אפשרה לו לרוץ ביחד עם שחקניה עד לקו הטאצ'דאון, כאשר כל שחקני הקבוצה הרימו אותו על הכתפיים בסיום והביאו לכך שהמחווה הזאת נבחרה לאחת מהמרגשות של אותה שנה בספורט האמריקאי על ידי ESPN. בהמשך, הופמן גם נפגש עם נשיא ארה"ב ברק אובמה. הוריו הקימו קרן שגייסה בינתיים יותר ממיליון דולר למחקר סרטן המוח.
השתיקה הרועמת לזכרו של האוהד שנפטר
אוהדי קבוצת הכדורגל של בורוסיה דורטמונד נוהגים לשיר בסיום המשחקים שלהם במסורת ארוכת שנים. במשחק שהתקיים לפני כשבועיים המסורת הזו השתנתה, ולו למשחק אחד, כדי לכבד את זכרו של אוהד שהלך לעולמו, כתוצאה מהתקף לב שקיבל במהלך המשחק של מועדון הפאר הגרמני. 81 אלף האוהדים שהיו באצטדיון שתקו. האצטדיון נדם, בשקט שכיבד את זכר אותו אוהד ושהרשים וריגש את כל הנוכחים במקום.
התבשר על זכייה בתואר נכסף על ידי הקבוצה האהובה
הילד ג'ורג' שו הוא בעל שיתוק מוחין, והוא ריגש את כל אוהדי הכדורגל באנגליה כאשר במחצית המשחק בין אברטון נגד סוונסי הוא הבקיע שער במהלך המחצית. אוהדי הקבוצה הריעו לו, ושו הנרגש רץ לכדור בהתרגשות כדי לאסוף אותו לאחר הבקעת השער – בדיוק כמו חלק ניכר מהכדורגלנים שעושים זאת. אבל ההתרגשות לא הסתיימה בכך. אוהדי הקבוצה בוחרים מדי חודש את השער האהוב עליהם, ואלה בחרו בשער של שו – שקיבל שיחת טלפון מראשי הקבוצה שבישרו לו על כך. שו הנרגש הודה להם כשאמר "אף פעם לא חשבתי שאוכל לזכות, אף פעם לא חשבתי על כך". אין ספק שמדובר ברגע שייחרט בליבו, וייתכן שעוד יהיה לסיפור המשך ושהשער ייבחר לשער השנה.
VIDEO: Here's how delighted nine-year-old George Shaw reacted to winning our January Goal of the Month poll! #EFChttps://t.co/VAtiQPRZb3
— Everton (@Everton) 10 בפברואר 2016
האוהדים הגרמנים שלא שכחו את כאב היהודים
לכדורגל יש גם משמעויות פוליטיות, כמו בכל תחום בחיים שבו אנחנו בטוחים שאין השפעות פוליטיות. כל אחד (ואחת, כמובן) שמבין קצת בכדורגל, יודע שישנם משחקים טעונים פוליטית, דוגמת משחקים בין אנגליה לארגנטינה ולהבדיל אלף אלפי הבדלות - כמו משחקים בין בית"ר ירושלים לבני סכנין.
אוהדי באיירן מינכן בגרמניה, החליטו גם הם להעניק משמעותית פוליטית לאחד מהמשחקים ולהשתמש בכוח העצום של המשחק הפופולארי, כדי להנציח את הפוגרום ביהודי גרמניה בשנות ה-30 של המאה הקודמת. במשחק ההוא, שהתקיים לפני כשלוש שנים, האוהדים הניפו שלט ענק שעליו היה כתוב "75 שנה אחרי פוגרום נובמבר – לא שוכחים אף אחד". אז להפתעת הרבה אוהדים ישראלים כנראה - אפשר לסובב את הפוליטיקה לדברים חיוביים יותר.
