הפרש גילים של ארבע שנים: זה הפרט שהצליח לערער את ההיכרות הראשונית בין משה בן דוד לנעם כהן, שנפגשו לראשונה מתחת לחופה של "חתונה ממבט ראשון" (פרק חדש הערב, אחרי החדשות, קשת 12). על פניו ההיכרות ביניהם עשתה רושם די טוב, הם נפגשו בחיוך רחב, הייתה זרימה בשיחות, כימיה מורגשת, אלא שפרט אחד שמשה גילה על נועם הצליח לערער אותו - היא מבוגרת ממנו.
מאותה נקודה והלאה, מערכת היחסים ביניהם נתקלה בלא מעט נקודות של חוסר הבנה. אבל העובדה שיש להם יכולת מופלאה ובוגרת לתקשר את הרגעים שבהם הם לא משיקים, עוזרת להם לבנות זוגיות מאוד מסקרנת. כשהגיע השלב בו הם היו צריכים להחליט איפה יתגוררו יחד, נעם התקשתה לחזור אל רינתיה בגלל ההיסטוריה שיש לה שם, משה התקשה לוותר על הנופים הירוקים והשקט של המושב - והם לא הצליחו לקבל החלטה.
בסופו של דבר אחרי שהם הציפו כל אחד את עמדותיו, הוחלט שהם יגורו בדירה של נעם וכך משה ארז את הדברים שלו ואת סופה ועבר מהמושב אל דירת קרקע של 2.5 חדרים בעיר רמת גן. בריאיון לאתר mako, כל אחד מהם שיתף מנקודת מבטו בחוויות המגורים המשותפים. "הכי חשוב לי בבית שיהיו בו אנרגיות טובות ושתהיה לי לפחות פינה אחת שאוכל להרגיש בה בנוח. שיהיה בית מסודר כי אני אדם נקי", ציין החתן שיצא מאזור הנוחות שלו ועבר לדירה אחרת.
בנוגע לפינות האהובות והחשובות שהופכות את הדירה לבית, בשביל נעם אלו הסלון וחדר השינה. "חשוב שחדר השינה יהיה באווירה הכי רגועה, נעימה ומזמינה לשינה והירגעות בסוף היום. בנוגע לסלון, הספה שלי נוחה בטירוף, רק חסר שזלונג שהיה סוגר את הפינה לגמרי". בשביל החתן זה כבר סיפור אחר: "הפינה האהובה עליי הייתה לשים את כורסת היחיד של הסלון ליד החלון".
לשניהם יש פינות שהם קצת פחות מתחברים אליהן בדירה, "שולחן האוכל תמיד מרגיש לי כמו המקום לזרוק בו את כל החפצים וגם עדיין לא השקעתי בכיסאות נוחים, את רוב הארוחות אנחנו עושים בסלון", משתפת הכלה. בשביל משה, זה קצת שונה: "היה חדר כביסה שהיה חסר שימוש עבורי".
מה סגנון העיצוב האהוב ביותר לטעמך?
משה: "עיצוב זה לא הצד החזק שלי. ראיתי שיש סגנונות ממש יפים, נראה לי סגנון בוהמי".
נועם: "סגנון כפרי מודרני. חשוב לי שהבית יהיה בסגנון נקי ובלי הרבה רעש בעיניים של צבעים וחפצים".
איך נראית חלוקת המטלות בבית?
משה: "נעם הייתה אחראית על כביסות ושטיפה, אני על שואב, להזיז דברים ולהרים ספות ושולחנות. על הכלים שנינו".
נעם: "אין חלוקה רשמית, שנינו עושים הכל ומשתדלים שיתחלק שווה בשווה. אני אחראית יותר על תחום הניקיון של הבית כי אנחנו אצלי ויותר קל לי. אבל שנינו שומרים על בית מסודר ונקי, מבשלים ביחד ועוד".
מה האתגרים שעברתם בימים הראשונים?
משה: "לדעתי לנעם היה אתגר לתת לי להרגיש הכי בבית שאפשר. לוקח זמן להתרגל למחייה משותפת. לי היה קשה מאוד להתמודד עם הרעש של העיר, בנו בניין חדש ממש צמוד לבית שלה וכל בוקר היה רעש צופרים של המכוניות".
נעם: "האתגר העיקרי היה סביב הרצון שלי שמשה ירגיש בנוח בבית, מה שלפעמים הכניס אותי לסטרס מולו. אחרי שדיברנו על הדברים והצלחתי לשחרר גם היה לנו יותר כיף ונעים ביחד".
לא פשוט להיות זה שעובר מהדירה שלו, מהמקום הנוח שבו נמצאים כל הדברים שלו והוא רגיל לכל פינה, אל תוך החיים של מישהו אחר. משה שעשה את הוויתור הזה, מספר מנקודת המבט שלו על הדברים שהיוו מבחינתו מכשול, או שהיו חסרים לו: "בהתחלה לא עפתי על הדירה, לקח לי זמן להתרגל. בעיקר לזה שלא הייתה לי פינה נוחה לעשן בה סיגריה. הייתי מוסיף לדירה גם מערכת טובה לשמוע בה מוזיקה".
איזה פריטים הבאת איתך לדירה?
"מעבר לבגדים ודברים אישיים, הבאתי איתי רק את השואב דייסון ואת הגיטרה".
לנעם לעומת זאת, היה מכשול מסוג אחר. היא אמנם הייתה במקום הנוח שלה, אך הייתה צריכה להתרגל לעובדה שעכשיו חי איתה מישהו חדש בדירה וגם הוא צריך להרגיש בטוב. "השתדלתי להיערך למעבר שלו, היה לי חשוב לפנות מקום בארון ולדאוג לכמה שיותר תחושה של נוחות, גם עבורו וגם עבור סופה".
איך גורמים לאדם זר להרגיש בבית?
"בדיעבד הטיפ הוא לשחרר ולאפשר לדברים לקרות בלי לחץ".
משה אהב את העיצוב? הוא הציע לשדרג או לשנות משהו?
"הוא אהב את העיצוב. הוא קנה לבית כמה דברים קטנים וחמודים כמו נרות, וילון לאמבטיה, מפת שולחן חדשה ועוד כל מיני דברים קטנים שהוא חשב שיכולים לתרום לאווירה של הבית".
שלב השאלה הזהה
טוש או אמבטיה?
משה: "ביום יום טוש, אבל כיף שיש אמבטיה".
נעם: "גם וגם אני אעשה אמבטיה כשבא לי להתפנק או בזוג".
טלוויזיה בחדר שינה או בסלון?
משה: "אם צריך לבחור, שיהיה בסלון".
נעם: "גם וגם".
נקשרים לחפצים או נפטרים בקלות?
משה: "נפטר בקלות".
נעם: "נקשרת".
כלים - משאירים לבוקר או הולכים לישון עם כיור מלוכלך?
משה: "רוב הפעמים לא משאיר כלים בכיור. אני אוהב לקום ושהכל נקי".
נעם: "משתדלת לא להשאיר ערמות לבוקר. שתי כוסות ודברים בקטנה אפשר להשאיר בכיף".
מטלת הבית הכי אהובה?
משה: "לא אוהב שום מטלה, אבל לשאוב זה הדבר שאני עושה הכי הרבה".
נעם: "לבשל".
מטלת הבית הכי שנואה?
משה: "שונא לנקות אבק ולשטוף".
נעם: "לתלות כביסה".