כשדנה בן שושן התחילה להכין את המנה הראשונה שלה באודישן של "מאסטר שף" (פרק חדש הערב, אחרי החדשות, קשת 12), היה ברור מהר מאוד שיש כאן מישהי שמבלה במטבח. כן, מבלה, אוהבת לבשל, לא מפחדת מלכלוך ומוכשרת בזה. אמנם את האודישן היא לא עברה, אבל אי אפשר היה להתעלם מפרט המידע שזרקה לאוויר: "יש לי מטבח ליופי ומטבח לבישולים". האינפורמציה המעניינת לא השאירה אותנו אדישים וביקשנו לראות ולשמוע על אימפריית המטבחים שהיא מטפחת.
איך נולדה ההחלטה לבנות שני מטבחים? "אני מאוד צעירה בגיל, אבל מרוקאית מבוגרת בראש. בעלי אדריכל, אז כשהוא תכנן ובנה לנו את הבית, ביקשתי יפה: 'תקשיב, אני רוצה שני מטבחים'. יש לי ארבעה ילדים וברוך השם הם אוכלים כמו שצריך, אני לא מתכוונת שיהיה לי בכל הבית בלגן וטיגונים. אני רוצה מטבח ליופי, שאנשים ייכנסו ויראו שהכל נקי ומתוקתק, ושיהיה לי כוך לבשל כמו שאני אוהבת".
אהבה חדשה: וילה היסטרית לזוג בפרק ב'
מתגעגעת למטבח בקיבוץ
בן שושן שמפונה כבר חמישה חודשים מהבית שלה בקיבוץ אילון שבצפון, מתגעגעת במיוחד לבשל במטבח הסתרים שלה: "הגעתי למצב שעשיתי סיר חמין לשבת במלון, הסרחתי את כל המקום".
מה הדבר שאת הכי אוהבת במטבח שלך?
"יש לי מטבח ליופי מהמם וגדול, אבל המטבחון שלי כל כך מדויק. חולה על הסדר של התבלינים, הקטע שהכל נגיש לי ויש לי שקט. זו דלת שאם סוגרים אותה, אני מנותקת מכל הבית. כשאני נכנסת למטבח אני בעולם שלי ובגלל זה אני גם אוהבת לבשל בלילה, המטבח בשבילי זה בילוי".
מה הסגנון העיצובי של המטבחים?
"הכל באותו קו. במטבח הגדול יש אי ענק שכל המשפחה יושבת עליו כל הזמן, שילוב של שיש לבן עם פרקט אגוז. יש לי את אחד המטבחים היפים בארץ. יש ארונות סמויים וגם מקרר שלא רואים שזה ארונות, מבטון אפור".
מה הפריט הכי שימושי שיש לך במטבח?
"מיקסר. בצק אצלי זה מאפייה. כל שישי אצלי זה פרנות ולחם בית, סנדוויץ' שישי עם מטבוחה, קציצות, חציל, פלפלים. באמצע שבוע אני עושה הרבה פיצות לילדים, פריקסה, ספינג'ים, הכל זה בבצק".
מה ההבדלים בין המטבחים?
"במטבח הגדול אני לא עושה כלום. יושבת, רואה טלוויזיה, שותה קפה ומנקה אותו כל היום".
ואיך את שומרת על הניקיון?
"אני חולת ניקיון, יש לי הפרעה קשה. אני וכלור זה החברים הכי טובים, אין מצב שייכנסו אליי ולא מבריק".
מי שוטף כלים אחרי כל הבישולים?
"יש לי מדיח, אחרי כל כך הרבה שנים של שטיפת כלים".
הייתה סיטואציה שהיית צריכה להשתמש בשני המטבחים?
"כמובן. אני מתנדבת ב'סיירת ללוחמים' ואני מבשלת להם אוכל לכל החיילים שנמצאים באזור הצפון. כרגע אין לנו אפשרות לעלות, אבל כל הזמן הייתי מבשלת. כשהייתי צריכה לעשות כמות של 700 דגים לחיילים, הייתי צריכה גם את המטבח וגם את המטבחון. אני גם מארחת המון את המשפחות שלי ושל בעלי לחגים".
מה הארוחה הכי מפוארת שבישלת בהם?
"תמיד אני עושה בחג פסח וראש השנה, שוק טלה במעשנה למשך 17 שעות שממולא באורז ודברים טובים. דגים מיוחדים, מוח עם חומוס, קובות מרוקאיות עם סלק, קובות עיראקיות, קוסקוס".