krembo (צילום: מקולנד)
הדר דנינו: עוגיות עם הפתעת מרשמלו|צילום: מקולנד

היי ילדי מקונלד, שנה טובה, חג שמח וטעים לכם.  הפעם הבאתי לכם מתכון מפתה ומעולה, של הגדולה מכולן: קרין גורן. המתכון נראה טעים בדיוק כמו שהוא בתמונה, אז הוא מגה שווה להכנה.

רמת קושי: בינוני

זמן הכנה: שעה וחצי

גיל מינימום בלי ליווי מבוגר: 9 (בכל אופן עד גיל 10 בפעמים הראשונות - עם אחד ההורים) 

מה צריך?

חבילה קטנה (100 גרם) של חמאה רכה

חצי כוס סוכר

חצי כוס סוכר חום 

רבע כוס ממרח נוטלה 

כפית תמצית וניל

ביצה

1 וחצי כוסות קמח 

רבע כוס קקאו

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

קמצוץ מלח 

20 מרשמלו חתוכים לחצי 

לרוטב:

2 חבילות שוקולד מריר 

שתי כפיות שמן קנולה

איך מכינים?

מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.

מערבבים את כל החמורים מלבד המרשמלו במיקסר, עם ה-וו שנראה כמו האות k עד שהחומרים מתאחדים לבצק.

אם אין ברשותכם מיקסר ניתן ללוש בידיים, אם כי זה ייקח מעט יותר זמן.

עכשיו מכינים מהבצק כמו מעין כדורי שוקולד בערך בגודל של עגבניית שרי ושמים על תבנית מצופה

 בנייר אפייה במרווח של אצבע בין כל שורה וטור על כל כדור לוחצים קלות.

מכניסים לתנור ל-7 דק'  ומוציאים אך משאירים את התנור דלוק, מיד תבינו למה; 

שמים על כל עוגייה חצי אחד של מרשמלו ומכניסים לתנור לעוד שתי דקות. 

חשוב! חשוב! חשוב! 

לא צריך לצופף את כל הכדורים שיוצאים מהבצק בנגלה אחת, קחו את הזמן. אל תיבהלו ותעשו כמה נגלות שרק צריך..

אגב, לכן גם זמן ההכנה הוא שעה וחצי.

בזמן האפייה של הנגלה הראשונה, מכינים את הרוטב: 

ממיסים במיקרוגל את השוקולד ,מוסיפים את השמן ומערבבים.

אחרי שכל הנגלה יוצאת מוזגים על כל עוגייה עם מרשמלו כפית שוקולד, ומפנים את העוגיות לכלי או צלחת הגשה.

אם אתם רוצים להגיש את זה לאחר כמה שעות, ניתן לשים במיקרוגל כ-35 שניות, והעוגיות כאילו יצאו מהתנור.  

בתאבון וחג שמייח

תיהנו.