מה קורה כששלל קוקטיילים נפגשים עם לא מעט כישרון ומקצועיות? התשובה היא WORLD CLASS - תחרות הברמנים המובילה והיוקרתית בעולם. אלפי ברמנים מ-50 מדינות ברחבי העולם ינהרו לקייפטאון, כדי להתחרות על התואר הנחשק והיוקרתי "הברמן הטוב בעולם". אם אתה ברמן ישראלי, שיודע ללהטט בקוקטיילים מאחורי הבר, כדאי שתנסה את מזלך בתחרות המקדימה בישראל שתושק ע"י IBBLS ובסופה יוכרז הברמן הטוב בישראל אשר ייצג אותנו בתחרות העולמית.
בר שירה (36) הזוכה בתחרות הישראלית לשנת 2014 ונציג ישראל בתחרות העולמית, מספר שניצתה בו האש לראשונה כאשר ביקר חבר בניו יורק אחרי הצבא וראה אותו מברמן באיסט וילג', "ידעתי באותו רגע שאני רוצה למצוא עבודה מאחורי הבר, ומאז בחרתי את הקריירה שלי בקפידה ושאפתי ללכת לברים יותר רציניים ומכובדים". התחנות שעבר בהן כוללות את ה"ברברלה" בהרצליה פיתוח, "טפאו", "אונמי",ו- "223", בשנים האחרונות הוא אחד מבעליו של ה"אימפריאל". "חלק מהמטרה שלי היא שאנשים יסתכלו על מקצוע הברמן לא כמקצוע זמני, או עבודה צדדית. אני אמנם בוגר משפטים, אבל מעולם לא עסקתי בזה, תמיד נהניתי יותר מאחורי הבר".
שירה מספר על מהפכה עולמית שעוברת על מקצוע הברמנים, בדומה למהפכה שעברה על עולם השפים לפני כמה שנים. "יותר ויותר אנשים רואים בזה מקצוע לגיטימי, יש שם קריירה ויצירתיות. יש חזרה למקורות ולהיסטוריה של המאה ה-19, אז היה המון כבוד למקצוע ברמן, והוא היה דמות חשובה בקהילה, בעיקר בארה"ב".
קוים לדמותו של הברמן המוצלח
אז אילו איכויות צריך ברמן מהשורה הראשונה? "הוא צריך להיות ברמן מושלם ברמה הטכנית, יצירתי, לדעת את הרקע ולהכיר את ההיסטוריה של המקצוע, לחשוב מחוץ לקופסא, להיות מארח נפלא, ולעשות פרזנטציות מרשימות", אומר שירה.
"לבחור להיות ברמן זה מקצוע לחיים", אומר זץ, "יש כאלה שהקדישו את חייהם למזוג משקאות וליצור מתכונים חדשים, זו התשוקה שלהם, והם רואים בכך הגשמה עצמית. להיות היום ברמן אומר שאתה יכול לעשות מזה כסף וקריירה, להכיר אנשים, וגם לקבל הכרה בינלאומית. לשם כך דרוש ניסיון עם טעמים ורקיחת ארומות, ידיעה מעמיקה של ההיסטוריה של האלכוהול, כישרון וכריזמה. למעשה, כל מי שמתחרה בתחרות הבינלאומית, מקבל חשיפה היסטרית והכרה של השוק".
"מי שזוכה ב"גלובל פיינלס", הופך להיות סופר סטאר: הוא מסתובב בכל העולם, ופוגש אלפי ברמנים מהשורה הראשונה, מרצה על המותגים היוקרתיים של חברת האלכוהול הגדולה בעולם, ועל הדרך שבה הוא אוהב להגיש את המשקאות, מפתח פרויקט שתייה במדינות שונות, ומוציא ספר עם מתכוני שתייה", אומר זץ, "אחת הסיבות שהצליחו לרתום מכל העולם ברמנים, היא העובדה שהפכו את התחרות לפורמט טלוויזיוני, שהופק ע"י החברה שהמציאה את הפורמט של מאסטר שף".
בתכנית "החיפוש אחר הברמן הטוב בעולם", רואים ברמנים מכל העולם אשר נותנים שואו: תחרויות ואתגרים, יכולות טכניות, מקצועיות ויכולת אלתור וערבוב. בדומה לשפים, נותנים לברמנים ליצור קוקטיילים חדשים ולהביא את היצירתיות שלהם לידי ביטוי. החשיפה הטלוויזיונית אפשרה גם לברמנים לשזוף את יכולתם תחת את אור הזרקורים, ולקבל קצת הילה וכבוד.
כששירה מדבר על התחרות העולמית והמקומית, אסוציאציות כמו מרפקים, אגואיזם ושתלטנות הן לא מה שעולה בראשו. "בעולם שבו אני נמצא, בשכבה העליונה של הברמנים, שיש להם הכרה בינלאומית, יש אחווה מדהימה, אין סודות מקצוע ותחרותיות, כל הזמן מזמינים ומחליפים מתכונים, ובעיקר מבינים שכשהסצנה מתרוממת, כולם מתרוממים", אומר שירה, "ברמנים הם מראש אנשים חברותיים, לא שחסר להם אגו, אבל הם יודעים להניח אותו בצד כשצריך. גם בתחרות המקומית של וורלד קלאס היה פרגון ועזרה. אין כאן מלחמה על כרטיס או על איך השני יידפק, אלא מלחמה שלך מול עצמך". לתחרות העולמית הקדיש שירה כמה חודשים מחייו כדי לרקוח קוקטיילים חדשים. הוא מספר כי התחרות הייתה חוויה גדולה מהחיים ושימשה לו מקפצה מבחינה מקצועית ואישית, "התחרות מנסה לבחון את כל האספקטים בברמן, מה שלי היה הכי מאתגר הוא ה- SENSORY CHALLENGE לייצר משקה שנושאו חוויה שנוגעת לכל החושים".
ההרשמה החינמית לתחרות המקומית נפתחה לפני שבועיים לקהל הרחב, ותהליך המיון יתקיים בשבועות הקרובים. בתחילת פברואר יוכרז 80 הברמנים שעברו את השלב הראשון, ובמהלך החצי השנה הקרובה יהיו אתגרים ותחרויות. בסוף יוני יהיה מתמודד ישראלי אחד שייצג אותנו בקייפטאון.
את התחרות בארץ מנהלת IBBLS - החברה לייבוא יינות ומשקאות חריפים ונציגתה הבלעדית של DIAGEO ו-GRUPPO CAMPARI בישראל.