היתום הלבנוני זכה לחיבוק מהאליל שלו
כריסטיאנו רונלדו, בניגוד לתדמית הלעיתים לא חיובית שלו, הוא אחד הכדורגלנים שהכי מחוברים לאוהדים שלהם בעולם וקשה לספור את כמות המחוות שהוא מבצע למענם. אחת מהמחוות המרגשות, שעשה בשנה האחרונה, היתה לילד לבנוני שהוריו נהרגו במתקפת טרור של ארגון דעא"ש, בביירות שבלבנון. בבית החולים, מיד לאחר האירוע הקשה, נצפה הילד, חיידר, עם חולצה של ריאל מדריד שנשאה את הספרה 7 – מספרו של רונלדו. עיתונאי לבנוני יצר קשר עם סוכניו של הכוכב הפורטוגלי והמועדון הספרדי ארגן את המפגש. בתחילה הילד לווה על ידי נשיא המועדון, עד שהגיע הרגע המרגש שבו פגש את הכוכב. התגובה שלו לרגע שבו פגש את רונלדו תגרום לכם להרגיש כמו ילדה קטנה בת 4, שגילתה שאי אפשר להתלבש כמו אלזה בכל יום (קיצור - לבכי).
אוהדי הנבחרות היריבות שרו בקול אחד
אירועי הטרור בפריז בנובמבר האחרון סוקרו מאלף ואחת זוויות, כשכמובן גם לספורט הפופולארי היתה נקודת ההתייחסות שלו. במשחק שהתקיים בין נבחרת צרפת לנבחרת אנגליה, שרו אוהדי שתי הקבוצות ביחד את ההמנון הצרפתי, ברצון משותף להצביע על סולידאריות בין העמים. באופן בלתי מתוכנן, לאחר השירה של ההמנון הצרפתי, המשיכו האוהדים בשירה של שיר כדורגל צרפתי נוסף. מחוות נוספות במשחק כללו גם דקת דומייה וסרטים שחורים ששחקני הקבוצות ענדו.
Pour ce soir, les Anglais s'entraînent à chanter la Marseillaise, ça va être grand ! <3 #ANGFRAhttps://t.co/0napLCFVWb
— iTELE (@itele) 17 בנובמבר 2015
שחקן הקבוצה שימח את מחוסרי העבודה
חלוץ אברטון, קבוצה חברתית במיוחד בליגה האנגלית, סטיבן נייסמית', החליט לקחת את הקשר עם הקהילה התומכת בקבוצה צעד אחד קדימה. נייסמית' חילק כרטיסים לאוהדים מובטלים של הקבוצה, כשנימק את התרומה בכך שבילדותו בסקוטלנד נתקל במובטלים רבים, שעול הקיום היום יומי הקשה עליהם את חייהם. הם רצו לעבוד ולא הצליחו ומצאו נחמה ומפלט בכדורגל. "ישנם רבים שמחפשים עבודה ולא מצליחים למצוא", הסביר בראיון לעיתון מקומי. "ללא אשמה מצידם, הם עדיין לא מצאו את ההזדמנות המתאימה. כרטיס למשחק עשוי להיות מותרות שהם לא יכולים להרשות לעצמם, וזאת מחווה קטנה שיכולה לשפר להם את מצב הרוח באצטדיון הקבוצה בגודיסון פארק". הוא עוד הוסיף כי "אני מרגיש מבורך על ההזדמנות שהכדורגל נתן לי ולמשפחתי. הספורט הזה הציב אותי בעמדה לתרום לקהילה, גם אם בדרך קטנה ופשוטה. זאת החובה שלי לתרום לקהילה". גם לכם יש חשק פתאום להתפטר? בעצם יותר סביר שהחשק היה קיים תמיד.
משחק לעידוד הדו קיום
ונסיים בנימה חיובית לארצננו הקטנטונת, שידועה במשחקי כדורגל טעונים רגשית.אולי מה שמאפיין את הכדורגל בארץ זה הרבה גרעינים, קללות והרחקות ממשחקים - אבל מסתבר שגם מחוות מרגשות על המגרש לא חסרות כאן. קבוצות ליגת העל מקדישות חלק ממשחקיהן להוקרת אוהדים שהלכו לעולמם, ומדובר במחווה מרגשת וראויה, שכן לחלק מן האוהדים יש קשר הדוק לקבוצה כל ימי חייהם. בעמותת צו פיוס החליטו להנציח את זכרו של חבר הכנסת לשעבר אורי אורבך ז"ל בדרך זו, כמי שקירב במהלך ימי חייו בין קצוות שונים של החברה הישראלית. בעמותה יזמו משחק בין כוכבי העבר של נבחרת ישראל לשחקני הנוער של העמותה, כדי לעודד את המטרה שקידש בימי חייו.