המטבח של בת-שי עוז (צילום: עופר חן)
צילום: עופר חן

 

היא מטפחת בלוג אוכל מגרה במיוחד, מספקת ל-19 אלף העוקבים שלה הצצה מיוחדת לחייה המלאים בלייף סטייל ומתכונים פוטוגניים וטעימים כאחד ומתמודדת בימים אלה בתחרות הבישול הקשה ביותר על המסך - מאסטר שף. הגענו למטבח של בת-שי עוז בדירתה המתוקה בתל אביב, כדי לראות איפה כל הקסם קורה, וגילינו על איזה מטבח עתידי היא מפנטזת.

"מטבח החלומות שלי גדול פי ארבעה לפחות מהנוכחי", מספרת בת-שי, "יהיה בו תנור כפול, ארונות בצבע ירוק בקבוק עם עיטורי נחושת, מלא מחבתות שיורדות מהתקרה ואי עצום שיש במרכזו גז". ועד שהיא תשיג את ארמון האוכל הזה, היא חיה בדירה שכורה יחד עם בן זוגה (שאותו אגב הכירה כשגרה בדירה ממול ולאחרונה השניים איחדו כתובות), מבשלת ומצלמת במטבח שאמנם לא זכתה לתכנן אותו מהיסוד, אבל לגמרי מתאים לצרכים שלה. 

המטבח של בת-שי עוז (צילום: עופר חן)
"מטבח החלומות שלי כפול פי ארבעה מהנוכחי"|צילום: עופר חן
המטבח של בת-שי עוז (צילום: עופר חן)
צילום: עופר חן

המטבח של בת-שי עוז (צילום: עופר חן)
"המטלה שאני הכי לא אוהבת במטבח זה לשטוף כלים, אז כמובן שהמדיח הוא המכשיר הכי שימושי"|צילום: עופר חן

 

מה חשוב לך יותר במטבח – פרקטיקה או אסתטיקה? "גם וגם, שיהיה לי נוח לעבוד אבל גם יפה לצלם".

מה את הכי אוהבת בו? "את חצי האי עם מלא מקומות אחסון".

מה היית משנה בו? "מקרר גדול יותר".

מה המכשיר הכי שימושי שיש לך במטבח? "המדיח".

מי שוטף כלים בבית? "לא אני".

מה נמצא אצלך במקרר אם נפתח אותו באמצע הלילה? "מלא חמאה וקורנישונים".

המטבח של בת-שי עוז (צילום: עופר חן)
"חשוב לי שהמטבח שלי יהיה גם פרקטי וגם אסתטי – שיהיה נוח לעבוד, אבל גם יפה לצילום"|צילום: עופר חן
המטבח של בת-שי עוז (צילום: עופר חן)
צילום: עופר חן

המטבח של בת-שי עוז (צילום: עופר חן)
"התבלין שבו אני הכי משתמשת הוא גרגירי כוסברה"|צילום: עופר חן

ומה בחיים לא יהיה בו? "לא שוללת כלום".

איזה תבלין הכי שימושי? "גרגירי כוסברה - אהבת חיי".

מה המטלה שאת הכי שונאת במטבח? "שטיפת כלים".

יש לך ארון ממתקים סודי? "יש מגירה עם מעט ממתקים, אני נורא אוהבת את השילוב של ביסלי ובמבה אבל נמנעת כי זה מחצ׳קן אותי נורא כל הסיפור הזה". 

יש כלי בית שאת אוהבת במיוחד? "הצלחת שבה הגשתי את מנת הטעימה העיוורת שלי. היא כל כך יפה, ומצאתי אותה במחיר בדיחה באחד השיטוטים שלי בשוק כלי בית שאהבתי בבנגקוק. הכל נראה הרבה יותר מרשים ברגע שהוא מוגש בתוכה".

המטבח של בת-שי עוז (צילום: עופר חן)
"אם תפתחו את המקרר שלי באמצע הלילה תמיד תמצאו מלא חמאה וקורנישונים"|צילום: עופר חן
המטבח של בת-שי עוז (צילום: עופר חן)
צילום: עופר חן

המטבח של בת-שי עוז (צילום: עופר חן)
"הצלחת שהגשתי בה את מנת הטעימה העיוורת שלי היא הכלי האהוב עלי, הכל נראה בה הרבה יותר מרשים"|צילום: עופר חן

בתקופת הקורונה המטבח היה פעיל יותר או פחות? "בתקופת הקורונה האמת צילמנו את מאסטר שף, אז בעיקר הייתי מתאמנת בבית על מנות פוטנציאליות. מרוב שהייתי מבשלת לא היה לי חשק לאכול, אז הכוכב של הקורונה במטבח שלי היה בעיקר סלטים קלילים של חמש דקות".

איך מעודדים הרגלי אכילה בריאים בבית שלך? "גדלתי לתוך הרגלי אכילה בריאים מהבית של דודה שלי. זה שינוי בדברים הקטנים, לחם כוסמין והרבה ירקות טריים. למזלי אני שונאת לטגן בבית בגלל הריח אז לא מכינה הרבה מטוגנים בבית. אבל שלא נתבלבל לרגע, אני אוכלת מאוזן אבל לא מאמינה בתחליפים דיאטטיים, לא תמצאו אצלי פריכיות בחיים ועל כל דבר שאני יכולה לשים עליו חמאה - תהיה חמאה".

ולסיום, הטיפ שלך לשמירה על מטבח מסודר ונקי: "ברגע שמסיימים עם משהו פשוט להחזיר למקום באותו הרגע". 

המטבח של בת-שי עוז (צילום: עופר חן)
צילום: עופר חן
המטבח של בת-שי עוז (צילום: עופר חן)
צילום: עופר חן
המטבח של בת-שי עוז (צילום: עופר חן)
"יש לי מגירה עם מעט ממתקים, אני אוהבת את השילוב של ביסלי ובמבה, אבל זה מחצ'קן"|צילום: עופר חן
המטבח של בת-שי עוז (צילום: עופר חן)
צילום: עופר חן

המטבח של בת-שי עוז (צילום: עופר חן)
צילום: עופר חן