אורח החיים שלנו בשנים האחרונות משתנה בקצב מהיר, והעידן הדיגיטלי, המאופיין בשינויים טכנולוגיים המתעדכנים בקצב מסחרר, מוביל אותנו לחפש כל הזמן אחר פתרונות חדשים ומעניינים, שיקלו את חיינו ויהפכו אותם למעט מהנים יותר. מגמה זו מוצאת את דרכה גם לתחום האדריכלות ועיצוב הפנים, ובהם בולט הניסיון לשנות את האופי הסטטי של השטחים הבנויים ולהתאים אותם לשינויים המהירים שקורים סביבנו.
המגמה בולטת גם בתחום עיצוב ואבזור המטבח, שעובר שינויים תפקודיים ועיצוביים משמעותיים נוספים בשנים האחרונות, המושפעים מהמגמה הרווחת לשילובו כחלק המשכי ובלתי נפרד מחללי המגורים. במטבחי אביבי מסבירים כי "שינוי זה הביא עמו בשורה חדשה ומרעננת בתחום חלוקת חללי הבית, אך גם יצר דילמות עיצוביות ותכנוניות. לכן המטבחים החדשים צריכים להיות חכמים ופונקציונליים, ולנצל בצורה חכמה את שטח החלל הנתון, לספק מגוון של פתרונות עבודה ואחסון, תוך יצירת תחושה של מרחב וגודל והתאמה גם לחללים קטנים".
אם אתם תוהים איך נראים המטבחים החכמים הללו, כיצד ניתן לנצל את מלוא הפוטנציאל של שטחי האחסון הנתונים ואיך הטכנולוגיה והעולם הדיגיטלי יכולים לעזור לכם בעבודה השגרתית במטבח, הגעתם למקום הנכון. אספנו עבורכם את כל הטרנדים החדשים שיציפו את תחום המטבחים בשנה הקרובה, וכל שנותר לכם הוא להתחיל לערוך את רשימת הציוד.
עוד באתר לעיצוב הבית:
- 12 רעיונות לשדרוגים יפים בבית
- מנורות עשויות לחם ועוד הפתעות. החמישייה
- הספה הישראלית המפתיעה שכבשה את הרשת
פותחים את הארון
חיי היומיום שלנו, שהופכים דינמיים יותר ויותר, מכריחים את מעצבי המטבחים למצוא פתרונות יצירתיים, שיאפשרו נוחות שימוש מקסימלית תוך שילוב מגוון אפשרויות דינמיות. המטבחים החדשים ניתנים להתאמה פשוטה יותר של המבנה והחומרים בעקבות שינויים באורח החיים, והריהוט המסיבי כבר אינו סטטי וכבד כפי שהיה. כמו כן בולטת גישה תלת ממדית, המנצלת באופן מיטבי את החלל מכל הכיוונים ויוצרת אשליית גודל ומרחב. למשל במטבחי אביבי מציעים מטבח חכם עם שולחן אוכל הנשלף מהאי, שיכול לשמש גם כמשטח עבודה, וכיסאות מתקפלים המאוחסנים בצוקל ומנצלים את השטח התחתון המבוזבז. במטבחי דקור מציעים שילובי חומרים היוצרים תחושת עומק ותלת ממד עם נגיעות קלות של צבע שאפשר להחליף בקלות כשמרגישים צורך בשינוי, ובמטבחי Warendorf מנצלים את עומק הארונות ליצירת גומחות מובנות במשטח העבודה לאחסון או לחימום.
מתחברים לחשמל
מכשירי החשמל של 2015 מנסים למצוא את השילוב המושלם בין מראה מעוצב לבין שימוש נוח ופונקציונלי, השואף לחסוך גם במקום וגם בזמן העבודה במטבח. למשל מערכת בישול פרי-סטנדינג של Candy בביג אלקטריק מאפשרת ליהנות מכיריים, תנור ומדיח כלים ביחידה אחת, החוסכת במקום ומשתלבת נפלא גם בחללים קטנים, ותנור משולב של Smeg, הזמין במגוון צבעים מרעננים כולל שלושה תנורים נפרדים, מגירת אחסון וכיריים. גם בתחום התאורה הטרנד הוא פונקציונליות מעוצבת, שכאן באה לידי ביטוי בחיזוק השימוש בתאורה נסתרת. גופי תאורה מינימליסטיים המשולבים בתקרת הגבס, בארונות ובאביזרים נלווים משפרים את תנאי העבודה במטבח, תוך יצירת אווירה נעימה ומיוחדת שלא משתלטת על עיצוב החלל אלא משתלבת בו.
