אחד החששות הכי גדולים של אנשים שמשפצים את הבית הוא לעשות טעויות – בתכנון, בבנייה, בשבירה, בעיצוב, בריהוט, ולא רק בגלל שזה מבאס לטעות. טעויות אמנם אפשר לתקן, רק שכאן זה עולה המון המון כסף. הפאשלה הכי קטנה יכולה לגרור אחריה שרשרת של בעיות שכבר לא משתלם לטפל בהן והנה, הלך בית החלומות. כדי לוודא שזה לא יקרה לכם, להלן טעויות שיפוץ ועיצוב נפוצות והמלצות איך לפתור אותן.

לבחור קודם כל את הצבע

הוא אמנם חלק חשוב מאוד בתהליך ומגדיר את הנראות של הבית, אבל השתדלו לא לחשוב בכלל על צבעים בשלב הראשוני, כי אחרת תיתקעו עם אופציות מוגבלות. רק אחרי שהחלטתם על אקססוריז כמו כריות, וילונות, ריפוד וכן הלאה, ורק אחרי שנסגרתם על סוגי החומרים (בד, עור וכו') – רק אז אפשר להתחיל להתאים צבעים. כי למצוא בדים שאתם ממש אוהבים בצבע שקבעתם מראש יכול להיות סיוט.

צבע ואוכל, מניפת צבעים (צילום: מיכל יניב)
חכו עם הצבע לסוף|צילום: מיכל יניב

לקנות רהיטים בלי למדוד

מכירים את שיטת המרצפות, או שיטת הזרועות, או שיטת ה"זה בערך בגובה שלי פלוס עוד כמה סנטימטר"? יופי, תשכחו ממנה כשאתם בוחרים רהיטים. רהיט קטן ולא מזיק באולם התצוגה יכול לאכול את כל הסלון שלכם מרוב גודל, וכדאי שתדעו את זה מראש. אז תמדדו הכל, החל מהחלל שיש לכם ועד הרהיט שאתם רוצים, והסתובבו עם פנקס שבו רשומות המידות כל הזמן. מכשיר המדידה הזה יכול להקל עליכם מאוד.

החמישייה 26.7, מכשיר מדידה בייגל (צילום: קיקסטארטר)
מכשיר מדידה "בייגל". למדוד הכל|צילום: קיקסטארטר

לקנות הכל בחנות אחת  

זה אמנם קל יותר כי אתם כבר שם, ויש משהו נחמד באחידות, אבל ויזואלית זה לא ממש מעניין לעצב את כל הבית עם רהיטים של איקאה או מעצמת רהיטים אחרת. נסו לבקר בכמה חנויות בוטיק או באתרי אינטרנט כדי לגוון קצת עם מותגים ויצרנים אחרים. גם אם יש לכם סגנון מועדף, אפשר עדיין למצוא נגיעות קטנות שלו בכל מיני מקומות אחרים.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

לקנות את הסט כולו

אחת מטעויות העיצוב הגדולות ביותר שאפשר לעשות הוא לרכוש סט קומפלט של רהיטים שמתאימים אחד לשני. כלומר, מיטה שמגיעה עם ספה תואמת וכורסא בצד. זה אמנם קיצור דרך להתאמת סגנונות בלי לשבור יותר מדי את הראש, אבל זה גם חסר מחשבה ומקוריות. עדיף לקנות פריט ריהוט אחד מרכזי שמוצא חן בעיניכם, ואז לעבוד קצת ולבקר במקומות אחרים כדי להתאים לו פריטים אחרים. זכרו שההתאמה לא חייבת להיות "מושלמת", והתוצאה הסופית תביא לידי ביטוי את הטעם האישי שלכם, שאי אפשר למצוא באף קטלוג.

טרנדים מיטה זוגית (צילום: www.yalla.co.il)
ממש אפשר לוותר על הסטים|צילום: www.yalla.co.il

ללכת על בטוח  

אם יש לכם התלבטות בין פריט נועז לבין נועז פחות, תמיד תלכו על הנועז יותר. זה ככל הנראה מה שאתם באמת רוצים אבל סתם חוששים, ואם לא תקשיבו לעצמכם בסוף ייצא לכם חלל משעמם ולא משביע רצון. קחו קצת סיכונים, ובטח בכל הנוגע לדברים שאפשר לשנות אחר כך כמו צבע או טפט לקיר.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

להגזים

הצד השני של המטבע הזה הוא שאנשים לפעמים נוטים לצפות מכל פריט ובחירה להיות "וואו", אז נותרים עם חללים דרמטיים ומוגזמים. לא כולם יכולים להיות כוכבים ראשיים, כל יצירה צריכה גם שחקני משנה. לכן אם יש לכם אלמנט אחד בולט בחלל - יצירת אמנות, וילונות חזקים או ספה דומיננטית - תנו לשאר הפריטים להחמיא להם בצד. כמו כן, כשאתם רוצים להוסיף פריט לחלל, חשבו קודם כל איך הוא ישתלב עם הסטאר שבחדר ועם שאר הפריטים, במקום להתלהב ממנו בזכות עצמו. כרית אפורה או שמיכה חומה אמנם לא בהכרח יבלטו לכם בעין בחנות, אבל ייתכן שזה בדיוק מה שהחלל שלכם צריך.

טרנדים חדר סגול (צילום: riviera.co.il)
בואו לא ניסחף|צילום: riviera.co.il

להיצמד לעבר

רק בגלל שמעולם לא התחברתם לסגנון מסוים, טרנד מסוים או תקופה מסוימת, זה לא אומר שצריך לסגור את הראש ולפסול דברים. אופנות אמנם באות והולכות, אבל ייתכן שתמצאו יופי גם בדברים אופנתיים שמעולם לא מצאתם מושכים, אם רק תיתנו להם צ'אנס במקום להיות הייטרים.