אל החמישייה האחרונה של נבחרת "מאסטר שף" אסף דיי הגיע בזכות ולא בחסד. הוא יצירתי, צבעוני, מצליח להכניס לאוכל המסורתי והביתי את הטאץ' המיוחד שלו, ולא פעם זכה לתשבחות מהשופטים. רגע לפני שנדע אם הוא יצליח לתפוס מקום בחצי הגמר, ביקרנו אותו במטבח של החברים הכי טובים שלו, אדריכל רענן שטרן והשחקן עומר פרלמן ("שבאבניקים" ו"שעת נעילה"), שהפכו כבר מזמן למשפחה בשבילו.
"את המטבח והבית המהמם הזה עיצב ובנה רענן", מספר אסף על המטבח התל אביבי החלומי. "הוא ועומר מארחים אותי הרבה אצלם, ורוב הפעמים אני מבשל את הארוחות. אנחנו עורכים כאן ארוחות שבת ואוהבים לאכול יחד. גם יערה ש״ץ היא בין האורחים הקבועים".
אתה מרשה להם להיכנס לך למטבח בזמן שאתה מבשל? "בדוק, הם באים, בודקים, טועמים, מארחים חברה ומרימים לי. הם גם עוזרים. עומר ואני מאוד אוהבים לבשל יחד ורענן מכין סלט".
מה חשוב לך יותר במטבח – פרקטיקה או אסתטיקה? "פרקטיקה. אני בלגניסט וחשובה לי הפרקטיקה כדי לכסות על כמות הבלגן שאני עושה".
מה אתה הכי אוהב במטבח שלהם? "אני מאוד אוהב את המרחב ואת הפרקטיות שלו. רענן חשב על כל פרט ופרט - מהגודל של האי ועד למיקום התבלינים. לא הייתי משנה בו דבר".
מה המכשיר הכי שימושי במטבח? "הידיים שלי. אני אוהב ללוש בידיים ולא בקיצ׳ן אייד, להקציף במטרפה ידנית ולא במיקסר. אני אוהב לטחון תבלינים במכתש ועלי ולא מטחנת תבלינים, ואפילו את הבשר אני קוצץ ביד לפעמים".
איך נראה מטבח החלומות שלך? "די דומה למטבח של רענן ועומר רק יותר גדול".
מי שוטף כלים בסוף הארוחה? "לא אני. כשאני מבשל אצל חברים ההסכם הוא שאני עושה ארוחה מהממת והם מנקים".
בכל זאת, יש לך טיפ שלך לשמירה על מטבח מסודר ונקי? "אין לי, אני לא טוב בניקיונות. יש לי עוזרת פעם בשבוע".
מה נמצא אצלך במקרר אם נפתח אותו באמצע הלילה? "קוקה קולה ודג כבוש".
ומה בחיים לא יהיה בו? "כבד, אבטיח, אפרסמון וטחול".
איזה תבלין הכי שימושי אצלך? "זרעי כוסברה"
מה הגילטי פלז׳ר שלך? "בורקס תפוחי אדמה ופסק זמן".
בתקופת הקורונה המטבח היה פעיל יותר או פחות? "בתחילת הקורונה אני וחברים שלי עשינו יחד קייטנה שכללה פעילויות אמנותיות וארוחות צהריים. כל יום בישלנו אוכל אחר כמו בצהרון של ילדים - פתיתים ועוף, שניצל וצ׳יפס ועוד. קראנו לה קייטנת קשת והיה טעים וכיף".
איך מעודדים הרגלי אכילה בריאים בבית שלך? "אני גרוע בהרגלי אכילה בריאים, אבל אני מאוד אוהב ירקות ופירות ומנסה לבשל איתם ולאכול אותם כמה שיותר".
אתה מבשל בדייטים? "הבחורים שאני יוצא איתם צריכים להרוויח את הארוחה שאבשל להם. אם זה בחור שמוצא חן בעיניי אחכה קצת, ובדייט הרביעי או החמישי אני אוציא את הג׳וקר, אבשל לו ואגרום לו להתאהב בי".
סיפרת בתוכנית על ארוחות השישי שאתה עושה עם החברים, איפה אתם עושים אותן לרוב ומה בתפריט? "ארוחות שישי שלנו הן בדרך כלל אצל יערה או אצל רענן. רוב הזמן אני מבשל ואם לא אז יערה. בדרך כלל אלה אותם חברים פלוס מינוס, ותמיד יהיו קציצות דגים וחלה שאפיתי. חברים יביאו יין טוב, עומר יכין סינבון שמרים כמו שרק הוא יודע להכין, יערה תכין שפונדרה שבושלה מלא זמן כי זה מה שאייל בן הזוג שלה אוהב, רענן יכין סלט חסה כי הוא חייב פרש, ואני אבשל מיליון דברים. נאכל עד שלא נוכל יותר. אני אוהב את זמן האיכות שלי איתם".