ממארי קונדו ועד לגווינת׳ פאלטרו, בעשור האחרון כשמדברים על לייף סטייל כבר לא מדברים רק על עיצוב, רהיטים ואקססוריז אלא על הדרך לאושר. אמנם מדובר בפריבילגיה של אנשים שיש להם זמן פנוי, אבל הגישות החדשות לאורח החיים ולטיפול עצמי לאו דווקא מצריכות הוצאות כספיות גדולות, גם אם האינסטגרם גרם להן להיראות ככה. אפשר כמובן לחיות חיים מאושרים גם בלי להתחייב לפילוסופיה כזו או אחרת, אבל אפשר להיעזר בגישות שונות מרחבי העולם כדי לקבל השראה, ולהיזכר כל יום למה אנחנו עושים את מה שאנחנו עושים. אז הנה סיכום קצר של פילוסופיות לייף סטייל מסביב לעולם שיעזרו לכם לחגוג את עצמכם, ואת החיים.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

הוגה (Hygge)

את פילוסופיית ההוגה הדנית אתם בטח כבר מכירים, כי היא הפכה לטרנד עולמי בשנים האחרונות. על מה היא מתבססת? חמימות, ביתיות, התכרבלות על הכורסה עם כוס תה וספר. מחקרים מצאו שהסקנדינבים הם האנשים המאושרים ביותר בעולם, וטוענים שאחת הסיבות לכך היא ההוגה - לדעת מתי לקחת הפסקה ולבלות זמן איכות עם עצמכם או אנשים אהובים באווירה, כאמור, חמימה וביתית. האקססוריז המזוהים ביותר עם ההוגה הם נרות (בלי ריח, אגב). הדנים הם צרכני הנרות המובילים בעולם – וכל אדם משתמש בקרוב לשישה ק"ג נרות בשנה.

  

איקיגאי (Ikigai)

מקורה של פילוסופיית האיקיגאי באוקינאווה שביפן, ומשמעות המילה היא "סיבה לחיות" – תורת האיקיגאי מעודדת אותנו למצוא את יעודנו בחיים, מוטיבציה להמשיך הלאה, משהו שמניע לצאת החוצה ולפעול. בדיוק מסיבה זו באוקינאווה תמצאו לא מעט אנשים שעובדים עד גיל מבוגר מאוד, וזהו גם אזור שבו אנשים רבים חיים חיים מלאים ופעילים עד גיל מבוגר מאוד.

גזליג (Gezellig)

אפשר לומר שזו התשובה ההולנדית להוגה הדנית, רק שהגזליג לא כולל רק ערבים חמימים בבית, אלא חוגג את החיים באופן כללי, רצוי עם אלכוהול. משמעות המילה היא בערך "כיף" או "שמחה", והגזלינג יכול להתבטא בערב נעים בבית, בטיול אופניים עם בן/בת הזוג, בארוחת ערב רוויית יין עם חברים טובים או עם כל פעילות אחרת שעושה לכם, ובכן, נעים. רוצים להוסיף גזלינג לבית? תוסיפו פרחים – גם פרחים חיים באגרטלים וגם הדפסים וציורים. הגזליג היא גישה שחוגגת גיוון, שיחרור וספונטניות, לא מעונבת ולא מסודרת. בואו נגיד שמארי קונדו לא הייתה מסתדרת איתה.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

קורי (Coorie או Còsagach)

הפרקטיקה של הקורי (או קוסגוך) הסקוטית מזכירה את ההוגה, אבל הפילוסופיה הסקוטית מאחוריה מדגישה את החיבור לסביבה החיצונית ובעיקר לטבע. האושר על פי הקורי הוא התכרבלות בבית תוך הקשבה לגשם שבחוץ, בישול ארוחה מושקעת מדג שדגתם באגם הסמוך, או בילוי ליד מדורה.

לאגום (Lagom)

הפילוסופיה השוודית מדגישה שהכל צריך להיות במידה הנכונה. שיא הלאגום הוא איזון מושלם בחיים, אם מדובר באיזון בין הקריירה לחיים האישיים ואם מדובר בהקפדה לאכול בדיוק עד שאתם מלאים, לא יותר. אם תהיתם מאיפה הגיע הסגנון המינימליסטי אך הפרקטי של איקאה - בדיוק משם.

מראקי (Meraki)

הפילוסופיה הזאת מגיעה מיוון, והמשמעות שלה היא גאווה בעבודה שאתם מבצעים, ושאיבת עונג מביצועה. הכוונה היא לאו דווקא לעבודה קשה, אלא לעבודה מדויקת, מרוכזת ועם תשומת לב לפרטים הקטנים. למרות שבמקור מדובר בגישה שמתייחסת למשלחי יד, אפשר לגמרי ליישם אותה גם על תחביבים, ולמעשה לגשת איתה לכל מטלה או משימה באשר היא.