היי חבריי הווירטואליים,
קודם כל אני רוצה להודות לכם על התגובות החמות למתכון של מעדן הקורנפלקס שפורסם פה לפני שבועיים.לפני שאני מציגה בפניכם את המתכון הבא שלי, אני רוצה לציין שאני מכינה בעצמי את המתכונים, כדי שאוכל לצלם ולהתפנק בכיף.
כמו שכולנו יודעים, זה שלנו יש חופש לא אומר שלהורים יש, אז צריך לדאוג לעצמך לאוכל. אז נשבר לי מהטוסט המסכן בכל צהריים והחלטתי לעשות משהו קצת יותר מאתגר, טעים ושונה. חשוב לציין, שהמתכון לקוח מאחד מספרי המתכונים של אהרוני ואני כתבתי אותו בשפה יותר פשוטה.
רמת קושי: קל מאוד/בינוני/דורש מאמץ
מוצרים: בכל בית/רד למכולת/קצת נדיר
זמן הכנה כולל: שעתיים.
גיל מינימום בלי ליווי מבוגר: 10 וחצי (בגלל רמת הקושי, והשימוש בתנור)
זמן ארוחה: מתי שבא/צהריים/בוקר/ערב/"ארוחת ארבע"
פיצה ביתית אמיתית
מה צריך?
2 כוסות קמח
4 כפיות שמרים טריים
מעט מלח
2 כפות שמן זית
איך מכינים?
ממיסים את השמרים בחצי כוס מים חמים.
שופכים את הקמח בקערה גדולה ויוצרים גומה במרכז ולתוכה שופכים את השמרים המומסים,
מפזרים מעל מעט קמח, ושמים על הקערה מגבת לחה במשך חצי שעה.
בתום זמן התפיחה, מערבבים את הקמח והשמרים בעזרת כף תוך כדי ערבוב מוסיפים חצי כוס מים פושרים, ושתי כפות שמן זית.
מערבבים עד שנוצרת תערובת דביקה מעט ומוסיפים קמח לפי הצורך.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים עד שהוא מתאחד לכדור.
שמים עליו מגבת לחה ומחכים עוד כחצי שעה.
בתום זמן התפיחה מעבירים לנייר אפיה את כדור הבצק ומרדדים כמה שאפשר
מומלץ להשתדל שיהיה כמה שיותר דק ואחיד.
מורחים רסק עגבניות קנוי, אפשר למצוא בכל מכולת, ועל זה מפזרים גבינה מגורדת. ניתן להשתמש בגבינה צהובה, לגרדה בעזרת פומפיה וניתן לקנות פתיתי גבינה מוכנים.
מוסיפים כל תוספת שאוהבים לפיצה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-230 מעלות לחצי שעה.
בתיאבון, ובהנאה : )