אנה (צילום: יאיר נתיב)
"משקיעים יותר בלוק"|צילום: יאיר נתיב

הנסיעה למועדון שמיועד בעיקר לרוסים עם פאבל (26), חבר מהצבא, הזכירה לי בהתחלה יציאה עם האקסית: נאלצתי להחליף בגדים. "לא ייתנו לך להיכנס עם כפכפים ועם החולצה הזאת", הסביר. וכך, נאלצתי ללבוש חולצה שלבשתי פעם אחת בחיי – לחתונה – ולשים נעליים שאת שרוכיהן הסתרתי. כשהגענו ל"קולוסאום" התל אביבי, הבנתי למה נאלצתי להחליף את אופן הלבוש איתו יצאתי במקור.

קשה להכליל לגבי אוכלוסייה שלמה, אבל אם להסתמך על המבלים במועדון – אין ספק שהם אוהבים להתלבש מהודר בצורה יוצאת דופן יחסית למקובל בקרב צברים. הנשים הרוסים היפהפיות מתלבשות בשמלות יקרות, והגברים גם לא חוסכים בלבוש שנראה מהודר. אנה (26), איתה שוחחנו מחוץ למועדון, מסבירה: "אנשים יותר משקיעים בלוק בגלל הסלקציה וגם בגלל שרוצים שישימו לב אליהם. זה בא מהתרבות כי ככה אנו רגילות. במועדון ישראלי כשהלכתי היו בנות שבאו ככה סתם. בכל זאת, עדיף להשקיע". לגבי הנשים הרוסיות, פאבל מסביר: "הבנות הרוסיות מטופחות יותר, אבל זה לא אומר שאין צבריות מטופחות".

"לגבר הרוסי יש בעיה של חוסר ביטחון"

לפני הכניסה למועדון שתינו בירה "בלטיקה" מספר 7 – הדרגה כמעט הכי גבוהה של אלכוהול בסוג הבירה הזה (מתוך 1-9). מדובר בבירה שמיוצרת בסנט פטרסבורג, שככל הנראה – כך אומרים – חולקת חוף עם הים הבלטי. בירה לא רעה. במועדון, שהתאפיין בכדורי קריסטל גדולים, מנורות בגוון יוקרתי וספות עור ליד השירותים - כבר שתינו וודקה חמוציות וגולדסטאר. וזה לא שלא היו מסביבנו בקבוקי שמפניה בתוך דליים עם קרח, אנו פשוט אנשים צנועים כנראה (או תפרנים – לשיקולכם מה המונח המתאים).

אחרי ביקור קצר בשירותים (המהודרים – כאמור) התחלנו להשתלב במסיבה וניסינו להבין למה יש צורך במועדון למגזר הרוסי, שכבר אפשר היה לחשוב שהיום משולב כבר במאת האחוזים בחברה הישראלית. ההסברים מעניינים. לדברי פאבל, "לגבר הרוסי יש בעיה של חוסר ביטחון. למרות שבזמן האחרון רואים יותר רוסים שהולכים למועדונים משולבים. היו תקופות שאם היית הולך למועדון ישראלי לא בטוח שהיית נכנס".

אלי רוזנברג (28), אחד מהמבלים במועדון, אומר ש"ההבדל בין המסיבות 'הרוסיות' ל'צבריות' מתבטא ביחס של הבליינים והמפיקים לאירוע. במסיבות הרוסיות המפיקים ידאגו לערב מבדר עם מופעים וזמרים, עיצוב המועדון לפי נושא המסיבה ובחירת מקומות מפוארים ומפנקים לקיום המסיבות". סוגייה נוספת, שאפשר לשים לב אליה בהגעה למקום, היא הצפיפות. "קשה להתעלם מהצפיפות המחרידה במסיבות 'צבריות' למול הרוסיות. לכן צברים רבים בוחרים להגיע למסיבות האלה".

