גבר, ברוך הבא לקיץ. שלשום ככה עלה המדחום לטמפרטורות הגובלות בבלתי נסבל ומד הלחות נשבר; זה הזמן לשים בארון את הוויסקי, להחביא את היין האדום במקרר ולשים בכוס את מה שהכוס סובלת בחום שכזה: בירה. במדור שלפנינו נעסוק בחמישים הבירות הכי מעניינות, הכי קרות, הכי שיעשו לך את הקיץ. הפעם, לסיפתח, נתחיל בשלוש בירות שמעולם לא ראו מקרר של פיצוציה מבפנים.

הקלילה – שניידר אורגינל

אין תמונה
קלילה, נעימה ומרעננת
הסיפור: לבירה הזו אין שום קשר לדני שניידר, בעל הבר המיתולוגי שאחראי על הרגלי השתייה של רוב תושבי תל-אביב מעל גיל 35. מבשלת שניידר נוסדה בשנת 1872 במינכן ועברה בתקופת מלחמת העולם השנייה לעיירה קלהיים. שניידר נחשבת בעיני רבים למבשלה שהובילה את תחייתה של בירת החיטה בגרמניה והיא נמצאת עד היום בבעלות משפחתית.

המרכיבים: מי מעיינות מאזור המבשלה, לתת שעורה וחיטה מאזורים שונים בגרמניה, כשות מזן מיוחד שמגודל במיוחד בשביל שנייידר ושמרים מיוחדים.

איך הבירה: קלילה, נעימה ומרעננת, עם ריחות של ציפורן טעם קלוי וסיומת קצרה ומרירה. אחלה חברה לפיקניק של שבת בצהריים.

אלכוהול: 5.4%
בחנויות: 12- 15 שקל
ציון: 7 פקקים

המקושרת – מקווינס נסי

אין תמונה
למתקדמים
הסיפור: נכון שיש לה שם סקוטי? אז רק שתדע שהיא מיוצרת במבשלת אגנברג שבאוסטריה. לפני שאתה שובר את הבקבוק בעצבים על האוסטרים הנבלות, כדאי שתדע שיש לבירה הזו קשר הדוק לסקוטלנד. הבירה עשויה מלתת המשמשת לייצור וויסקי, שמגיעה מה"היילנד" שבסקוטלנד. הבירה מתיישנת שישה חודשים לפני שהיא נכנסת לבקבוק וביותר ממקום אחד מתייחסים אליה כאל הוויסקי שבין הבירות.

המתכון: מכיל לתת סקוטית שמשמשת לייצור וויסקי, יותר מזה אתה באמת לא צריך לדעת.

איך הבירה: ריחות מודגשים של לתת בשלבים שונים של קלייה, גוף גדול ושמנוני, סיום מעושן ומריר. בירה למתקדמים, שווה לשים בקבוק ליד הוויסקי.

אלכוהול: 5.0%
בחנויות: 12-14 שקל
ציון: 7.5 פקקים

החזקה – פולרס ESB

אין תמונה
התחלה מתוקה, סיום מריר
הסיפור: פולרס מיוצרת במבשלה המשפחתית המסורתית האחרונה שנשארה בלונדון, מבשלת גריפין שקיימת כבר למעלה מ-350 שנה. בשנת 1845 נכנס ג'ון בירד פולר לשותפות במבשלה ומאז הבירות שהיא מייצרת נקראות פולרס. הבירות של פולרס הן בירות בסגנון אייל שמיוצרות בשיטה המסורתית וגורפות בפרסים מטעם ארגונים שתומכים בייצור בירה בשיטות הללו. פולרס ESB היא אייל בהירה חזקה במיוחד והמשמעות של ראשי התיבות EBS היא Extra Special Bitters.

המתכון: כדי להגיע לעוצמה של הבירה הזו, השתמשו במבשלה בכמות גדולה במיוחד של חומרי גלם, ולטובת המורכבות הארומטית גויסו לא פחות מארבעה זנים שונים של כשות.

איך הבירה: הריח מתוק ופירותי, הגוף גדול, עשיר ומאוזן, והסיום מריר, מתקתק, קלוי, ארוך ומורכב.

אלכוהול: 5.9%
בחנויות: 13-15 שקל
ציון: 8.5 פקקים