המטבח הוא לב הבית. כל מי שאי פעם חשב על עיצוב הבית מבין עד כמה הקלישאה הזאת נכונה. והיא אכן מוכיחה עצמה שוב ושוב באמוציות הרבות שהחדר הזה מעיר בנו: אנחנו צוברים במטבח רגעים של שמחה ומשפחתיות, רבים מהזיכרונות שלנו קשורים באוכל ובהכנה שלו. במטבח שלנו, מעבר ליופי שלו, חשובות לנו התנועתיות האינטואיטיבית, הפונקציונליות של החלקים השונים והיעילות של אחסון המזון והכלים.
ההחלטה לשפץ את המטבח היא החלטה שיש לקבל בכובד ראש, גם מכיוון שעלות שיפוץ המטבח נוגסת חלק נכבד מתקציב עיצוב הבית. שלב תכנון המטבח והתאמתו לחלל הנתון באופן מקסימלי הוא שלב קריטי ביותר. המעצב חייב להבין את צורכי המשפחה ואת אופיים של הבשלנים והאכלנים. מטבח יכול להיות יפהפה אך לא פונקציונלי. לעומת זאת, אפשר למקסם מטבח קטן מאוד ולהתאימו גם לעבודת בישול אינטנסיבית.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
כן אי או לא אי?
הבאנו עבורכם 14 דוגמאות למטבחים שונים. בחלקם יש איים, ובחלקם לא. חלקם מעוצבים בצבעים ניטרליים ורכים וחלקם צבעוניים בכחול ובסגול דומיננטיים. חלקם שחורים ולמרות זאת שקטים ומינימליסטיים בעיצוב, וחלקם צרים וארוכים ומתמודדים היטב עם מגבלת מקום. הביטו היטב בתמונות ונסו לראות את עצמכם במטבח, ונסו להבין איזה חלל דומה ביותר לזה הקיים אצלכם.
סוגיית האי במטבח היא סוגיה שעולה בכל פעם שמבקשים לתכנן מטבח, ואם יש די מקום האי אכן יכול להיות תוספת מרהיבה של אחסון ומקום אכילה. אולם אם המטבח קטן מדי, האי יכול להיות טעות. הבינו היטב את מגבלות המקום שעומד לרשותכם, ואל תמהרו לקבל החלטות. בכתבה הזאת תוכלו לקבל מושג טוב יותר על אי במטבח והשיקולים בהצבתו. מצד שני – אל תפחדו להעז. מטבח שמח עושה בית שמח.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?