מרינה קוזלובה (26) מסבירה שהאווירה במקום שמאוכלס רובו ככולו ברוסים שונה ממקום שבו יש אנשים מכל החברה הישראלית. "האווירה כאן נורמלית", היא אומרת. "מכירים את כולם שנים. רוסים מתנהלים יותר נורמלי, יותר ברגוע כזה". קסניה (23) מתמצתת: "מוזיקה, אווירה, אנשים". במקום, אגב, יש גם לא מעט מוזיקה ברוסית. לדבריה, "במועדונים ישראלים אין שינוי בסגנון. יש אותו סגנון מוזיקה מגיל 15". איוון אנדריינקו (26) לא מסכים עם חבריו: "אצלי לא משנה אם ישראלים או רוסים. אני כאן סתם כי זה מקום טוב".

ג'ניה, מרינה, פבל, אנה, איאן (צילום: יאיר נתיב)
"אצלנו יש פחות פוזה"|צילום: יאיר נתיב

יודעים לשתות יותר טוב מהצברים

מה מטרות ההגעה לבילוי במועדון, שאלתם? הנה תשובה מספקת יותר או פחות. אנה: "יש בנות שבאות למצוא חבר אבל רוב הסיכויים שימצאו סטוץ ללילה אחד". אניה (26): "בחורות ישראליות אוהבות לעשות פוזות. רוסיות פחות עושות פוזות וכשהן רוצות סקס אז הן הולכות על זה בלי לחשוב יותר מדי". אגב, ישראלים – למי שלא הבין עד כה – הוא הכינוי כאן לצברים. הרי גם העולים מרוסיה ישראלים בהגדרה.

מה הרוסיות חושבות על הגבר הישראלי? מסתבר, שבחלק ניכר מהמקרים דעתן לא טובה במיוחד. ריטה (22): "הגבר הישראלי יודע להזמין משקה ולנסות למשוך למיטה כמה שיותר מהר". הגבר הרוסי, לדבריה, עושה זאת גם – אך בצורה פחות בוטה וישירה. פאבל מסביר בהמשך בעצבים: "בגלל זה בחורים ישראלים לפעמים מגיעים לכאן". מבלה נוספת במועדון מסבירה: "יצאתי עם גברים ישראלים אבל לא היה מעניין. הוא יושב בשקט. לא יודע לרקוד ממש. כולם אותו דבר".

קסניה וריטה (צילום: יאיר נתיב)
"בניגוד למועדוונים של צברים, פה יש מוזיקה ואווירה". קסניה וריטה|צילום: יאיר נתיב

הגבר הרוסי יודע לשתות, מספרים הנוכחים במקום. "פה כולם כבר שיכורים", מסבירה אחת מהנשים במועדון. ועדיין – ההתנהגות כמעט ולא מושפעת מכך. רוב האנשים משלמים בכרטיס אשראי, מסביר אחד מהמבלים במועדון. הסיבה לכך, לדבריו, היא כי לחלק מהמבלים אין כסף. אבל למטרת הפוזה והזמנת הבחורה לדרינק חייבים לשלם כנראה.

גם ישראלים מבלים במקום, כאמור. אחד מהם הוא דודי מליץ מהאח הגדול, שהעדיף לא להתראיין ולשוחח איתנו. מתברר שמדובר בשוק חם, עם כעשרה מועדונים לגילאים שונים. המועדונים מגלגלים ככל הנראה לא מעט כסף, מה שגורר תחרות ביניהם. "הם מתחרים אחד בשני לפי כמות הפוזה", פאבל מסביר. מי יותר נוצץ, מי יותר יוקרתי. לא בטוח לגבי התחרות ביניהם, אבל ביחס למועדונים 'הישראלים', אין ספק שבמועדוני הרוסים יש יותר סטייל.

>> היית יוצא למועדון של אתיופים? כתבנו יצא וחזר עם מסקנות