לפני ארבע שנים כשמגפת הקורונה טלטלה את כל העולם, היא שינתה גם את החיים של נטלי מזרחי אמרל, המנצחת הגדולה של "מאסטר שף" מן הקצה אל הקצה. הביקור בישראל שעשתה עם משפחתה, הפך להחלטה משנת חיים - לעבור מהודו לישראל. לא רק שהיא התרגלה מהר אל הנוף והאופי הישראלי, היא הספיקה להגשים כאן חלום ולנצח בגמר של אחת מתוכניות הבישול המפורסמות בארץ ובעולם.
אמנם האוכל ההודי לא חדש לישראלים ובטח לא לשופטי התוכנית, אבל נטלי הצליחה בכל פעם להפתיע מחדש עם מנות מסורתיות לצד חדשנות וטעמים שמיתגו אותה כאחת הבשלניות הכי חזקות בתחרות. במבט אל תוך המטבח שלה אפשר לראות סדר מופתי ומנעד רחב של תבלינים וחומרי גלם, לצד מכשירים וכלים מיוחדים שלא פוגשים בכל מטבח ישראלי קלאסי, כמו מכונת קפה מיוחדת, או לול קטן ויצירתי שמחזיקים בתוכו את הביצים הטריות. בקיצור, הומוגניות מושלמת של מזרח ומערב.
מה הדבר האהוב עלייך במטבח שלך? "התנור ההולנדי שלי".
אם הייתה לך האפשרות, מה היית בוחרת לשנות בו? "טווח בישול עם תנור כפול".
מה המכשיר הכי שימושי במטבח שלך? "המיקסר שלי אני משתמשת בו כל יום ללחם ומאפים".
איך את מדמיינת את מטבח החלומות שלך? "מטבח כפרי עם מזווה גדול, תנור כפול וטאבון".
מה המטלה שאת הכי שונאת לעשות במטבח? "ריקון המדיח".
אילו ספרי בישול או אפייה יש לך על המדף? "תנ"ך האפייה של מרי ברי".
כמה שעות את מבלה במטבח בממוצע במהלך השבוע? "14 שעות".
מה הארוחה הכי מיוחדת שהכנת במטבח? "שוק טלה צלוי".
אם ירוקנו לך אותו ותוכלי לשמור רק דבר אחד - על מה לא היית מוכנה לוותר? "מחבת ברזל יצוקה".
מהו האוכל הכי נדיר שיש לך או הפריט הכי מיוחד שאת שומרת במטבח? "קוקוס טרי מגורר במקפיא ומטרפה דנית".
מה אנשים עושים במטבח שיכול לשגע אותך? "לאף אחד אסור להשתמש במטבח שלי".
מה תעדיפי, מטבח ללא כיריים או ללא תנור? "ללא תנור".
כשעמדת ובישלת במטבח שלך לפני שנה, האמנת שתגיעי לגמר "מאסטר שף"? "לא, הייתי חושבת שצוחקים עליי".