תקופת הקורונה גרמה לרבים מאתנו להתוודע לעולם ה-DIY ולהתנסות ביצירה, ולא מעט התאהבו ואימצו אותו כתחביב, לצד העבודה הקבועה שלהם. כזו היא יפעת כץ, עורכת דין לענייני משפט פלילי ורווקה, שמתגוררת בתל אביב בדירה שרכשה לפני 13 שנה. כיוון שהדירה כבר הייתה משופצת, כץ ביצעה בה שיפוץ קל נוסף שכלל צביעה, הלבשה, התקנת תאורה החלפת שיש והתקנת קיר בריקים במטבח ובסלון. בחלוף עשור לכניסה לדירה שכבר התיישנה, רצתה לערוך שיפוץ נוסף.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> גאוני: במקום לזרוק, נסו את הטיפ עם פרי ההדר
>> 14 מיליון צפיות: לא הכרנו את השימוש הזה במדיח
מאחר שהבניין של כץ התקדם להליך של פינוי בינוי, לא היה טעם לעשות בדירה שיפוץ כולל ויקר. היא החליטה לשלב בשינוי את התחביב החדש שלה - מחזור והחייאת רהיטים, הכנת גופי תאורה, תמונות, עציצים אגרטלים ועוד, וכך תוכל לרענן את כל הדירה בתקציב לא גדול, שיצדיק מגורים בה לאורך כשלוש שנים נוספות: "אני מאמינה שהבית אליו חוזרים בסוף היום חייב להיות נעים, מזמין ויפה, שכן הדבר משליך על התחושה הכללית ועל איכות החיים". כץ בחרה שיפוץ בגוונים של לבן עם נגיעות של אפור, עץ וקש, רכשה צבעים וכלי עבודה והחליטה לשפץ כל פעם חדר אחר.
חידוש מקיף למטבח, מהארונות עד ידיות המקרר
את המטבח, שהיה במצב טוב עם דלתות מעץ מלא, כץ החליטה לצבוע ולהלביש מחדש. ראשית הסירה את הידיות, שייפה קלות את הדלתות באמצעות נייר זכוכית וניקתה אותן. בשלב הבא צבעה את הדלתות באמצעות גלגלת, בצבע אקריל לבן (פוליאור בגימור משי של טמבור). היא יישמה 3-2 שכבות והמתינה לייבוש מלא ביניהן. את הפינות היא צבעה עם מברשת דקה, ולסיום מרחה שכבת לכה שקופה בגימור משי. לאחר סיום מלאכת הצביעה, התקינה ידיות חדשות בסגנון כפרי מאלי אקספרס, והוסיפה מדבקת קיר גדולה על הקיר ומדבקת תחרה על הזכוכית של הקלפה. היא הזמינה גם ברז חדש ונעזרה בבעל מקצוע להחלפתו.
לאחר מחדוש ארונות המטבח הגיע תורם של האקססוריז: מדפי נוי קטנים שימשו להנחת צנצנות וצמחייה לנוי. להם הוסיפה כץ שטיחון, סכו"מון וסט תואם לקפה, תה וסוכר שנרכשו, וגם אגרטלים ועציצים שאת מרביתם הכינה לבד. מדף גדול בצבע לבן שרכשה הותקן בעזרת חבר כשולחן בר, נתמך בזוויות שהיו ברשותה ואותן היא צבעה בצבע אקריל אפור. את מושבי כיסאות הבר שהיו לה היא חידשה בצבע לבן שנשאר לה מארונות המטבח; את הרגליים והמשענת צבעה בצבע אקריל כסוף.
את הרענון הסופי בחלל העניקה כץ למנורות צהובות מיושנות עם כבל כסוף, שאותן צבעה בעזרת צבע אקריל שחור על בסיס מים באמצעות ספוג ולכבל בחרה צבע זהב. להשלמת המראה טיפלה גם בידיות המקרר המיושנות, כשצבעה אותן בברונזה זהובה שאותה יצרה מערבוב של מספר גווני צבע אקריל. פרקט בגוון אלון מבוקע, מסוג SPC נגד רטיבות, הותקן בכל הבית והעניק מראה חמים.
"המטבח והבית כולו קיבלו מראה חדש לחלוטין וגרפו מחמאות רבות. אף אחד לא מאמין שלא מדובר במטבח חדש. הבית נראה מעולה, כיף לשהות בו, לבשל ולארח", מספרת כץ. צביעת ארונות המטבח ארכה כיומיים, בשל הצורך להמתין לייבוש בין שכבה לשכבה, ובוצעה במהלך סופ"ש פנוי אחד. להתקנת המדפים, מדבקות הקיר וצביעת המנורות וידיות המקרר נדרשו מספר שעות נוספות. "לגור בבית משופץ זו איכות חיים. גם אם מדובר בדירה שכורה או בבית שמיועד להריסה ובנייה מחודשת. תמיד אפשר לבצע שיפוץ עם קצת יצירתיות וחשיבה מחוץ לקופסה בתקציב מוגבל ובלי להתפשר על הלוק הסופי".
כמה זה עלה לה?
- 5 ליטר צבע טמבור לארונות, טמבוריה: 250 שקלים
- לכה על בסיס מים: 100 שקלים
- גלגלת מברשת וספוג: 50 שקלים
- צבעי אקריל למנורות, לזוויות שולחן בר, כיסאות וידיות המקרר, מקס סטוק: 50 שקלים
- ברז, אלי אקספרס: 130 שקלים
- התקנת ברז: כ-100 שקלים
- מדפי נוי, הום סנטר ואלי אקספרס: 100 שקלים
- מדף שולחן/בר, "אייס": 120 שקלים
- 15 ידיות, אלי אקספרס: 200 שקלים
- מדבקות קיר ומדבקה לקלפה, אלי אקספרס: 100 שקלים
- שטיחון, מקס סטוק: 50 שקלים
- סט סכום, קפה, תה וסוכר, מקס סטוק: 100 שקלים
סך הכול כ-1,350 שקלים, לא כולל פרקט שהותקן בכל הבית בעלות של כ-150 שקלים למ"ר (כולל התקנה)