כל בית כמעט סובל מחסימות אנרגטיות, וכדאי לפנות זמן בפרוס השנה החדשה לשחרר את הבית (ואותנו) מכל חסימה שמעכבת אותנו או משפיעה עלינו לרעה, ברוח מנהג התשליך היהודי.

כאשר אנו מפנים חסימות אנרגטיות מהבית, אנו משפרים את הזרימה של האנרגיה (צ'י) בבית ובגוף. לפי הפנג שואי, שחרור חסימות הוא הדרך המהירה והקלה ביותר ליצור שינוי בחיים – ברמה הפיזית, הנפשית והרגשית. בית בריא זקוק לאנרגיה בריאה וזורמת בחופשיות, וזאת אפשר להשיג רק על ידי פינוי הבית מחסימות. אם חיים בבית שבו האנרגיה חסומה ואינה זורמת, האנרגיה בגופנו מתחילה גם היא להיחסם ולהאט. עומס בחסימות בבית יכול להתבטא אצלנו בתחושות חולשה, חוסר אנרגיה, חוסר מזל, בעיות כלכליות, חסימה ביצירתיות, בעיות בריאות, תחושות בלבול, חוסר מוטיבציה ועוד.

תשליך, חדר שינה (צילום:  disc interior2)
חדר לנער. חפצים אהובים ושימושיים בחלל מאוורר ומרווח|צילום: disc interior2

עוד באתר לעיצוב הבית:

פרץ אנרגיה ומוטיבציה

לאחר שתפנו את הבית מחסימות תוכלו לחוש בהבדל דרמטי ומיידי בתחושות שלכם ובחיים עצמם. עם פינוי הבית מחפצים מיותרים תחושו הקלה ומעין פרץ של אנרגיה ומוטיבציה להניע פרויקטים חדשים ולנוע קדימה.

חסימה אנרגטית היא אנרגיה תקועה ששואבת מאיתנו כוחות ופוגעת באיכות חיינו. החסימה מפריעה לזרימת הצ'י בבית ומשפיעה גם עלינו בתחומי החיים השונים. חסימות בחדר השינה, למשל, ישפיעו על המנוחה שלנו, על מידת החיוניות שלנו, המוטיבציה ורמת האנרגיה שלנו. חסימות במטבח יכולות להשפיע על הבריאות.

אז איך מזהים את החסימות בבית? ברמה העקרונית – כל חפץ שאיננו אוהבים או איננו משתמשים בו מהווה חסימה אנרגטית בבית. הכלל הוא פשוט: אהוב את זה, השתמש בזה, או היפטר מזה!

תשליך, טלוויזיה (צילום: disc interior)
להקפיד על מעבר חופשי בין הרהיטים ולהימנע מתחושת עומס|צילום: disc interior

הנה כמה דוגמאות לחפצים שיכולים להיות חסימה בבית:

  • חפצים שאנו לא אוהבים או לא משתמשים בהם.
  • עומס. במרחב ובעין. ריהוט צפוף או גדול מדי ביחס לחלל.
  • אי סדר. לכלוך. אבק.
  • פרויקטים שלא סיימנו (וכנראה לא נסיים), פרויקטים שמחכים המון זמן וטרם התחלנו לבצעם.
  • חפצים ש"יום אחד אולי נזדקק להם".
  • חפצים כפולים, ספיירים,  רק למקרה ש...
  • מכתבים, כרטיסי ברכה מאנשים שאנו לא זוכרים, מתכונים שלא השתמשנו בהם, ניירת לא רלוונטית.
  • קרמים, מוצרי קוסמטיקה או איפור ישנים שהצטברו ואינם עוד בשימוש.
  • ערימות מגזינים ועיתונים שכנראה לא נחזור לעיין בהם.
  • קבצים ישנים במחשב שאינם בשימוש ואינם רלוונטיים.
  • חפצים או תמונות שמעוררים בכם זיכרונות לא נעימים או רגשות שליליים.
  • בגדים שלא היו בשימוש לפחות שתי עונות, בגדים בלויים או כאלה שמידתם לא מתאימה.
  • חפצים שבורים או כאלה שממתינים לתיקון כבר זמן מה.
    תשליך, מראה, עיצוב מלי לישה אדרי  (צילום: שירן כרמל)
    פנו את המדפים מחפצים מיותרים והשאירו סביבכם רק מה שאתם אוהבים. עיצוב: מלי לישה אדרי|צילום: שירן כרמל

תת המודע פועל מתוך פחד 

כשאנו נפרדים מחפצים חסרי ערך עבורנו, מיד נרגיש קלילים ואנרגטיים יותר. תחושת החיוניות שלנו קשורה למרחב שבו אנו חיים ולחפצים הממלאים אותו. חפצים מיותרים או לא אהובים מרוקנים מאיתנו אנרגיה ומונעים ממנה לזרום בחופשיות.

