מכיר את זה שאתה הולך עם החברה שלך לסנוקר? היא רוצה שתלמד אותה לשחק, מסובבת אליך את התחת ומתמתחת על השולחן לתנוחת דוגי, ואז אתה בא אליה מאחורה, מכופף אותה עוד קצת ומצמיד אותה לבנדה כדי להדגים לה את הזווית שבה מכים כדי להטביע את הכדור האדום?
אז אם זה מה שאתה זוכר מסנוקר, אח שלו, סימן שמזמן לא יצאת לשחק עם החבר'ה. רק אתם, וכמה דרינקים, וכמה בחורות זרות שדופקות חיוכים מזמינים מהבר – לא אלה שהבאתם מהבית ותמיד צריך לדאוג להן לתעסוקה כדי שלא יבלבלו את המוח. ערב גברים נטו.
אז תפוס יוזמה, תודיע לקוקי שהשבוע אתה עסוק וארגן את החבר'ה לערב סנוקר כמו בימים הטובים. ותעיף מבט על הבריף שהכנו לך פה לפני שאתה יוצא, לרענן קצת את הזיכרון.
סידור, הקדמה ומטרה
הנה, ככה מסדרים:
ספירה מהירה מגלה שיש שם 15 כדורים אדומים ו-6 צבעוניים, אבל זה לא אומר שזה תמיד ככה. זאת אומרת, 6 כדורים צבעוניים תמיד יהיו, אבל האדומים משתנים בהתאם לגודלו של השולחן: על שולחן של 9 פיט (כזה שתמצא ברוב המועדונים) משחקים עם 6 אדומים, על 10 פיט משחקים עם 10, ועל 12 פיט (כזה שמשחקים בו באליפויות) משחקים עם 15. על כל כדור שנעלם בחור שחור מקבלים ניקוד, לפי הסדר הבא: כדור אדום שווה נקודה אחת, צהוב 2, ירוק 3, חום 4, כחול 5, ורוד 6 ושחור שווה 7 נקודות.
והמטרה? להטביע את כל הכדורים ולעשות כמה שיותר נקודות תוך כדי. מי שיש לו יותר נקודות בסיום המשחק, מנצח.
איך משחקים
סנוקר אולי יותר מורכב מפול, אבל בגדול החוקים די פשוטים – זה המשחק שמסובך. אתה מתחיל מלהטביע את כל הכדורים האדומים בזה אחר זה, כאשר אחרי כל כדור אדום שנכנס צריך להטביע כדור צבעוני, לפי בחירה שלך. שים לב: כל כדור צבעוני שהוכנס לאחר כדור אדום חוזר לשולחן למקומו המקורי, אז תחשוב טוב על המהלך שלך. לכאורה הכי טוב יהיה להטביע את הכדור בעל הניקוד הכי גבוה, אבל לא תמיד זה מתאפשר וגם לא תמיד כדאי – אולי יהיה יותר חכם ללכת על כדור שישים אותך בפוזיציה טובה יותר להמשך.
לדוגמא: אם הכדור השחור קל להטבעה אבל אתה חושש שהוא יכניס אותך למצב של סנוקר – כלומר אחרי שהכדור הלבן יתגלגל למקום שיהיה חסום למכה הבאה ע"י כדור אחר – אולי שווה לך דווקא ללכת על הכדור החום או הירוק, כדי שתוכל להמשיך ולשחק ולא להעביר את התור ליריב. בסופו של דבר הרצף יותר חשוב מהטבעת כדורים גבוהים, כי מי שהכדור הלבן בידו ומשחק בחוכמה, יכול לסיים את המשחק בלי לתת ליריב שלו להתקרב לשולחן ולו פעם אחת.
לאחר שכל הכדורים האדומים הוטבעו, צריך להטביע את כל הכדורים הצבעוניים לפי סדר הניקוד שלהם. בעיקרון המשחק נגמר עם הטבעת הכדור השחור, אך יכול להיות שאחד השחקנים יחליט להפסיק את המשחק עוד לפני זה, אם הוא רואה שהיריב שלו צבר הרבה מאוד נקודות ואין הרבה סיכוי לצמצם לשם.
ואיך בכל זאת אפשר לחזור למשחק ממצב שנראה בלתי אפשרי? ע"י עבירות של היריב, שמוסיפות לך נקודות. כדי לגרום לו לבצע עבירות נסה לשחק הגנתי ולהביא את הכדור הלבן למקום שיוצר עמדת סנוקר – נניח, מאחורי כדור שאסור לפגוע בו.
ומה נחשב לעבירה? הטבעת הכדור הלבן, פגיעה בכדור לא חוקי ופגיעה בשום דבר. עבירה מינימלית של היריב תעניק לך 4 נקודות בונוס, וגם את הכדור הלבן אותו תוכל לשים בשטח ה-D ולשחק. לעומת זאת, אם העבירה כללה כדור צבעוני בעל ניקוד הגבוה מ-4, כך גם יהיה העונשין שלה. לדוגמא: אם היית צריך לפגוע בכדור הכחול אבל הכנסת את הלבן – נתת ליריב שלך 5 נקודות; אם כיוונת לאדום אבל פגעת בוורוד, צ'יפרת אותו ב-6 נקודות; אם שפשפת את הצהוב בדרך לפגיעה בשחור, נתת לו לא פחות מ-7 נקודות.
ותודה לחבר'ה ממועדון הביליארד "ביליס" שעם החורים שלהם, מה שבטוח, יותר טוב שלא תתעסק