פריצה לבית היא פשע נפוץ, שמתרחש לעתים קרובות יותר ממה שחושבים. בשנת 2022 למשל, נרשמו לפי נתוני משטרת ישראל 553 פריצות בירושלים ו-821 בתל אביב, וברבעון הראשון של 2023 נרשמו בבירה 142 פריצות ובעיר ללא הפסקה 227. בעוד יש מי שמגן על הבית באמצעות מערכות אבטחה וביטוחי דירה, יש מי שמתעלם מהסיכון ואומר שלו זה לא יקרה. בתווך נמצאים אלה שמודעים לסכנה ובוחרים להגן על חפצים יקרי ערך במקומות חבויים ויצירתיים בתוך הבית.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 >> מאלה ששוטפים את הרצפה עם מים חמים? תקראו את זה

>> סחרחורת בקטע טוב: בבית הזה כל פריט בצבע אחר

 

"הרבה מהפריצות והגניבות מתרחשות על ידי אנשים שמכירים את הבית, ומקומות מחבוא יכולים להיות מענה טוב, משום שאותו אדם שנמצא בבית לא יסתכן בגניבה כשניתן לעקוב אחר צעדיו עם מצלמות אבטחה ואזעקה", אומר איתי לנגר מ"הום גארד", חברה המתמחה בייצור והתקנה של מערכות מיגון לבתים פרטיים: "ברוב המוחלט של מקרי הפריצה, ברגע שמופעלת האזעקה הפריצה נגמרת, משום שלא באים כדי לשדוד את האנשים אלא כדי לבצע גניבה ולצאת. הפעלת האזעקה מפסיקה לחלוטין את הגניבה או הופכת אותה לחפוזה ואז לא מספיקים למצוא את מקומות המסתור, במיוחד אם הם טובים. רק צריך להקפיד להפעיל את האזעקה". אמצעי אבטחה נוסף שמציין לנגר הוא מערכת אינטרקום לשער הכניסה, המהווה סנן עבור אנשים שעבדו בעבר בבית ולא יוכלו להיכנס עוד לאחר החלפה של קוד הכניסה. מערכת כזו היא סנן גם עבור גנבים המחפשים שער פתוח שקל להיכנס דרכו לבית. עבורם, שער שאינו נעול הוא מכשול אחד פחות לעבור בדרך למטרה.

מצלמת אבטחה, פרטיות (צילום: Adam Berry, GettyImages IL)
צילום: Adam Berry, GettyImages IL

 

בין אם יהיו אלה התכשיטים האהובים, המזומנים או הדרכונים וחפצי ערך אחרים, אפשר למצוא להם מקום בכספת הנעולה אבל להסתכן בגניבה הכספת כולה אם היא קטנה. לעומת זאת, אם הכספת הקטנה תסתתר בתיק או במזוודה, יש סיכוי רב לשמור עליה מפניהם. אבל קיימים מקומות אחסון פחות צפויים, שפורצים עשויים לפספס בזכות תושיית בעלי הבית והיכרותם האישית עם חלל המגורים שלהם. בואו תראו.

 

למצוא לוקיישן לא צפוי, או מאתגר לזיהוי

צנצנות המטבח יכולות לשמש לא רק לסוכריות ושוקולד, אלא גם למחבוא של כסף או כרטיסי אשראי. כשממלאים אותן עד הסוף (שימו לב לטריק של גליל ניר הטואלט), הן תמימות למראה ועומדות בארון או מחוצה לו בלי להעיד על מה שמסתתר בהן.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by @mom_moment2020

 

אם צמחים ממלאים את הבית שלכם, התחתית של העציצים הגדולים יכולה לשמש כמקום מסתור, בתנאי שהצמחייה מלאכותית ומים לא ירטיבו מעטפות או כסף. כשהענפים סבוכים אפשר להסתיר חפצים גם על ה"משטח".

@cathypedrayes It’s fake $ #learnontiktok #tips #hidden #tiktokpartner #lifehack ♬ ROBOT - Simen Andreas Knudsen

 

היצירתיים וחובבי ה-DIY יכולים לקבל השראה מהכנה של שעון עם תחתית שאותה ממלאים בחפצים הסודיים. אופציה אחרת להסתרה של חפץ סודי שלא נזקקים לו באופן מידי (נניח תכשיטים מירושה משפחתית) היא יצירה של חור בקיר גבס, הכנסת החפץ עטוף בניילון ומילוי בחומר סותם. כשהחומר עדיין רך מטמיעים בו מגנט ואחר כך צובעים בהתאמה לצבע המקורי. כך בעתיד ניתן יהיה להצמיד למגנט שבפנים, דרך הקיר, מגנט אחר שיסמן את המיקום המדויק. מפתיע יותר הוא לגלגל שטרות בתוך צינורות פלסטיק זוויתיים וליצור מהם מעמד גלילים בשירותים.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Troom Troom Select (@troom_select)

 

