הבתים של רוב המשפחות דומים זה לזה, כל משפחה מנצלת אותם בדרכה שלה: בבית אחד האי במטבח הוא נקודת מפגש שוקקת, בבית אחר כל האקשן קורה בחצר. בבתים מסוימים כל בני המשפחה רבים בסלון באיזה בינג' לצפות, באחרים הסלון משמש לאירוח בלבד והטלוויזיה ממוקמת בפינת משפחה. באתר scarymommy תהו לגבי אחד ההבדלים הבולטים שיש בין הבתים, מסתבר: האם אתם הורים של סלון או חדר שינה? ומה זה אומר לגבי ההורות שלכם?

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> הטעות שאתם עושים במטבח עם ספוג הפלא

>> חלום: שכרו דירה חדשה ביפו, מעוצבת ומרוהטת קומפלט

 

אם אתם מאלה שתוהים מה הטעם להשקיע הרבה שטח וכסף בסוויטת הורים מפנקת, כנראה שאתם - או ההורים שאיתם גדלתם, "הורים של סלון", כלומר מבלים את רוב הזמן בבית בחללים המשותפים ומתייחסים לחדר השינה כמקום פונקציונלי בלבד, שמיועד בעיקר לשינה. מריסה קיל היא אמא ויוצרת טיקטוק, והיא שיתפה את העוקבים שלה איך זה היה להתבגר בבית עם הורים מהסוג השני – שבילו את רוב זמנם בחדר השינה שלהם, מנותקים מהילדים ומההתנהלות בבית, והגיחו ממנו מדי פעם לארוחות משפחתיות משותפות. החדר הזה היה מרחב קדוש עבור ההורים של קיל, והילדים לא העזו להיכנס אליו בלי הזמנה.

"גדלתי במקום שבו ההורים שלי היו בחדר השינה שלהם 24/7, הם אף פעם לא היו בסלון, בסדר?" היא סיפרה בסרטון שהעלתה והמשיכה: "כאילו, בשביל להיכנס לחדר השינה שלהם עמדת ליד הדלת וחיכית לאישור להיכנס, בסדר?". קיל הסבירה שכשהייתה צעירה יותר היא תמיד רצתה שההורים שלה יבלו בסלון או בחלל משותף אחר בבית לכן כעת, כשהיא בעצמה אמא, היא מקפידה לבלות את כל זמנה במרחבי מגורים משותפים עם ילדיה וחדר השינה שלה אינו מעוצב או נעים בשום צורה.

@maroo927 I DONT hang out in my room.. its just a sleeping zone. Anyone else? #sleepzone #donthangout #herdofkids #fyp #sahm #foryoupage #missouri ♬ original sound - MaRoo927

בסרטון קיל מדגימה עד כמה שולי מבחינתה חדר השינה שלה ושל בעלה, מראה כמה מעט השקיעו בעיצוב שלו ואפילו מתבדחת שאין לה מושג מאיפה הגיעו התמונות שתלויות על קירות החדר. "אנחנו ישנים כאן, זהו", היא מסכמה ותוהה: "האם אני האדם היחיד שפשוט ישן בחדר שלו?"

הסרטון כנראה נגע בנקודה רגישה כי קיבל יותר מ-700 תגובות, רובן של אימהות, בחלוקה שווה למדי בין אסכולת חדר השינה לסלון. מגיבות רבות הודו שהחדר שלהן הוא החלל היחיד בבית שבו הן יכולות להתרחק קצת מהילדים התובעניים ולזכות בזמן איכות עם עצמן, אחרות התפלאו בכלל שיש קונספט כזה כי הילדים  הולכים אחריהן לכל מקום וכל חדר בבית, ונהנים במיוחד לרבוץ בחדר השינה של ההורים.

שלט נא לא להפריע על דלת (צילום: Akemaster, SHUTTERSTOCK)
אמא עוד רגע יוצאת, טוב?|צילום: Akemaster, SHUTTERSTOCK
 

התגובות הרבות גרמו לקיל לפרסם סרטון נוסף, בו היא עונה לגולשת בשם טיפני שהופתעה לגלות שיש הורים שמבלים את רוב זמנם בבית בחדר השינה שלהם. קיל הסבירה לה שגם ההורים של הבסטי שלה היו כאלה, ולכן בילדותה היא הייתה משוכנעת שזו הנורמה, והופתעה לגלות בהמשך שבבתים אחרים זה ממש לא המצב. בתור אמא היא עושה תיקון, ולילדים שלה יש גישה חופשית לחדר השינה. "אני אוהבת אותם אבל הם טפילים רציניים", היא אומרת, "האמת שאם אני לא ישנה אני בחדר בד"כ כדי לנקות או לקפל כביסה ואז דווקא נחמד לי שהם שם ויש עם מי לדבר". בסרטון היא ממשיכה לחפור בנושא עד שלבסוף תוהה בחיוך: "האם הילדות שלי היא הסיבה לכך שאני 'הורה של סלון' עכשיו כי אני לא רוצה להיות כמו ההורים שלי? והאם אני צריך לחזור לטיפול?".

@maroo927 Replying to @Tiffany Vaught ♬ Chopin Nocturne No. 2 Piano Mono - moshimo sound design

קיל אמנם מתבדחת על זיכרונות הילדות שלה, אבל אין ספק שיש מה לומר גם ברצינות על הורים שמעדיפים להסתגר בחדרם בזמן שילדיהם נשארים לדאוג לעצמם בשאר חלקי הבית. ובאמת, קיל העלתה סרטון שלישי בנושא שבו היא התייחסה לתגובות שקיבלה מ'הורי חדר שינה' והבהירה שלדעתה הם לא דומים להורי חדר השינה שילדי המילניום ודור ה-X גדלו איתם, וגם נגעה קצת בכאב שמאחורי החיוך.

@maroo927 Replying to @Laura ♬ Chopin Nocturne No. 2 Piano Mono - moshimo sound design

"ההורים שלי לא רצו לדעת שאנחנו קיימים. בסדר?" היא סיפרה. "אז, כאילו, כשהם היו בחדר השינה שלהם, זה בגלל שהם פשוט לא רצו להיות לידנו. אמא שלי אמרה כל כך הרבה פעמים שהיא לא רצתה להביא ילדים, בסדר? וגם אבא שלי לא רצה. אז זה מה שזה. היינו פשוט חופשיים לעצמנו ואז מדי פעם, היינו רוצים ארוחת ערב משפחתית והיינו רואים אותם. הורי חדרי השינה של היום בעצם מבלים עם ילדיהם בחדרי השינה שלהם, וזה ההבדל..."

ילד עם אמא מאחוריו בחדר השינה (אילוסטרציה: Ground Picture, shutterstock)
טוק טוק טוק, מי בדלת?|אילוסטרציה: Ground Picture, shutterstock