ילדים זה שמחה, זה ברור לכולם. אבל הבלגן בחדרי המשחקים שלהם לעומת זאת, פחות משמח אותנו. לפעמים מרוב משחקים, צעצועים, ספרים – לא רואים ילדים, וכיוון שהכל גם מעוצב עם צבעים עזים אז יש לנו אי-סדר בעיניים. האתגר לא פשוט והורים רבים פשוט מאבדים את זה כשצריך לחשוב איך מסדרים - חשוב לנו שיהיה אסתטי, שכלום לא ייזרק כך סתם על הרצפה, שיהיה פונקציונלי אבל שגם יהיה נגיש לילדים. אז מה אפשר לעשות? אז איך בכל זאת אפשר לאפשר להם לשחק אבל גם לסדר הכל בסוף היום בלי הרבה מאמץ?

התשובה הרבה יותר פשוטה ממה שנדמה לכם: כוורות. זהו פריט הרהוט המושלם לחדר משחקים או לחדר הילדים. הכוורות מודולריות, הן יכולות להיתלות על הקיר או לעמוד בפני עצמן, הן יכולות ליצור הפרדה בתוך החלל, ליצור פינות עבודה, לשמש כארון בגדים, הן מוסיפות טאץ' עיצובי לחדר והכי חשוב - מארגנות את כל החפצים בצורה נוחה. "מי לא מכיר את הרגע הזה שבו אנחנו פשוט דוחפים את הכול לתוך הארון או המגירה כדי שהחדר יהיה 'נקי' מחפצים", מתארת הילה בר-און, מתמחה בסידור חללים, "הכל בסדר". "בפועל, זו פעולה שרק מלכלכת. השקיעו בסידור נכון ומקצועי, בפתרון אחסון שמדויק למידותיכם, כבדו את המשחקים והספרים של ילידכם ותראו איך כל האנרגיה משתנה לנגד עיניכם".

איך מתחילים?

בר-און: "מניסיוני, עיקר הבעיה היא השוני בין הצעצועים. אחד גדול אחד קטן, מצד אחד מלא בובות פרווה שתופסות המון מקום ומצד שני מאות אלפי חלקי לגו קטנטנים שמחייבים אותנו לסדר באופן אחר לחלוטין. יש להתחיל עם חלוקה ברורה - נפגשים עם כל המשחקים ופשוט ממיינים. ככה גם  ניתן לעבור על כל מה שלא תקין, לא בשימוש או שבפשוט לא ממלא אותנו אושר. אפשר ממש לחלק לקטגוריות עיקריות: כלי נגינה, תחפושות, ספרים, משחקי קופסא, משחקי הרכבה ,לגו, קשקשים, מגנטים, חומרי יצירה, בובות, חיות, דמויות קטנות, ברביות, בובות פרווה, קוביות.

"אחרי שחילקנו, אנו רואים בעיניים את הגודל הפיזי של כל קבוצת משחקים ואפשר באמת להבין מה המקום הנכון לה ביותר. אוסף של חרבות יצטרך ספייס אחר מבובות ברבי. כוורות מודולריות המאפשרות לנו לשחק עם גודל הקובייה, יעזרו לנו לסדר את הטטריס באופן אופטימלי. כך לא נצטרך להתחייב ל-29X29 המסורתי".

כוורת (צילום: הום סנטר, יחסי ציבור)
לארגן הכל בצורה ברורה|צילום: הום סנטר, יחסי ציבור

לדברי מעצבת הפנים מיטל צימבר, חשוב לארגן לילדים את המשחקים בצורה מסודרת כשהעדיפות הברורה היא לבחור במערכת סגורה שתמנע גודש וויזואלי. ישנם משחקים שמועדים יותר לפורענות מאחרים מבחינת בלאגן או אובדן של חלקים, כמו פאזל למשל, לכן מומלץ דווקא אותם לאחסן בחלקים העליונים של הכוורת ואת חלקן התחתון לנצל לאחסון של בובות, מכוניות וכדומה".

