הקיץ כאן וזה הזמן לתת את הדעת לגבי ריהוט החוץ, במרפסת או בחצר וההתאמה שלו לריהוט בפנים הבית. במדור השבוע גם שאלות בעניין תכנון חדר רחצה קטן, התאמת דלת המפרידה את חדר הרחצה מסוויטת ההורים ואיך מפיחים חיים בבית כפרי רגוע מדי. מחכה לשאלותיכם בכל עניין עיצובי המעניין אתכם ושיהיה קיץ נעים.
איך בוחרים ריהוט גינה? האם צריך להתאים אותו לריהוט הבית? (דפנה)
הקשר בין פנים הבית לחוץ תורם להרמוניה בין הבית לחצר או למרפסת, ואם נעשה נכון - מרחיב את תחושת החלל הפנימי ומעשיר אותה. בחירת ריהוט החוץ צריכה להיעשות ביחס לשטח הנתון לה. במקרים רבים פינת הישיבה ממוקמת בסמוך לדלתות היציאה וחשוב שלא תחסום אותן.
כאשר השטח בחוץ מצומצם, יש להחליט על אופי פינת הישיבה, האם מיועדת לישיבה סביב שולחן אוכל, או פינה סלונית להסבה מחוץ לבית. חיזוק הקשר בין הפנים לחוץ ייעשה בבחירת אריחים דומה בחומר בגודל ובגוון ובבחירת ריהוט בסגנון עיצובי מתאים לזה שבבית. מתאים אינו אומר זהה, ושילובים משמעם עניין.
אשמח לקבל עצות לגבי עיצוב ובנייה של חדר אמבט בחדרון קטנטן ומלבני שגודלו – 1.40 על 3.00 מטר. החדרון צמוד לחדר ההורים וברור מאליו שלא תהיה בו אמבטיה אלא מקלחון. צירפתי את התוכנית שלו (הדס)
דווקא אמבטיה היא פתרון נכון יותר לחללים קטנים. גובה האמבטיה כ-45 ס"מ, ולכן אינה חוסמת את החלל כמו מקלחון, גם אם הוא שקוף לחלוטין ורוחבה הממוצע ברוחב נע בין 60-70 ס"מ, בו בעת שמקלחון מינימלי כדאי שיהיה ברוחב 75 ס"מ. בתכנון חדר אמבטיה יש להחשיב את מיקום הפתחים: להשתדל מאוד שמול דלת הכניסה לא תוצב אסלה, גם אם עוצבה על ידי פיליפ סטארק. בקיר עם חלון לא יהיה כיור, כי לא יהיה מקום למראה מעליו וכדאי גם שלא יהיה מקלחון עם חלון, בשל הצטברות אבנית וגם בשל הצורך להגביהו מעל גובה הראש (את השקיפות ניתן למנוע בזכוכית חלבית שממילא נדרשת בחדר רחצה בכל מיקום אחר של החלון).
את אורך החדר יש לחלק (מימין לשמאל): ארון כיור ברוחב של לפחות 1.00 מ' (מידתו שיורית, מכמה שיישאר לאחר המידות ההכרחיות של האסלה והאמבטיה/מקלחון), לאחריו אסלה שיהיה לה מרחב ברוחב מינימאלי של 0.85 מ', ואם תמצאי ותרצי אמבטיה באורך 1.40 ס"מ, אז יש להותיר לה 60 ס"מ בלבד. אבל המידה המינימלית המומלצת לטעמי לאמבטיה היא 160/60, לכן בנתוני החדר הזה וחרף ההסבר המלומד, אין מנוס ממקלחון לרוחב החדר במידות 140/80.
אני עומדת לפני שיפוץ יחידת הורים הכולל גם חדר רחצה. לא ברור לי איזה דלת כדאי לשים בכניסה לחדר הרחצה כך שתשלב יפה עם החדר.
דלתות לטעמי צריכות להיטמע בקיר, להיות עד כמה שאפשר חלק ממנו ולא לבלוט כאלמנט עיצובי. לכן המלצתי היא לעשות בכל הבית וגם בדלת המפרידה בין חדר השינה לחדר הרחצה דלת צבועה בגוון הקיר. מכיוון שחדר הרחצה הוא חלק מיחידת ההורים, חשוב להקפיד על דלת אטומה אקוסטית ותרמית, ולכן עדיפות דלתות לפתיחה ולא דלתות הזזה.
בניתי בית בסגנון פרובנס. הריצוף הינו שיש בדימוי אבן עתיקה. הבית ברובו בגווני השמנת העדינים ומעט חום. יש לי חלל גדול שבו: המטבח האנגלי בגוון השמנת, סלון השמנת ופינת אוכל לבנה (אנגלי עדין) וכסאות בצבע שמנת. קירות הבית צבועים בצבע רגוע של שמנת עדינה ונוטה ללבן. כשפותחים את דלת הכניסה נתקלים בקיר גדול, ששם מוצבת פינת האוכל ובצד שמאל – הסלון, שגם שם יש קיר גדול ועליו תלויה הפלזמה.
החלל גדול ובעל תקרה גבוהה (3.30 מ'), ריק ומשעמם בחד גונו. מה עלי לעשות בשני הקירות הדומיננטיים הנ"ל? מהי קשת הצבעים המתאימה? האם יהיה נכון בסלון לשבור כורסה בודדת בריפוד שונה? האם אבני פירוק, בריקים, יתאימו לקיר הסלון? אינני יודעת כיצד להחיות את הבית (מירי סיבוני)
גוונים רגועים זה נהדר, אבל כדי להדגישם אכן יש צורך בתוספת גוון או מרקם. אין חובה ליצור קונסרסט, אפשר לתת הדגשה גם בעדינות להשראת אווירה חלומית, אם בה את מעוניינת. התוספות אכן יכולות להיות בחפוי קיר אחד בבריקים או בטפט. כורסה בגוון שונה (לאו דווקא נורא צבעוני), או ספה אחת כהה ליצירת עניין, תמונות על הקיר, גופי תאורה ושטיחים.
במדור הקודם: איך לתכנן חדרי ילדים?
המדריך המלא לעיצוב חדרי אמבטיה
יש לכם שאלות למעצבת? שלחו אותן בצירוף תמונה רלוונטית אם יש, ל-living@mako.co.il
>>> לאתר של נורית גפן
קיבלתם תשובות? שתפו את החברים בפייסבוק