חדרי הילדים עם השנים הופכים להיות יותר ויותר צפופים. ולא פעם אנחנו נתקלים בסביבה שאינה נעימה ומאוד עמוסה לילדים. שעת הקריאה חשובה ביותר, ועל כן קיבצנו כמה טיפים לארגון סביבת חדר הילדים כך שתהיה נעימה לקריאה. 

עוד באתר לעיצוב הבית: 

נוחות

חשוב לרכוש מיטה שיהיה להם נוח להעלות אליה, בייחוד בגילים הצעירים יותר. מיטות מעבר, שהן מיטות נמוכות, יכולות להתאים. ישנם גם מתקנים עם מדרגות שניתן לרכוש כדי לעזור לילד להיות עצמאי בעלייה ובירידה מהמיטה.

מזרן

רצוי לבחור מזרן קשיח במקצת כדי שיקבל את צורת גבו של הילד, והכי חשוב, שיהיה לו נוח.

צבעים

צבעי המיטה לא פחות חשובים לתחושת ההרמוניה. מומלץ להתאים את צבעי המיטה ועיצובה לשאר הרהיטים בחדר על מנת ליצור שפה משותפת בין כל הפריטים בחדר.

חדרי ילדים עצמל'ה (צילום: ישראל כהן)
צבעי המיטה לא פחות חשובים לתחושת ההרמוניה|צילום: ישראל כהן

בטיחות

חשוב לוודא שלמיטה יש תו תקן של מכון התקנים. זהו אישור על כך שהמיטה מתאימה מבחינת עומסים וחוזק לדרישות המקובלות. נקודה זאת רלוונטית בעיקר בנוגע למיטות קמתיים או מיטות ילדים גבוהות. רצוי גם לבדוק שפינות המיטה והידיות בה יהיו מעוגלות בקצוות. נוסף לכך, כדאי לבדוק שמעקה הבטיחות יציב כדי למנוע נפילה של ילד במהלך שינה. כדאי מאד שהמעקה יהיה נשלף על מנת לאפשר שימוש לגילים בוגרים יותר.

פרקטיות

חשוב לא פחות להיות פרקטיים במיוחד בגילים הצעירים, ועל כן, יש לבחור פריטים שאינם חלקים למקרה של כתמים. לדוגמה במצעים וכריות יש לשים לב לבדים ולהדפסים וכמו כן לעמידות של כביסות.

חשוב מאוד להתייחס לפינות ולחללים השונים כדי לנצל באופן מיטבי את החדר ומקומות האחסון בו. לדוגמה: מיטה גבוהה עם שולחן וארון מתחת המאפשרים יכולות אחסון גבוהות יותר או מדף שנתפס על דופן המיטה ומאפשר אחסון של ספר או בקבוק לפני השינה.

ישנם גם פתרונות לחדרים שבהם ישנים יותר מילד אחד, כמו מיטות קומתיים מודולריות הניתנות להפרדה למיטות רגילות, או מיטה משולשת, המאפשרת שילוב של שלוש מיטות על שטח רצפה של מיטה אחת.

חדר ילדים עצמל'ה (צילום: ישראל כהן)
פתרונות לחדרים שבהם ישנים יותר מילד אחד|צילום: ישראל כהן

* הכתבה הינה כתבה פרסומית