בעולם שנע בקצב מהיר כל כך, אנחנו נוטים לחשוב שגם הטרנדים מופיעים לרגע, גונבים את ההצגה ומתנדפים באותה מהירות. אבל שנים האחרונות נראה כי עיצוב הפנים מתנהג אחרת לגמרי. טרנדים חדשים אמנם מופיעים מדי שנה, אך רובם הם חלק ממגמות מוכרות שמלוות אותנו כבר לא מעט זמן.
"צריך להבין שהבסיס לכל הטרנדים הוא, בין השאר, שינויים חברתיים, תרבותיים, גיאוגרפיים, טכנולוגיים ודיגיטליים שבאים לידי ביטוי בצורה, חומר וצבע", אומרת מיכל איתני פארי, סמנכ"ל סחר ברשת ביתילי, "הטרנדים לא נבחרים סתם. העולם משתנה כל הזמן בקצב מהיר ובסוף יש לכך גם ביטוי במה שרואים בפועל בחנויות ובבתים. הטרנד צובר כוח ברגע שהעין שלנו נחשפת לדברים חדשים שהופכים לנגישים, נפתחת אליהם, מתרגלת ולומדת לאהוב אותם, והתהליך יוצר חיבור רגשי ורצון להיות חלק ממה שמתהווה סביבנו. הקצב המהיר גורם לנו להזדקק לשינויים, חלקם באים לידי ביטוי בעיצוב הפנים - בהזזת רהיטים, קניית אביזרים וחיפוש מתמיד אחר התחדשות ושבירת שגרה. אבל, בסופו של יום, לכל אחד יש קו אישי משלו, ורק את התבלינים מוסיפים בהתאם לטרנדים בין שהם חולפים ובין שהפכו למגמות".
ומתברר שטרנדים מובהקים הופכים בחלוף הזמן לניואנס. למשל מגמת המתכות, שמלווה אותנו כבר כמה שנים, לא נעלמת אך מקבלת בכל פעם טוויסט שונה. אם בשנים שעברו הזהב והבלינג בלינג נחשבו למובילים, הרי שעכשיו המגמה היא ללכת על מתכות בגימור מט ועדין. אם בעבר העץ הגס נטול הגימורים נחשב אופנתי, הרי שהיום התווסף לעץ ולחומרים הטבעיים גימור רך ונעים יותר.
"טרנדים חסרי משמעות לא שורדים", מסבירה איתני פארי, "לעומת זה, טרנדים שקשורים בפשטות, בחזרה לטבע, באמא אדמה, באתניות, רב תרבותיות ומלאכת יד התחברו לחיים של כולנו והפכו לקלאסיקה שתמשיך ללוות אותנו גם שנים קדימה. אני מאוד אוהבת את התקופה הנוכחית משום שהיא יפה ולא קיצונית. נכון שאין השנה בשורות גדולות, אבל יש כיוונים ופריטים נכונים ונינוחים. פריטים הרמוניים שאפשר לשלב בכל בית בלי לעשות שינויים דרסטיים ויוצאי דופן".
עוד בערוץ עיצוב הבית:
רטרו סקנדינבי
הרטרו הסקנדינבי צובר תאוצה ומאיים לכבוש את פלחי השוק שלא היו פתוחים אליו קודם לכן. כמו כל המגמות גם הוא לא ייכנס כעיצוב טוטאלי אלא בנגיעות, בעיקר בשל העובדה שהוא מתאים באקלקטיות, בניקיון ובפשטות שלו כמעט לכל סגנון אחר. את המגמה ילוו הדוגמאות הגיאומטריות, שנראה בעיקר בפריטי טקסטיל כמו שטיחים וכריות נוי אבל גם בחיפויים, בעיקר בחדרי הרחצה.
שולחנות קפה תכולים של URBAN (צילום ישראל כהן); מנורה של קרני תכלת (צילום יואב גורין); כיסאות לבנים של ID DESIGN (צילום ישראל כהן); כורסה שחור-לבן של ביתילי (צילום ישראל כהן); שולחן שחור-לבן של URBAN (צילום ישראל כהן)
בעדינות
העץ המאסיבי נטול הגימור שהתרגלנו לראות בשנים האחרונות יישאר איתנו אך יקבל טוויסט רגוע יותר. החספוס והגסות יתעדנו וכך נמשיך לקבל מראה חם, טבעי וכפרי אבל מעט יותר מעובד. לא מדובר בעיבוד אגרסיבי שיפחית מתחושת הטבעיות של החומר, אלא בכזה שיקנה מראה הומוגני כך שיהיה אפשר לערבב ולהתאים את העץ בקלות למה שכבר קיים בבית.