ייתכן שאחרי שתפנו חפצים, פתאום תצטרכו משהו שנפרדתם ממנו. זהו התת מודע שלכם הפועל מתוך פחד. שחררו. פעמים רבות האגירה נובעת מחוסר ביטחון, פחד ממחסור והיצמדות לעבר – למדו לשחרר ולהתחבר לשפע, אפשרו לעצמכם להתחדש ופנו מקום (פיזי ונפשי) להזדמנויות חדשות, למחשבות בהירות וחיוביות ולרעיונות חדשים ויצירתיים. ברגע שתפנו מקום – יגיע אליכם בדיוק מה שאתם צריכים.

תשליך, ספה,  (צילום: sage design)
רק מה שאנו אוהבים ומשתמשים בו נשאר. השאר – החוצה|צילום: sage design

לעבודה!

גם אם על פני השטח נראה לכם שהבית שלכם מסודר ופנוי, האם תוכלו לומר זאת בכנות גם על ארונות הבגדים, חדר המשחקים, הכביסה, שולחן העבודה, המחסן או ארונות המטבח? כדי להצליח לפנות את הבית מחסימות, עליכם לקבל החלטה ולהבטיח לעצמכם להיות אמיצים וכנים. ככל שתהיו כנים יותר עם עצמכם, תוכלו לשחרר יותר ולהגיע לבית פנוי וחופשי. המטרה: להגיע לבית פנוי כמה שיותר, מסודר ומאורגן, שמכיל רק את הדברים האהובים והשימושיים ביותר עבורכם.

נסו להנעים את התהליך על ידי אוורור החלל ודאגו להרבה אור בזמן המיון והסידור. אל תעבדו בחושך. הימנעו מתאורה פלורסנטית לבנה – זו תשאב מכם את החיוניות והמוטיבציה. מוזיקה נעימה וחברה טובה יכולות גם הן לסייע בתהליך. בייחוד אם קשה לכם להיפרד מחפצים – בקשו מחבר/ה טוב/ה שיצטרפו אליכם ויעזרו לכם בקבלת ההחלטות ובשחרור החפצים. לאדם שאינו מחובר סנטימנטלית לחפצים יהיה קל יותר לשחרר. הקדישו לתהליך את הזמן הראוי – ייתכן שתצטרכו יותר מפעם אחת כדי לכסות את כל החסימות בבית. בכל פעם הקדישו לחלל אחד –חדר השינה, חדר הילדים, המטבח או חדר העבודה.

תשליך, ספריית טלוויזיה,  (צילום: sage design)
לא לוותר על סדר, ארגון וניקיון|צילום: sage design

על שלושה תנאים 

החליטו אם החפץ נשאר רק אם הוא עונה על שלושה תנאים: הוא שימושי עבורכם היום. אתם אוהבים אותו. ויש לכם מקום עבורו. עבור חפצים שאתם מתקשים להחליט, שאלו את עצמכם – האם השתמשתי בזה לאחרונה? האם הייתי קונה את זה שוב? האם זה המקום הנכון עבורו? ומדוע אני רוצה להמשיך להחזיק בזה?

החפצים שלא נשארים בבית יכולים להמשיך הלאה ולשמש אחרים: ניתן להעביר לחברים או משפחה, או לצדקה כמובן.

תשליך, פרחים (צילום: sage design)
מינימליזם מרענן בחדר השינה – מתכון לשינה טובה, חיוניות ובריאות |צילום: sage design

דבר חשוב שכדאי לזכור – תחילת השנה היא מועד נהדר לבצע פינוי של הבית מחסימות, אבל כדאי לאמץ את המנהג ולחזור עליו לפחות שלוש-ארבע פעמים בשנה, מאחר שאנו נוטים להמשיך לאגור, והבית מתמלא מחדש בחפצים ונחסם שוב. זהו תהליך מתמשך שכדאי לאמץ ולהתמיד בו. שנו את דרך החשיבה שלכםף ולפני שאתם רוכשים או מכניסים חפצים חדשים לבית שאלו את עצמכם – האם אתם באמת זקוקים להם והאם יש להם מקום?

לסיום – אפשר (ורצוי) לטהר את החלל בעזרת מרווה יבשה, להשתמש בנרות ריחניים, שמן ארומטי, פרחים טריים, וכמובן לאוורר את הבית ולאפשר להרבה אור טבעי למלא אותו מחדש. פנקו את הבית בכמה עציצים ירוקים ובריאים שיעודדו גם הם זרימה של אנרגיה מתחדשת אל הבית ויוסיפו ירוק בלב ובעיניים.

תשליך, קרדיט (צילום: Sean De Burca, GettyImages IL)
עבודת מיון כנה ואמיצה. אל תחששו לשחרר|צילום: Sean De Burca, GettyImages IL

במדור הקודם: איך לבחור חדר במלון על פי הפנג שואי

מירב איכלר, הלוחשת לבתים - עיצוב פנים בשילוב פנג שואי