זה לא הגיל: הטייטל של המתמודד הכי צעיר בעונה הזאת של "מאסטר שף", לא ממש עצר את בר לוי מלהיות אחד הטבחים המוכשרים והחדשניים שדרכו בתוכנית. הוא מייצג בצורה מושלמת את הדור החדש של הבשלנים, אלו שלומדים הכל מהאינטרנט בקלות, ומכינים אוכל ברמה גבוהה ומדויקת. כשנכנסים למטבח שלו ורואים אותו מבשל, זוכים להצצה בלייב של "חוכמת היוטיוב" שרכש, עם כל מיני טריקים מגניבים, למשל: לצלות עוף שלם בתלייה בתנור הביתי.
מאחורי היכולות שלו במטבח, עומד סיפור פרידה מאמא שנפטרה בגיל צעיר מידי, והותירה אותו להיות הבכור במשפחה שצריך ורוצה לדאוג לאוכל חם למשפחה. כשמסתכלים על המטבח בו הוא עובד, הוא קצת משקף אותו מצד אחת ברכות של הצבעים הבהירים, אך באותה נשימה במודרניות הבועטת, שנועדה להפוך את החלל לפרקטי ונוח במיוחד לבישול.
מה הדבר האהוב עלייך במטבח שלך? "הסכין שלי. יש לי סכין שפים מיוחדת שחברה שלי שני קנתה לי שנה שעברה ליום הולדת. היא ליוותה אותי לאורך כל תקופת הצילומים ואני מאוד מחובר אליה".
מה היית בוחר לשנות בו? "לא הייתי משנה כלום. אני רק צריך עוד סכינים כאלה בגדלים שונים".
מה המכשיר הכי שימושי במטבח ולמה? "קרש החיתוך. רוב האנשים מזלזלים בכמה חשוב זה משטח עבודה נוח וגדול. לדעתי, רוב האנשים שלא אוהבים לבשל סובלים כי הם לא מסדרים לעצם מרחב שכיף לבשל בו. צעד מספר אחד לכיוון הזה זה קרש חיתוך ענק".
איך נראה מבחינתך מטבח החלומות שלך? "חמש ברנרים, תנור כפול, מתלה מגנטי לסכינים, מתלה למחבתות ולסירים, המון המון מדפים מסביבי שאוכל למלא בתבלינים ורטבים. עבורי הדבר הכי כיפי באוכל זה היכולת לאלתר. כשאני מכין לעצמי אוכל בבית אני יכול לשחק עם זה ולנסות דברים אחרים שלא יצא לי לטעום מחוץ למטבח הביתי שלי. עם מדפים הכל פרוס לפנייך ואתה יודע בדיוק מה יש לך זמין".
מי שוטף כלים בבית אחרי שאתה מבשל? "אני וחברה שלי שוטפים את הכלים. לפעמים גם אבא שלי אבל אף פעם לא אחי הקטן".
מה המטלה שאתה הכי שונא לעשות במטבח? "אני לא אוהב לשטוף כלים, אבל האוכל שווה את זה".
איזה ספרי בישול או אפייה נמצא אצלך על המדף? "אין לי בכלל ספרי בישול, כל מה שלמדתי אני יודע מיוטיוב".
כמה שעות אתה מבלה במטבח בממוצע לאורך השבוע? "לפחות 30 שעות, גם כי אני מכין אוכל לבית ולארוחת שישי וגם כדי לצלם מתכונים לאינסטגרם".
מה הארוחה הכי מושקעת שהכנת? "ארוחה עם 7 מנות. מפתיח של לחם חלב יפני וחמאת בצל שרוף ועד לפיקניה שלם בתנור עם רוטב דמי גלאס ומח עצם. היה טירוף".
אם היו מרוקנים לך את המטבח ונותנים לך להשאיר דבר אחד - על מה לא היית מוכן לוותר? "תנור. אפשר להכין בו הכל, החל מתבשילים, אורז, בשר, עוף, מאפים, פסטה. כמעט לכל מאכל יש גרסה שאפשר להכין בתנור".
מה חומר הגלם הכי יוצא דופן שנמצא אצלך או הפריט הכי מיוחד שאתה מחזיק במטבח? "יש לי סוג מיוחד של פלפל סיני שגורם לקצת אלחוש בפה כשאוכלים אותו. זה נותן הרגשה מצחיקה, אז אני אוהב להוסיף את זה למנות ולראות את התגובה של אנשים".
מה אנשים עושים במטבח שיכול להוציא אותך מדעתך? "עובדים לא מסודר. אם המטבח לא מסודר אז האוכל לא ייצא טעים. זה הדבר הכי חשוב שלמדתי בתוכנית".
איך זה מרגיש להיות מודח מהתחרות? "זו הרגשה לא פשוטה, אבל זאת רק ההתחלה עבורי בעולם האוכל, אז אני בעיקר מלא תקווה לעתיד".
מה אתה חושב שהפיל אותך במשימה האחרונה? "מאוד לא התחברתי לסוג אוכל שהמשימה ביקשה שנכין. אני כמעט ולא עובד עם גבינות או בצקים. השילוב של שניהם היה בכלל צרה עבורי".
איך תסכם את החוויה במאסטר שף? "היה לי יותר ממדהים. הכרתי אנשים וצברתי חוויות לכל החיים, ובעיקר בעיקר גיליתי כמה עמוקה האהבה שלי לאוכל וליצירה. שמח על כל רגע שהיה לי במסע המטורף הזה".
יש תוכניות לעתיד בתחום הבישול? "כן. אני כרגע עושה ארוחות פרטיות בבתים של אנשים ובעתיד אני אפתח פופ-אפים פה ושם. הרבה דברים בתכנון. התקווה היא לפתוח מסעדה, ברגע שאני אהיה עם מספיק ידע וניסיון בתחום".