בישול בחומר
חומרי הגמר בעיצוב המטבח משפיעים גם על המראה והאסתטיקה של החלל וגם על מידת הפונקציונליות והעמידות שלו. בשנה הבאה יבלוט הטרנד התעשייתי, אך הוא מקבל ביטוי חם, נעים וביתי בעזרת חומרים חמים המשולבים עם טקסטורת בטון, מתכות ומראה נקי ופיסולי. "בשנים האחרונות אנחנו עדים למגמה דומיננטית שמחזירה את המגע והטקסטורה אל מרכז הבמה, כדי להפוך את העיצוב לחוויה שכוללת את כל החושים", מפרטת ניבה יחיאב, מנהלת העיצוב בטמבור. במטבחי Leicht למשל מציעים מטבחים המחופים בשכבות בטון המעובדות בשיטות ידניות, משוחות על גבי חזיתות המטבח ומשאירות בו סימנים וצללים אותנטיים משתנים. חידוש מעניין נוסף המשלב באופן מקורי בין השראה תעשייתית לבין עיצוב ביתי הוא פסי אלומיניום אלגנטיים שמציגה רשת דומיסיל. הפסים משולבים במגוון רחב של חומרים ומוסיפים עמידות, גמישות וחוזק לחיפויי המטבח.
מבשלים אונליין
תחום הדיגיטל הפך לחלק בלתי נפרד מחיי היומיום שלנו, וכיום אנחנו מצפים שנוכל לתפעל כל מוצר בעזרת מסך מגע ושכל המכשירים שלנו יתממשקו זה עם זה. המגמה הזו מוצאת את דרכה גם לתחום המטבח, ובמטבחים החדשים אפשר למצוא יותר ויותר פרטים ומכשירי חשמל חדשניים לשימוש נוח ואינטואיטיבי ובעיצוב מינימליסטי. המכשור החדש מנסה להפוך את העבודה במטבח לקלה, פשוטה ומהירה יותר, וממשקי מגע, שילוב מסכים ומערכות חשמליות יוצרים ממשק נוח עבור המשתמש ועיצוב נקי וחדשני גם במטבח. קומקום של Bugatti עם מנגנון הפעלה אוטומטי הניתן לתזמון ולהתאמה של טמפרטורת המים, טבעות אור בצבעים שונים המקלות את תפעול המיקסר, הבלנדר ומעבד המזון של Russell Hobbes ותריס אלקטרוני של Leicht החושף או מסתיר את ארונות המטבח בלחיצת כפתור.
עובדים במטבח
מסקר שערכה איקאה בישראל עולה כי הישראלים אוהבים מאוד לבשל ולארח, ומתברר שאנחנו מדורגים במקום השלישי בעולם בזמן השהייה במטבח ומבלים בו כשעתיים ביום בממוצע. השעות שאנו מבלים במטבחי כרוכות בעבודה לא פשוטה, בשלבי הכנה שלפעמים הם ארוכים ומורכבים, ואי אפשר להתעלם גם משלב הניקיון, שמגיע בסוף טקס הבישול והאכילה. לכן המגמה היא להקל עד כמה שאפשר את תהליכי העבודה, למצוא דרכים יעילות לבישול ולניקיון, לפתח חומרים חדשניים ולשמור על קו עיצובי קליל כדי להנעים את העבודה הקשה. מהנדס חלל מאוניברסיטת אוקספורד פיתח את Flare – סדרת כלי בישול בצורניות חדשנית המאפשרת חימום יעיל וחסכוני יותר מהצורניות הסטנדרטית, משטח חריצים שמציעה רשת מטבחי דקור המשתלב עם משטח העבודה ומאפשר פינוי לכלוך ופירורים בהינף יד, ומתקנים מובנים בארונות המטבח של איקאה מקלים את תהליך זריקת הפסולת והפרדתה לצורכי מחזור.
מים זורמים
אם עד היום אפשרויות הגימור עבור הכיורים והברזים במטבח הצטמצמו לבחירה בין קרמיקה לבנה או אלומיניום במראה תעשייתי, הרי שהמטבחים החדשים משלבים כיורים וברזים בגימורים מפתיעים ועיצוב מדויק להפליא, העשויים מחומרים שונים ומיוחדים ומשלבים גם תאורה וחיישנים. אבן קיסר, למשל, משיקה קולקציית כיורים המשתלבים באופן הרמוני עם משטחי העבודה, ב- HeziBank מייבאים ברזים של המותג האיטלקי Newform, המשלבים תאורת LED ללא חשמל המצביעה על טמפרטורת המים הזורמים, ורשת Blanco העולמית מציגה את קולקציית Steel Art, המשלבת בין הגימור התעשייתי של הפלדה לבין עיצובים רכים ועדינים.
מסדרים ומאחסנים
נושא הסדר, הארגון והאחסון במטבח חשוב מאוד לתחושה ולאווירה הנוצרות בחלל ורלוונטי לכל מטבח בכל בית ובכל גודל. ניצול מיטבי של כל שטחי האחסון הנתונים וארגון פנימי נכון של הארונות והמגירות מסייעים ליצירת חלל נקי, מסודר ונעים לעבודה, והם חשובים בעיקר לאור העובדה שכיום רוב המטבחים פתוחים לחלל המגורים. הפתרונות החדשים כוללים פתרונות פרזול חדשים לניצול מקסימלי של שטחי הפינות, מוצרי חלוקה פנימית למגירות וארונות שגם יוסיפו להם אלמנט אסתטי, נסתר ומפתיע, ויחידות אחסון קלילות וניידות לעבודה נוחה במטבח.