אם אתם רוצים לשים קץ לבלגן במטבח ולארגן אותו בצורה חכמה, כדאי לפנות למומחים, ובמקרה זה למחברי ספרי בישול ולבלוגרים העוסקים בתחום. בניגוד לשפים, בלוגרים ורבים ממחברי ספרי הבישול מבלים זמן רב במטבח ולא לכולם יש חללים מרווחים ויוקרתיים או ציוד מקצועי כמו במסעדות מובילות. רבים מהם מבשלים ומנסים מתכונים במטבח הפרטי שלהם, ולכן הם מפתחים שיטות ארגון חכמות שעוזרות להם בעבודתם. ואם המטבח המאורגן גם מצטלם נהדר לאינסטגרם, אז בטח יש להם עוד רעיונות מעשיים ויפים. 

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

לכן פנו באתר realsimple.com לסוניה אוברהייזר, שותפה בבלוג האוכל A Couple Cooks ובכתיבת הספר החדש והצמחוני (יחד עם בעלה אלכס) Pretty Simple Cooking ובעלת מטבח יפהפה ומאורגן למשעי, וקיבלו ממנה הנחיות פשוטות לשמירה על הסדר ולהפיכת המטבח לחדר הכי אינסטגרמי בבית.

הציגו רק דברים יפים ופונקציונליים

"כשהחלטנו לשפץ את המטבח שלנו ולהשאיר את המדפים פתוחים, ידענו שנצטרך להיות מסודרים – וזו לא הנטייה הטבעית שלנו!", מסבירה אוברהייזר. "כדי להתגבר על זה, החלטנו להניח על המדפים רק פריטים יפים ופונקציונליים. כלומר, רק דברים שאנחנו רוצים להסתכל עליהם אבל הם גם שימושיים. לדוגמה, בחרנו צנצנות כחולות שמשמשות ככוסות שתייה - הן גם יפות וגם כיף להשתמש בהן. החלטנו שפלטת הצבעים של שאר הפריטים תהיה נייטרלית ובגוון נחושת ואז שחררנו ונתנו להם להפוך ליצירת אמנות משתנה".

 

A post shared by A Couple Cooks (@acouplecooks) on

החביאו פריטים פונקציונליים ולא יפים

"אנחנו שמים את מכונת הקפה ומערבל המזון על הדלפק כי אנחנו חושבים שהם יפים. מכשירים אחרים אנחנו מסתירים בארונות, למשל המיקרוגל שלנו. עיצבנו את המטבח שלנו ככה שהמיקרוגל ומוצרי חשמל אחרים יאוחסנו בארונות ומחוץ לטווח הראייה", אומרת אוברהייזר.

A post shared by A Couple Cooks (@acouplecooks) on

כשאתם רוכשים משהו חדש - זרקו משהו ישן

ההנחיה "אחד בפנים, אחד בחוץ" עשויה להיות כלל הזהב לסדר בבית, אבל במטבח מלא כלים וגאדג'טים קשה במיוחד לעקוב אחריו. אוברהייזר מקפידה לא לרכוש מכשירי חשמל בעלי פונקציות דומות. "לדוגמה, יש לנו סיר לחץ אלקטרוני אז ויתרנו על סיר להכנת אורז מכיוון שהם מבצעים את אותה פונקציה", היא אומרת.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

רעננו את התבלינים אחת לשנה

"תבלינים יכולים להשתלט על הארון, והם מאבדים את הטעם בהדרגה במשך הזמן. כדאי לעבור עליהם פעם בשנה ולהיפטר מתבלינים ישנים וכאלה שלא בשימוש", היא מסבירה. אוברהייזר מעדיפה לאחסן תבלינים בצנצנות זכוכית במגירה נמוכה ולהדביק על המכסים תוויות עם שם התבלין ותאריך הקנייה.

אפשרו גישה קלה לפריטים שאתם מרבים להשתמש בהם

חבל לאחסן פריטים שנמצאים בשימוש רב במקומות שתתקשו להגיע אליהם. "נסו לארגן את המגירות והארונות שלכם כך שתהיה לכם גישה קלה לפריטים שימושיים", ממליצה אוברהייזר. היא מאחסנת את הכלים השימושיים ביותר - כמו צלחות, כוסות וקערות - במדפים שנוח להגיע אליהם.