להסוות באחד הרהיטים בחדר

ארונות המטבח הם אחד המקומות הנגישים ביותר בבית – בכל זאת אזור רוחש ופעיל, אבל הארונות העליונים פחות נפתחים והרווח שבינם ובין התקרה הוא אחד הלא נגישים, אם לא המוזנחים ביותר (לכן חברות המטבחים ומעצבי פנים ממליצים לסגור את הרווח באמצעות גבס). מאחורי הסרוויס או מכונת האפייה של הלחם שאף אחד כבר לא מנצל ונותרה בארון העליון אפשר להסתיר קופסת אוכל, תיקייה או מעטפה, ואם הרווח מעל הארון עדיין שם – יש לכם את זה, רק תדאגו לתופסנים רחבים שימנעו נפילה ברווח שבין הארונות לקיר.

 

עדיין במטבח, האם חשבתם פעם לנצל את המקפיא העמוס שלכם להחבאת פריטים חשובים? הקרח שנוצר ממילא מסתיר את תוך הקופסה אבל גם אם מדובר בקופסה שקופה ונהירה למתבונן, מי בכלל רוצה להתקרב לקור המקפיא הזה.

 

מקומות מסתור  (צילום: shutterstock)
צילום: shutterstock
מקומות מסתור  (צילום: shutterstock)
צילום: shutterstock

 

מגירות הן הראשונות להיפתח, זאת יודע כל פורץ מתחיל, אבל הרווח מאחוריהן הוא הסיפור שלנו. מסקינג טייפ עמיד יחזיק מעטפה שהוצמדה לחלק האחורי של המגירה, ולא משנה אם מדובר במגירת מטבח, חדר שינה או מזנון הטלוויזיה - העיקר שלא תהיה גלויה. באותו אופן ניתן להסתיר מעטפות יקרות ערך מאחורי תמונות, מראות וציורים התלויים על הקיר. אם המסגרת עמוקה במיוחד בכלל שיחקתם אותה, כי אפשר להסתיר יותר פריטים ברווח שבין הציור/תמונה למסגרת. עכשיו לך תדע, כפורץ, איזו תמונה לבדוק מתוך אוסף שלם על קירות בכל הבית.

מקומות מסתור  (צילום: shutterstock)
צילום: shutterstock
מקומות מסתור  (צילום: shutterstock)
צילום: shutterstock

 

טריק חביב ששמענו עליו הוא שימוש בספרי דמה שקיימים בחנויות העיצוב למיניהן. הנראות היא של ספר לכל דבר, אלא שבמקום דפים חושפת הכריכה הפתוחה מקום אחסון ריק מתוכן. בדיוק לשם אפשר להכניס פריטים קטנים ולהחזיר לספרייה כלא היו. אם כמה תמונות יבלבלו את הפורצים, מה נגיד על מאות ספרים?

מקומות מסתור  (צילום: shutterstock)
צילום: shutterstock

 

גם כיסים עמוקים או נסתרים במעילים הם אופציה מועילה, בעיקר משום שהמעילים נותרים בארון ללא שימוש רוב ימות השנה, לפחות בישראל. אם חשבתם להסתיר משהו בתוך בגדי החורף באמצע הקיץ, אל תשכחו להוציא אותם כשתחזרו אליהם בשיא הקור ותצאו איתם מהבית.

 

מקומות מסתור  (צילום: shutterstock)
צילום: shutterstock

 

ואם אנחנו כבר בחדר השינה, המיטה היא אזור פורה למחבואים. אם יש בה ארגז מצעים אפשר להחביא בו קופסאות, מעטפות ועוד בתוך השמיכות המאוחסנות, ואפשר לדחוף כמה דברים גם מתחת למזרן. אם אתם חוששים שזו כבר שיטה מוכרת לפורצים, שימו ציפית נוספת על אחת הכריות והכניסו דברים בין הציפית הפנימית לכרית, אבל רק כאלה שלא יבלטו בגודלם כמובן.

@sean_offical Use your old apple box from your iPhone 11 #fyp #foryou #xyzbca #money ♬ The Box - Roddy Ricch

 

 

ונסיים בפתרון חביב עלינו במיוחד (ואנחנו ממש מקווים שאף פורץ לא קורא את זה עכשיו) - פתחי האוורור ואריחי התקרות הפריקות. מקומם בדרך כלל בחדרי שירות וכביסה, באמבטיות ובמסדרונות שחולפים על פניהם כדי להגיע לחדרים עצמם, והם מסתירים מאחוריהם חלל מרווח יחסית לאחסון השפע. הפאנלים הפריקים הם קלי משקל ורק צריך להרים, לשים ולשכוח ממה שקיים מאחוריהם. רק שלא יהיה כבד מדי כדי שלא יפגע בהנמכת הגבס, ולא לשכוח פנס.

מקומות מסתור  (צילום: shutterstock)
צילום: shutterstock
מקומות מסתור  (צילום: shutterstock)
צילום: shutterstock