ניהול משק בית הוא עבודה לכל דבר. זה דורש מאיתנו חשיבה אסטרטגית, הבנה בכספים, תשומת לב לפרטים הקטנים וגם לא מעט אינטואיציה. הבית שלנו משקף את האופי שלנו ואת מי שאנחנו. הוא צריך להיות המרחב הבטוח והנעים שלנו וגם לעבוד בצורה פונקציונלית שתשרת את הצרכים שלנו. בין אם אנחנו עובדים מהבית או יוצאים בכל בוקר למשרד, כולנו עסוקים ומעדיפים להקדיש כמה שפחות זמן למטלות וניקיונות וכמה שיותר זמן למנוחה על הספה בסלון, בדיוק בגלל זה, אספנו עבורכם את כל הטיפים והכללים שכדאי לכם להכיר.

  1. לכוון את המזגן על 24 מעלות
    אולי תופתעו לגלות אבל מזגן נחשב לדרך היעילה והחסכונית ביותר לחמם ולקרר חללים. כוונו את המזגן על 24 מעלות כדי לחסוך באנרגיה וכבו אותו כשהחדר מגיע לטמפרטורה הרצויה. שימו לב שהחלונות והדלתות סגורים וכך תיהנו מתחושה קרירה ונעימה לאורך זמן.
  2. לעבור למדיח כלים חסכוני
    דרך נוספת לחסוך באנרגיה (גם חשמלית וגם באנרגיה שלכם) היא לעבור למדיח כלים חסכוני, למשל מדיח הכלים של BEKO. למה? המדיחים החדשים פועלים בטכנולוגיית AutoDose שמודדת את כמות הלכלוך על הכלים ומחלקת באופן אוטומטי מינון נכון של חומר ניקוי ושטיפה, טעינת חומר הניקוי מתבצעת בפעם אחת לחודש. הטכנולוגיה הייחודית מונעת בזבוז של חומר ניקוי וחוסכת לכם כסף. בנוסף, ביצועי הניקוי של מדיחים בטכנולוגיית AquaIntense אינטנסיביים פי חמישה ממדיחים אחרים, הודות לאזור ניקוי עוצמתי בתוך המדיח בסל הימני התחתון, המאופיין בלחץ מים גבוה יותר. המדיח מבטל את הצורך בשטיפה מקדימה של כלים ובכך חוסך לכם זמן של קרצוף סיזיפי ומיותר. היום כבר ברור ששמירה על הסביבה עוברת דרך טכנולוגיה חדשנית וזה בדיוק מה שמוביל את הפיתוחים של BEKO.
    מדיח BEKO (צילום: יח
    צילום: יח"צ BEKO
  3. לנתק מכשירי חשמל ומטענים
    אחד הדברים הכי קלים שאפשר לעשות כדי לחסוך בחשמל הוא פשוט לנתק את המכשירים אשר צורכים חשמל גם כשאנחנו לא עושים בהם שימוש. עשו לכם הרגל לעבור בין החדרים בכל פעם שאתם יוצאים מהבית, לנתק מטענים ומכשירים שאין בהם צורך וגם לכבות אורות שנשכחו דלוקים. אם יש לכם מפצלים, תשקלו להחליף אותם במפצלי חשמל עם מתג מיוחד שתוכלו לכבות וכך לוודא שכל המכשירים המחוברים אליו מפסיקים לפעול. 
  4. לנהל נכון את הקניות ולצמצם את בזבוז המזון
    אחת ההוצאות המשמעותיות ביותר של רוב משקי הבית בישראל היא על מזון. בעזרת תכנון נכון של רשימת הקניות ושל הארוחות לאורך השבוע תוכלו לחסוך באופן משמעותי. צמצום בזבוז מזון מתחיל עוד לפני הכנת רשימת הקניות והיציאה לסופר, הוא מתחיל בארוחה טעימה. למה? כי לא כדאי לצאת לקניות על בטן ריקה. חשוב שתגיעו אל הסופר שבעים ומרוצים וכך תמנעו מפיתויים מיותרים וחשקים רגעיים שלא נכללו מראש ברשימה שלכם. הכינו את הרשימה על בסיס הארוחות שאתם מתכננים להכין במהלך השבוע ושימו לב שהמרכיבים השונים מתכתבים אחד עם השני ומתאימים למתכונים שאתם רוצים לבשל. רגע לפני הפעם הבאה שאתם יוצאים לקניות תפתחו את המקרר ונסו ללמוד את ההרגלים שלכם. באילו מצרכים פחות השתמשתם? אולי הפעם כדאי לקנות מהם קצת פחות. זה אגב גם הזמן להכין "ארוחת שאריות" מפנקת. לאמן את שריר היצירתיות ולנסות להשתמש במה שיש לפני שרוכשים מצרכים חדשים.
  5. לכבס ב-30 מעלות 
    אם תחשבו על זה רגע, פעם כולנו היינו מכבסים את הבגדים ביד. לא היו מכונות משוכללות ועדיין הבגדים היו נשארים ריחניים והחזיקו מעמד לאורך זמן. כמעט כל בד וכתם יכולים להסתפק בכביסה קצרה של 30 מעלות ומעט סחיטה. זה לא יחסוך לכם רק מים וחשמל אלא יעזור להבטיח שהבגדים ישמרו לאורך זמן. המעבר למשק בית אקולוגי וחסכוני טמון בהרבה החלטות קטנות שתעשו. תשקיעו מחשבה, תפתחו את המודעות ותוכלו להיטיב גם עם עצמכם וגם עם כדור הארץ.   
    מכונת כביסה BEKO (צילום: יח
    צילום: יח"צ BEKO