זה היה אמור להיות שבוע העיצוב מספר 59 שייערך במילאנו. החברות הגדולות היו ערוכות להשקות ולחשיפות הראשונות שעליהן עמלו במהלך השנה האחרונה, ומארגני האירוע המסחרי Salone Del Mobile נערכו ליותר מ-300 אלף מבקרים מ-160 מדינות שונות וכ-2,100 מציגים במרכז המסחרי. אך נגיף הקורונה טרף את כל הקלפים והאירוע החשוב ביותר של עולם העיצוב בוטל. מילאנו, יש לזכור, היא בירתו של מחוז לומברדיה – האזור שהוא מוקד התפרצות המחלה במדינה עם יותר מ-78 אלף חולים ויותר מ-14 אלף מתים.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
>> חש עצמו ברמות: הבית המוגזם של דרייק
>> הכל בראש: כך תנקו את מברשת השיער
בשנים כתיקונן, שבוע העיצוב הוא מגה אירוע הקובע את הטרנדים, המגמות והלך הרוח שנראה בעיצוב הבית במהלך השנה הקרובה, ולכן לביטולו יש השלכות כלכליות נכבדות. שבוע העיצוב במילאנו הוא לא עוד יריד, הוא לבו הפועם של עולם העיצוב. במהלכו מתבצעות העסקאות, ההזמנות וההחלטות של המושכים בחוטים – מה יעבור לייצור המוני ומה ייגנז וישאר בגדר רעיון אסתטי בלבד.
אז עסקאות, השקות וקוקטיילים לא היו השנה במילאנו. במקומם הציגו מותגים כמו קרטל, מאגיס, אדרה ו-MOOOI ברשתות החברתיות מחוות לעיר התוססת, שהשנה עסוקה במאבק במחלה הקשה – וגם לעצמם. לצד לבבות, צבעי הדגל האיטלקי ומילים מרגשות, שילבו המותגים תמונות של פריטים בעיצובם ושל הביתנים שבהם הציגו בסלונה בשנים הקודמות.
View this post on Instagram
View this post on Instagram
View this post on Instagram
View this post on Instagram
View this post on Instagram
מכיוון ששבוע העיצוב התבטל, בתקופה האחרונה החלו המותגים השונים להציג את הקולקציות שהיו אמורות להיחשף במהלכו, ואפשרו לנו לזהות כמה מהמגמות הבולטות שנראה בשנה הקרובה בעיצוב הבית. הנה הן לפניכם.
חומרים: איכות הסביבה ושימוש חוזר
הניסיון להפחית את הפגיעה בסביבה מתבטא בקולקציות החדשות בשימוש בטכנולוגיות המאפשרות לעשות שימוש חוזר בחומרים לא מתכלים. כך למשל קרטל הוציאה קולקציה של רהיטים מפלסטיק ממוחזר שמתאימים לבית ולחוץ בצבעים המזוהים עם החברה, וכן ליין של רהיטי עץ מיערות המנוהלים בהתאם לתקנים סביבתיים, חברתיים וכלכליים מחמירים.
View this post on Instagram
View this post on Instagram
במותג מורוסו תכננו לבנות בסלונה ביתן בשיתוף מותג הטקסטיל הדני קוודרט ולהשתמש בלוחות המיוצרים משאריות של תעשיית הטקסטיל. הקולקציה החדשה של המותג עוצבה בשיתוף פעולה עם המעצב אלפרדו הברלי והיא נקראת Taba, כשמו של משחק מארגנטינה המשלב מיומנויות מגוונות של תנאי שטח. הקולקציה כוללת שמונה פריטים, בהם ספה, שתי כורסאות, ספסל וארבעה הדומים.
המותג האיטלקי FIORANESE השיק את קולקציית SFRIDO ("פסולת" באיטלקית) שבה נעשה שימוש בחיבור בין חתיכות העץ שנותרו בנגרייה לבין אריח פורצלן בגוונים טבעיים.
מטבחים: זו לא ספרייה, זה ארון כלים
גם השנה היה אמור להתקיים במסגרת שבוע העיצוב היורוקוצ'ינה – אירוע המתקיים פעם בשנתיים ומוקדש לעיצוב המטבח. על פי הקולקציות החדשות, המטבח של 2020 לא נועד דווקא לבישול מטעמים מורכבים ומתחכמים ולשיפור יכולות קולינריות, אלא להתכנסויות משפחתיות ולשהות ארוכה. ארון הכלים מקבל טוויסט ומעוצב כמו ספרייה, ותשומת לב רבה מוקדשת ליצירת מנגנון המאפשר לפתוח ולסגור את הארון לעתים קרובות ובקלות. במטבחים החדשים בולטים גם מדפים פתוחים – המוסיפים לדקורציה של החלל. גם בתחום המטבח הוצגו טכנולוגיות מתקדמות ושימוש במחומרים טבעיים וממוחזרים.
View this post on Instagram
View this post on Instagram
View this post on Instagram
View this post on Instagram
הכל זהב: השולחן החדש של טום דיקסון
בשבוע העיצוב ב-2017 השיק טום דיקסון את שיתוף הפעולה שלו עם איקאה - ספה מודולרית בעיצוב משגע ובמחיר נגיש (יחסית למעצב על). השנה הוא תכנן השקה בקצה השני של סקאלת המחירים: שולחן אוכל שמחירו 25 אלף דולר. השולחן מורכב מצורות פשוטות - משטח מלבני וארבע רגליים היוצרות שני משולשים - אבל העבודה שהוא עשוי כולו פליז הופך אותו לפריט שקשה להתעלם ממנו. במקום במילאנו דיקסון חשף את השולחן בחשבון האינסטגרם של הסטודיו.
View this post on Instagram
מהדורות חדשות לרהיטים קלאסיים
כמדי שנה גם השנה נחשפו מהדורות חדשות של רהיטים איקוניים. ויטרה מוציאה מהדורה מחודשת לכיסא LCW מעץ לבוד שעיצבו צ'רלס וריי אימס באמצעות טכנולוגיה שפיתחו ביחד עם האדריכל אירו סארינן.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
View this post on Instagram
מותג הרהיטים קארל הנסן אנד סון מוציא מהדורה מיוחדת ל"כיסא הבריח" של האנס וגנר שנקרא גם CH24. הכיסא שעוצב ב-1949 זוכה לפופולריות עד היום ומשמש השראה למעצבים בכל העולם. הוא מורכב מ-14 חלקים ונדרשים יותר ממאה תהליכים שונים של סיתות, גילוף, שיוף ועיצוב ליצירתו. המהדורה החדשה צבועה בגימור מט.