מכתבייה של סטורי; שידות של תומיק (צילום בועז לביא ויונתן בלום); כוורת במראה וינטג' של ביתילי (צילום ישראל כהן); שולחן צד קובייה של ביתילי (צילום ישראל כהן); ארונית במראה עץ של ביתילי (צילום ישראל כהן).
גלאי מתכות
המתכות, בדומה לעץ, ממשיכות לשמור על מקום של כבוד בעיצוב פנים הבית, אם כי גם הן יותר חמות ועדינות. הנירוסטה הבוהקת מתחילה להיעלם לגמרי לטובת נחושת, בראס ואלומיניום מעושנים ועמוקים יותר. גם העיצובים עצמם פחות כבדים ומאסיביים ויותר קלילים ונקיים. נראה פחות קורות מתכת מאסיביות עם ריתוכים גלויים לעין ויותר ריהוט עדין בקווים עדינים כמו גופי תאורה ושולחנות צד.
סדרת כלים ואביזרים נוי בזהב וברונזה של ID DESIGN (צילום ישראל כהן); מנורות תלייה של ביתילי (צילום ישראל כהן); אגרטל כסף של ID DESIGN (צילום ישראל כהן); שולחן צד של ביתילי (צילום ישראל כהן); אמבטיה כסופה של מודי (צילום סטודיו אימפריאל).
תתרכו עם פסטל
מתברר כי ההכרזה של חברת פנטון, שלפיה גוני השנה הם ורוד קוורץ ותכול מנחם מתאימה לארצנו רק באופן חלקי. "מבחינתנו, הבחירה של פנטון מתקרבת למה שיקרה בארץ אך אינה מדויקת", אומרת ניבה יחיאב, אדריכלית הבית של טמבור, "אנחנו נראה פלטה רגועה של גוונים בהירים ועדינים אבל כולם יהיו שווים במשקלם, ללא גוונים מסוימים שיבלטו על פני אחרים". גם איתני פארי מצביעה על בעייתיות קלה בבחירה של פנטון ומציינת שבביתילי הוורוד המעושן אמנם קיים אך בשל היותו רך ונשי הוא פחות מתאים לחברה המצ'ואיסטית שלנו.
נרות של איקאה; הדומים של האביטאט; כלים ורודים של נעמן (צילום שחר תמיר); כלי עץ של ביתילי (צילום אפרת אשל); אמבטיה ורודה של חזיבנק.
שומרים על ניטרליות
בטמבור מציינים עוד שני זרמים חזקים לשנה הקרובה. האחד, צבעוניות שמאופיינת במנעד שבין לבן ואפור, בדגש על גוון ומרקם של בטון. הניטרליות של הבטון מתאימה כרגע לאלמנטים בגוונים עזים כמו כחול, ורוד פוקסיה וכתום. השני, צבעוניות שמאופיינת בגוני אדמה בדגש על גוון ומרקם אדמתי טרה קוטה, וכתומים למיניהם בצירוף דגשים של כחול פטרול וירוק מנטה.
מצעים של קאס אוסטרליה; צבע בטון של טמבור; ספות של ביתילי (צילום ישראל כהן).
ספה של אינוביישן; כיסא כתום של ביתילי; פרקט של כרמל פלור דיזיין.
חגיגה ברזילאית
"הכחולים השונים יישארו גם השנה מכיוון שהם מתחברים אצלנו בקלות לנוף ולאופי הים תיכוני", אומרת איתני פארי, "בנוסף לכך צבעים עזים כמו צהוב, כתום, אדום וירוק ייראו ברהיטים קטנים, פסלים ותמונות, כלי הגשה ואביזרים משלימים, כורסאות והדומים, וטקסטיל עם דוגמאות בצבעוניות לא קיצונית".
בטמבור החגיגה נועזת אפילו יותר. לדברי יחיאב מקורה במשחקים האולימפיים ומשחקי הכדורגל שיתרחשו בברזיל. ככל שנתקרב אליהם נראה פרץ של חגיגות ושמחה והרבה צבעים טרופיים שנמהלים זה בזה ובהם ירוקים וורודים, לצד כחולים מחשמלים וכתומים".
כורסה של URBAN (צילום ישראל כהן); שולחן צד של ID DESIGN; טלפון וינטג' של סטורי; שטיח של צמר שטיחים יפים; כרית תוכי של ID DESIGN (צילום ישראל כהן); כיסאות של טולמנ'ס