החופש הגדול כבר כאן אבל הורים רבים כבר מתחילים לתכנן את הצעד הבא - החזרה ללימודים. אז כיצד מעצבים פינת למידה לתלמידי החדשים שעולים השנה בהתרגשות רבה לכיתה א'? רשת חדרי הילדים עצמל'ה מציעה להורי התלמידים החדשים וגם לתלמידים הישנים כמה טיפים לבחירת פינת הלמידה האולטימטיבית שבה יוכלו התלמידים לשקוד על שיעורי הבית והמטלות השונות.
עוד באתר לעיצוב הבית:
הרהיטים החשובים ביותר בפינת הלמידה הם הכיסא והשולחן, שמהווים את סביבת הלימודים והפעילות של הילד בשנות ההתפתחות הקריטיות. תפקידם אינו רק פרקטי ועיצובי, הם גם מסייעים בהתפתחותם הבריאה של הילדים המשתמשים בהם באופן יומיומי. חשוב מאוד לדאוג שהסביבה בה שוהה הילד שעות רבות כל כך תהיה נוחה ובריאה ככל האפשר.
כדי לסייע להורים לעצב את הפינה המתאימה ביותר עבוד ילדיהם הנה כמה טיפים שימושיים:
- כדאי לשלב את הילד בתהליך עיצוב פינת הלמידה שלו ואף מומלץ שינסה את הרהיטים טרם רכישתם.
- חשוב מאוד שכיסא הלימודים יהיה נוח עבור הילד שמשתמש בו באופן קבוע, לכל ילד יש את תנוחת הישיבה שלו. בעבר, אחד המיתוסים היה שילד צריך לשבת בזווית ישרה של 90 מעלות בין פלג גופו העליון ובין רגליו. היום ידוע שזווית שבין 100 ל- 110 מעלות - כך שנוצרת רק הטיה קלה - מומלצת יותר.
- על גובהו של מושב הכיסא להיות פחות או יותר בגובה הברכיים, צריך להישמר המגע בין רגלי הילד לרצפה.
- כפות הרגליים צריכות לגעת ברצפה באופן מלא. זווית כיפוף הרגל, בין הירך לשוק, לא צריכה להיות חדה. ניתן לבדוק זאת באמצעות הנחת האצבעות קודם ותיפוף קל בעקב. אם הילד לא מתקדם בכיסא, סימן שהכיסא בטווח הגובה המתאים.
- עבור ילדים היושבים על הכיסא במשך שעות מספר, כדאי להתאים כיסא בעל משענת פתוחה, בעלת רווחים או רשת, לשם אוורור הגב ולמניעת הזעה.
- משענת הכיסא - חשוב שהילד יוכל להישען ועדיין לשמור על ברכיים כפופות, במקרה הצורך ניתן להוסיף כרית גב תחתונה לתמיכה בגב התחתון.
- עדיף שהכיסא יוכל להיכנס בחופשיות מתחת לשולחן. ידיות הכיסא עלולות להפריע הרבה פעמים. יש לשים לב שהידיות לא בולטות מדי ומחייבות את הילד לעבוד רחוק ממשטח העבודה. במצב כזה תנוחת הישיבה תהיה לא בריאה.
- מומלץ שגובה השולחן יהיה כגובה המרפקים בזמן ישיבה, כאשר הידיים שמוטות. בדרך כלל גובה מגיע לסביבות ה-75 ס"מ.
- כדאי לשים לב שאין מתחת לשולחן גורמים מפריעים כגון מגירות נמוכות מדי, קושרת קדמית או יחידת אחסון כלשהי העלולים לצופף את החלל הפנימי של השולחן ולגרום לאי נוחות.
- תאורה לקויה עלולה לגרום לילד לרכון לכיוון המחשב ובכך לפגוע בצורת הישיבה. יש להימנע גם מתאורה חזקה שעשויה לסנוור.
- מסך המחשב צריך להיות במרחק הושטת יד ישרה לכיוון מרכז המסך בתנוחת הישיבה הרצויה.
- על מנת להפוך את פינת הלמידה אטרקטיבית עבור הילד מומלץ לבחור בצבעוניות האהובה עליו, ידיות עם איורים אהובים ואקססוריז משלימים.
* הכתבה הינה כתבה פרסומית