עיצוב הבית הוא תהליך שמורכב ממאות החלטות, גדולות (חלוקת החלל, המטבח, הריצוף) וקטנות (מיקום הרהיטים, תמונות, אקססוריז). וכשמקבלים כל כך הרבה החלטות, קשה להימנע מטעויות. נכון, בדרך כלל לא מדובר על זוועות כמו שתי אסלות בחלל אחד, מדרגות מסכנות חיים או ארונות מטבח שאי אפשר לפתוח, אלא בדברים קטנים שקצת מכבידים על החיים או מציקים בעין. כדי שנוכל להימנע מהטעויות האלה, שאלנו את החברים בקבוצת פייסבוק לעיצוב הבית על אילו בחירות הם מתחרטים, ואלה התשובות שקיבלנו. לקרוא וללמוד.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
>> פריימרק מציגה: הפריט הכי טרנדי לבית בפחות מ-130 שקל
>> השרון: עיצבו את הבית בלי לקנות ריהוט חדש
"טעות גדולה שלנו"
התשובה הכי פופולרית נגעה לתחום הריצוף. אנשים רבים, מתברר, מתחרטים על הבחירה בריצוף מבריק או חצי מבריק (לפטו). כמו שהסביר הגולש רועי אברהמי: "כל לכלוך תופס את העין, במיוחד כשיש ילדים".
ויקי אפרתי מצטערת שבחרה בריצוף שחור לחדר הרחצה: "התקינו את הריצוף ולאחר מכן את שאר המקלחת, ונשארו כתמים על הרצפה מכל החומרים. במהלך השימוש נשארים סימנים של אבנית. השתעבדות לניקיון". מאותה סיבה נטלי בר מצטערת שבחרה בשיש שחור: "טעות נוראית. כל טיפת מים צריך לקרצף". סיון פרץ, לעומת זאת, מתחרטת על הבחירה במטבח לבן: " אני מתה עליו אבל הוא לא פרקטי כשיש ילדים עם ידיים קטנטנות ומשומנות". היא גם מצטערת על כך שהתנור מותקן נמוך – "זה מלחיץ עם ילדים קטנים".
כדי למנוע חרטות, הגולשת יעל מורצקי ממליצה "לרכוש אריחים, קרמיקה ועוד חודשיים לפני תחילת השיפוץ" כדי שלא תגלו שמה שרציתם לא במלאי.
מבחינת סידור החדרים בחלל, מירית בן גיגי מתחרטת על הבחירה למקם את חדר ההורים מול הסלון. "הילדים נכנסים ויוצאים כאילו מדובר בחדר שלהם, כי זה נגיש מול הסלון. כשמגיעים אורחים, צריך לדאוג כל הזמן שדלת החדר תהיה סגורה וכשרוצים לישון צהריים, יש בחדר רעש מהסלון", היא מסבירה. אורה מתחרטת על ביטול חדר הכביסה לטובת הגדלת חדר הרחצה.
אלינה מתחרטת שלא עשתה חלונות יותר גדולים. "כולם ניסו לשכנע אותי, וכל מה שחשבתי עליו זה שאני שונאת לנקות חלונות". מאיה מתחרטת "שלא דאגתי לפתח ניקוז לשטיפת מים בתוך הבית"
אירית מצטערת על מיקום המזגנים, שמפריע לתליית וילונות ותמונות, וגולשת אנונימית מתחרטת אל מיקום הקופסה של התריסים החשמליים על הקיר החיצוני: "כשזה מתקלקל צריך מנוף מיוחד. טעות גדולה שלנו".
הילה דהן מזרחי מתחרטת שקנתה גופי תאורה יקרים מרשתות גדולות: "קניתי באלפים ובסוף החלפתי מהר מאוד לפשוטים יותר סטייל איקאה". הגולשת מ' מתחרטת על "עומס יתר של פריטים וריהוט. קצת קשה להיפטר מזה אחר כך".
קרן עברי קלדרון מתחרטת שלא לקחה בעל מקצוע לליווי תהליך עיצוב הבית. "יש לי טעם טוב, אבל זה לא מספיק. יש כל כך הרבה תכנון שאינו קשור לטעם טוב כמו חשמל, אחסון חכם, תכנון קדימה, התאמה לצרכים ועוד. למשל, זה בית פרטי ועד היום אין פעמון. בנוסף, כמעט פספסתי אפשרות למחסן גדול מתחת למדרגות, כי אני והאדריכל (שלא ירד לפרטים הקטנים) לא חשבנו על זה בשלב הגשת התוכניות".
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
מה חושבות המומחיות?
שאלנו מעצבות מה מוציא אותן מדעתן כשהן נכנסות לבתים בפעם הראשונה:
אין פינת התארגנות בכניסה: התוצאה הבלתי נמנעת היא שהתיקים, המעילים והמטריות יגיעו לסלון או למטבח.
עומס סגנוני: כשהדיירים רוצים לחדש, אבל אין להם כיוון מוגדר, ולכן הם רוכשים דבר שמצא חן בעיניהם בלי קשר לסגנון הבית.
התאמת צבעים מוגזמת: אנחנו מבינים שאתם אוהבים אחידות, אבל אל תגזימו.
אין מספיק אור: תכנון לא נכון של תאורה יכול לפגוע בכל האווירה בבית.
המטבח: אנחנו מבלים במטבח את רוב שעות הערות שלנו ועושים בו מגוון פעילויות, ולכן לא מפתיע שנעשות בו לא מעט טעויות עיצוב. למשל, מרחק שגוי בין המקרר, הכיריים והכיור, פח חשוף ולא אסתטי במיקום לא נוח, מחסור בשטחי עבודה ובמקום לאחסון.