אין תמונה
יאמי, דג עם צ'יפס

שלום לכם ילדי מקולנד! 

לפני שאני מתחילה, אני רוצה להודות לכולכם על התגובות התומכות שנתתם לי במתכון עוגיות הקרמבו, אז תודה.

הפעם הבאתי מתכון לכבוד החורף, שהתחיל להראות נוכחות בימים האחרונים. אני לא יודעת אם אתם יודעים אבל באנגליה החורף יותר רציני משלנו וכן, הוא כולל גשם אבל בעיקר שלג. לכן, כדי שנוכל להעביר את החורף היבש של ישראל אבל לפנטז על החורף של אנגליה, הבאתי לכם מתכון לפיש אנד צ'יפס (או בעברית - דג עם צ'יפס) 

עוד דבר קטן שאני רוצה לספר לכם זה שלפני כשבועיים קניתי ספר בישול לילדים ולנערים ושמו "שפים קטנים גדולים", שערכה איילת לטוביץ'. התמונות בספר מרהיבות, המתכונים מעולים ומותאמים לילדים, הוא נורא נוח ופשוט להבנה ובקיצור - מומלץ בחום. וכמובן, ממנו לקחתי את המתכון. 

רמת קושי: קל מאוד/בינוני/דורש מאמץ 

מוצרים: בכל בית/רד למכולת/קצת נדיר 

זמן הכנה כולל: שעה פחות או יותר 

גיל מינימום בלי ליווי מבוגר: 11 (בגלל הטיגון, והשימוש בתנור, ובגלל התעסקות עם סכין חדה). 

זמן ארוחה: מתי שבא/צהריים/בוקר/ערב/"ארוחת ארבע"

פיש אנד צ'יפס

מה צריך? 

4 נתחים של פילה דג (דניס,בורי, לוקוס..) 

2 כפות קמח 

1/4 כפית מלח 

ביצה אחת 

כוס פירורי קורונפלקס (בלי סוכר או דבש)

תרסיס שמן 

חבילת צ'יפסים קפואים 

בקבוק שמן

איך מכינים :

מחממים את התנור מראש ל-230 מעלות. 

חותכים את נתחי הדגים לרצועות בערך ברוחב 4 ס"מ. 

מכינים 3 צלחות: בצלחת הראשונה שמים את הקמח, ובתוכו מעורבב המלח בשניה שמים את הביצה, ובשלשית את פרורי הקורונפלקס.

עכשיו לוקחים את רצועות הדג וטובלים אותם לפי סדר הצלחות: 1.קמח 2.ביצה 3.קורונפלקס ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן, או נייר כסף משומן.

לוקחים סיר גדול, אבל לא מאוד, ושופכים פנימה את בקבוק השמן. 

במקביל מוציאים את הצ'יפס מהפריזר, ושופכים אותו על מגבת נקייה. ברגע שהשמן חם מספיק, מכניסים את הצ'יפסים בזהירות,כמובן שבנגלות, לא הכל בבת אחת- אחרת זה עלול להפוך לפירה.

בינתיים מכניסים את הדגים לתנור ל-10 דק' פחות או יותר, עד שהקורונפלקס מתחיל להשחים. 

עם כף מחוררת, מוציאים את הצ'יפס לתוך קערה מרופדת בנייר סופג. 

אחרי כל נגלה של צ'יפס, שיוצאת, מפזרים מלח ומערבבים  קלות. 

מגישים עם קטשופ ומלח, על צלחת יפה. ובתיאבון!!!!

וכמובן- חורף נעים ומבורך בגשם שיהיה לנו.!