באמצע הלילה, הדבר היחיד שמפריד בין ונדי דל ריאל לשירותים הוא חצר פנימית בת מאות שנים, שבה הדממה מצמררת לא פחות מיללות התנים המרוחקים. זוהי המציאות ששבתה כמעט 4 מיליון צופים בטיקטוק, שצפו בוונדי מתעדת את המסע הלילי שלה בחצר האסיינדה המשפחתית בת ה-500 – אחוזה רחבת ידיים באזור כפרי בזקטקאס, מקסיקו.
"לא חשבתי שללכת לשירותים יוביל לכמעט ארבעה מיליון צפיות, אז זה די מגניב", אמרה ונדי בריאיון למגזין PEOPLE. הקליפ בטיקטוק, שהפך אותה לכוכבת ויראלית, נפתח בטקסט: "השעה שתיים בלילה. את גרה לבד באסיינדה בת 500 שנה ואת צריכה ללכת לשירותים", ומראה את ונדי חוצה באומץ את החצר החשוכה בדרכה לשירותים כפריים.
בכל בוקר, ונדי מתעוררת בחדרים כה אפלים ובעלי קירות עבים עד שאור השמש כמעט שאינו חודר פנימה – מה שהופך את ההתעוררות בלי שעון מעורר למשימה לא פשוטה. "קשה מאוד להתעורר, כי החדרים כל כך חשוכים. גם כשיש שמש בחוץ, בפנים עדיין חושך מוחלט", היא מסבירה. בכל בוקר ונדי קמה, מצחצחת שיניים, והולכת להאכיל את הסוס שלה. עוד, סיפרה למגזין, שהמטפלת שלה אניטה לרוב כבר ערה לפניה ומעודדת אותה להתחיל את היום.
<< לכל הכתבות בערוץ living
@realwonderwendy #hacienda #morningroutine #grwm #zacatecas #mexico #ranchovibes ♬ original sound - Wendy del Real
@realwonderwendy #goodmorning #fyp #hacienda #mexico ♬ original sound - Wendy del Real
בקהילה באסיינדה חיים רק אחד-עשר תושבים, כולל ונדי, שגדלה בכלל בארה"ב. "התחושה של קהילה פה היא אחרת, כי גם אם אני טכנית לבד בבית — אני לא באמת לבד, כי... כולם מכירים את כולם", היא אומרת. "זו בדידות מסוג אחר. כי גם אם אני עושה את כל שגרת היום לבד... אני לא מרגישה לבד. כולם במכולת מכירים אותי וכולם אומרים לי שלום".
ונדי מספרת שהיא אוהבת לבקר את השכנים. "אני מסתובבת, ובדרך כלל בבקרים אני הולכת לבית של השכנה שלי רוסיו. היא חולבת פרות". הביקור היומי הזה מזכה את ונדי בחלב וגבינה טריים, ולעיתים גם ביצים מהתרנגולות של אניטה.
@realwonderwendy Un sueñito de medio día #rancho #rancholife #mexico #fyp #hacienda #zacatecas ♬ original sound - Wendy del Real
אבל לקסם הכפרי הזה נלווים גם אתגרים לא פשוטים. "ההליכות לשירותים בבוקר הן הכי גרועות, בעצם, כי בלילה צפרדעים נכנסות דרך הביוב", ונדי צוחקת, "בבוקר הן תמיד יושבות שם, אז אני צריכה כאילו לגרש אותן החוצה כדי להשתמש בשירותים". והצפרדעים הן עוד כלום - עקרבים, עטלפים ועכבישים הם אורחים קבועים, וונדי כבר למדה לנער היטב את המגפיים שלה כל בוקר כדי להימנע מהפתעות.
הלילות הם הרפתקה בפני עצמה. "כשאני חוצה את החצר, עטלפים נכנסים לי לבית. פעם אחת נלחמתי בעטלף, ואניטה יצאה בריצה מהבית שלה", ונדי נזכרת, "היא תופסת איזה ענף, קורעת אותו מהעץ, ומתחילה לחבוט בעטלף... ואני שם צורחת, והיא פשוט מחטיפה לעטלף עם הענף הזה".
אבל לא הכל מפחיד ולא נעים. "להסתכל על הכוכבים בלילה זה מאסט. כל לילה אני יוצאת להליכה ומתבוננת בכוכבים", היא אומרת, "והחצר הזו, למרות שהיא יכולה להיות מפחידה להרבה אנשים, כשאת חיה שם – את מתרגלת". גם לחיים בבית שנבנה בסוף המאה ה־16 צריך להתרגל. "כל הזמן צריך לתקן גגות, יש נזילות. וזה מאוד יקר לתקן כי אנחנו לא רוצים סתם לטייח – אנחנו משתדלים לשמור על הפריטים המקוריים", מסבירה ונדי, "לפעמים אני פשוט נכנסת לחדר האוכל ופתאום נופל גוש אבן מהתקרה. אז כרגע יש כמה אזורים בבית שקצת מסוכנים".
@realwonderwendy Why are you the way that you are. #birriana #goat #rancho #mexico #fyp #viral ♬ original sound - Vanessa Sirias
ביתה היה פעם בניין העירייה, והוא בבעלות משפחתה מאז שנות ה-50. וסבה, אלחנדרו, אף כיהן כנשיא המועצה המקומית." כל אדם שאת מדברת איתו בכפר זוכר את האחוזה לטובה, כי קרו שם דברים טובים", סיפרה, "אנשים זוכרים את התקופה של סבא שלי כאחת התקופות היפות של המקום".
הפרטיות היא מצרך נדיר בכפר, היא מסכמת, "יש את הפתגם הזה - 'פואבלו צ'יקו, אינפיירנו גרנדה' – מקום קטן, גיהנום גדול. הרגעים הפרטיים שלי הם רק כשאני בתוך הבית והדלתות סגורות, כי כולם יודעים מה קורה".