רגע לפני שאנחנו ניגשים לעניין, תכיר בבקשה את כריס - רואה חשבון משועמם עם הכנסה ממוצעת, שישב יום אחד בשנת 2003 בביתו מול המחשב ושיחק פוקר. הוא החליט להשקיע קצת ושם 39 דולר כדי להיכנס לטורניר לוויין - טורניר שזכייה בו מעניקה השתתפות בטורנירים שווים יותר. שיחק, זכה, ופתאום היה לו ביד כרטיס כניסה של עשרת אלפים לאליפות הפוקר הנחשבת ביותר, ה- WOSP. כריס הגיע לאליפות עם כובע ומשקפי שמש כדי להסתיר את ההתרגשות, שיחק לא רע, זכה באליפות וב-2.5 מיליון דולר, והפך בן לילה מסתם כריס לכריס מאני-מייקר, כמו שעכשיו כולם מכנים אותו.
און ליין פוקר יכול לעשות את הבלתי ייאמן. כל מה שאתה צריך זה את השילוב המנצח של ביצים, מזל, כישרון והרבה זמן איכות לבד עם מסך המחשב. למה לבזבז אלפי דולרים ולהרחיק עד וגאס כשכל מה שאתה זקוק לו הוא תוכנה מאתר הימורים כזה או אחר, שלרוב אפשר להוריד בחינם? תראה את רשימת היתרונות: אתה יכול לבחור איזה פוקר בא לך לשחק, על איזה סכומים להמר, ולעשות את זה מתי שבא לך.
מנגד, עומד חסרון אחד משמעותי: אתה נמצא לבד מול המחשב עם כרטיס אשראי ביד, ואין מי שיעצור אותך.
רוצה להתמכר? בבקשה
און ליין פוקר זה כמעט אותו דבר כמו פוקר, רק און ליין. מה שאומר שקשה לך ללמוד את השחקנים כי אתה לא רואה אותם והמשחק עצמו מהיר יותר מפוקר רגיל, כך שצריך לדעת איך לפתח מיומנות בהתאם. יש המון מקצוענים שמשקיעים המון זמן בפוקר באינטרנט, בעיקר כי הם יודעים ששם אפשר לעשות את כסף גדול על חשבון דגים קטנים - השחקנים המתחילים שלא יודעים למה הם נכנסים. אנשים כמוך, בקיצור. אבל יש גם כאלה שעושים את זה סתם בשביל הכיף ומהמרים על פרוטות או על כלום. כי למרות שלשבת מול המסך לא משתווה לאנרגיות של שולחנות הקזינו המקצועיים עם הטלוויזיות והצמידים והיוקרה, לאון ליין פוקר בכל זאת יש את הקסם שלו, ועל זאת יעידו כל המכורים.
שלב ראשון: בחר את אתר ההימורים החביב עליך
אם פעם היה אפשר לתת מספר כרטיס אשראי, לנקוב בסכום הכסף אותו אתה מוכן להפסיד ולהתחיל להירשם לטורנירים, היום העניין קצת יותר מסובך. בעיקר כי חברות האשראי שפועלות בישראל מוגבלות חוקית ולא מאפשרות יותר להזרים כסף לאתרי ההימורים השונים. מצד שני קיימות מספיק דרכים כדי לעקוף את ההגבלות השונות, אז אנחנו יוצאים מנקודת ההנחה שהצלחת להכניס כסף לאתר ההימורים שבחרת. השלב הבא הוא לבחור איך אתה רוצה לבזבז אותו.
הטורנירים הגדולים
יש ברשת המון טורנירים שרק שמחכים שתצטרף אליהם ודוגרי, אם יש לך זמן ואין לך חיים, זה שווה את זה. איך זה עובד? קודם בחר את הסכום שאתה מוכן להשקיע (החל מדולר וכלה בהרבה יותר) ואז כנס לטורניר גדול עם עוד, נניח, 500 משתתפים. כל משתתף משלם סכום כניסה (Buy In), וכל הסכומים נאספים לקופת זכיות אחת (prize pool). העמלה בטורניר גדול נעה בין 5% ל-10% מה- Buy In של הטורניר.
שים לב שבטורניר רב משתתפים הכול גבוה – קצב עליית הבליינדים, כמות האול אינים, כמות הבלופים וכמות השחקנים בכל קופה - אז סביר שרוב השחקנים ישחקו אגרסיבי כדי לעמוד בקצב. המלצה שלנו? תתחיל את הטורניר בדרך משחק שמרנית יותר ונסה ללכוד את היריבים שלך עם ידיים באמת חזקות. ועוד משהו – תשכח מלנסות לנתח את השחקנים האחרים לפי ההחזקות שלהם. אם תשרוד את הבליינדים הראשונים, אתה כבר תראה שהמשתתפים נעלמים די מהר וכך גם השולחנות, אז הסיכוי שתישאר עם אותם השחקנים לאורך הטורניר הוא נמוך.
Sit & Go
טורניר של שולחן יחיד של שישה או עשרה משתתפים שמתחיל ברגע שהשולחן מלא. עושים פה פחות כסף ממה שאפשר לעשות בטורניר גדול, אבל זו אחלה דרך לצבור בה ניסיון. הזכיות בדרך כלל מתחלקות בין שלושת המקומות הראשונים בשולחן של עשרה ובין שני הראשונים בשולחנות של שישה, וה-Buy-In נע בין דולר אחד ל-300 דולר עם המון אפשרויות ביניים. העמלה בשולחנות הזולים היא של 10% מה-Buy-In, אבל היא יורדת בשולחנות היקרים יותר.
הטקטיקה מומלצת פה היא לשחק הרבה ידיים בהתחלה כדי לראות פלופים בזול. אל תשתגע עם בלופים ועם העלאות קטנות כי בטורניר כזה ישוו לך כמעט כל העלאה. מצד שני, קח בחשבון שלקראת סוף הטורניר השחקנים מתחילים לשמור צמוד על ערימות הז'יטונים שלהם, אז זה בדיוק הזמן לשחק אגרסיבי ולנסות לגנוב כמה שיותר בליינדים וקופות קטנות.
קאש מאני
במשחקי קאש מאני אתה שם כסף תוך כדי המשחק. אם אתה לא מרגיש מוכן לאתגר הזה - אל תתפתה. מה שכן, העמלות נמוכות יחסית וטווח הבליינדים מספיק רחב (החל מ-0.02/0.04 דולר ועד ל- 300/600 דולר), כך שאם אתה ממש חייב לנסות, תתחיל לפחות מהסכומים הנמוכים.
טורנירי לוויין
זוכר את כריס מאני-מייקר מההתחלה? אם אתה שואף להיות כמוהו נסה טורניר כזה, שבו לא זוכים בכסף אלא בכניסות לטורנירים יקרים יותר. זוהי הדרך הזולה היחידה לתפוס מקום בטורניר של שחקנים רציניים ולהרגיש מה זה פוקר אמיתי. קח בחשבון שזאת לא תהיה משימה פשוטה במיוחד; הסיפור של כריס כבר הפך לאגדה אורבנית, ואתה ממש לא היחיד שרוצה לזכות בכינוי "המאני-מייקר הבא".