באם יש ילדים קטנים בבית, צימבר ממליצה לקבע את הכוורות לקיר. "יש לא מעט ילדים שובבים שבוחרים להשתמש בה כקיר טיפוס או סולם. ישנן זוויות מתכת איתן אפשר לקבע את הכוורת אבל חשוב להתייעץ עם איש מקצוע כדי לבחור את הזווית הנכונה בהתייחס לגודל הכוורת ומשקלה. את ההתקנה יכול לעשות כל הנדימן שמבין עניין".

הגובה כן קובע

בעזרת כוורת נכונה ומחשבה על נגישות, ניתן להתאים את גובה המשחקים לצרכים הרלוונטיים של הילדים ושלכם. "מצד אחד, יש משחקים שאולי אינכם רוצים שהילד ייקח לבד - כמו חומרי יצירה או חלקים קטנים במיוחד", מסבירה בר-און. "מצד שני, הצבת צעצוע אהוב בגובה העיניים של ילד זוחל, תאתגר אותו לגשת ותעודד עצמאות – במקרה כזה רצוי להציב רק משחק אחד או שנים על המדף. אגב, בניגוד למה שרבים חושבים, לא מדובר ביצירת שפע לילד אלא דווקא להיפך. מספר מועט של משחקים בכל מדף בכוורת, תצוגה מרווחת, ומתן מקום של כבוד למשחקים המשוחקים ביותר, יהפכו את חדר המשחקים שלכם לחלום".

"כדי ליצור מראה נקי ונעים, כדאי להעמיד את הכוורת בקיר של הדלת", מוסיפה מיכל וולפסון, מעצבת והום סטייליסטית. "כך המשחקים והבלגן לא יהיו גלויים לעין כשעוברים ליד החדר. בנוסף, כדאי לשלב דלתות לצד סלסילות אחסון, שישמרו על מראה אחיד ונקי כך שכשמסיימים לשחק, לא ייראו כלום".

כוורת (צילום: הום סנטר, יחסי ציבור)
שלבו סלסילות|צילום: הום סנטר, יחסי ציבור

צימבר מסכימה: "מומלץ ליצור כוורת סגורה מבעד לנגרות ובתוכה לשים סלסילות פנימיות או קופסאות סגורות שניתן להניח אחת על השנייה. כדי ליצור עניין בחלל אפשר לבחור קובייה או שתיים שיישארו פתוחות ובצבעים שונים, ושם לייחד את הבובות או האוספים שהילדים אוהבים במיוחד".

בתוך כך, ממליצה צימבר ליצור חלוקה נכונה של תאי הכוורת על ידי הגדרת המשחקים וגודלם, "כך למשל ליצור עבור מסילת רכבת פתח גבוה ורחב או לחילופין עבור משחקי קלפים פתח קטן וצר. ככלל, כוורת בקומפוזיציה א-סימטרית היא מעניינת יותר מבחינה עיצובית ובמקביל מאפשרת לנו לאחסן במגוון אופציות שונות".

יש הכול בבית

ומה עושים עם כל החלקיקים הקטנים והכיפיים כמו זיבלונים חיות קטנות, מטבעות משחק או גולות? אין צורך לרכוש להם קופסאות מיוחדות. "בכל בית תמיד יש פתרונות אחסון מצוינים שמתחבאים ויכולים לשמש אתכם נהדר – קופסאות נעליים, שקיות בד, קלמרים ישנים, צנצנות ומה לא?", מסבירה בר-און. "ה'אריזה' הופכת לחלק מהמשחק ומקלה על הילד לזכור לאן חוזר מה".

כוורת (צילום: הום סנטר, יחסי ציבור)
מגוון פתרונות איחסון|צילום: הום סנטר, יחסי ציבור

את הקופסאות או הסלים ניתן להניח בתוך הכוורות. בר-און: "אני ממליצה להימנע משימוש בשקיות פלסטיק. מעבר למפגע האקולוגי, הן תופסות הרבה יותר נפח ומטשטשות את הקווים הכללים של הסדר. הסיבה לכך נעוצה בעיקר בטקסטורה המתקמטת".

 

את כל הכוורות בכתבה תוכלו למצוא בכל סניפי הום סנטר. ועכשיו 10% הנחה ללקוחות POWER CARD ובנוסף 3% החזר כספי על כל החיפויים. לעוד פרטים ולמיקום הסניפים שלהם לחצו כאן.

לחצו לתקנון המבצע