יצרני הפסטות מצאו לנכון לקבוע בלוח השנה יום מיוחד שחוגג את אחד המאכלים האהובים בעולם. וכך, לפני 20 שנה בדיוק, נקבע כי בכל 25 באוקטובר יצוין "יום הפסטה הבינלאומי". מאז שאוזכרה לראשונה בספרי ההיסטוריה בשנת 1154, תועדו יותר מ-600 סוגי פסטה ואינספור רטבים. סוד קסמו של המאכל הבצקי מתחיל כבר בתהליך הייצור המהפנט, וממשיך בתהליך הבישול הפשוט ובסלסול הממכר על המזלג. הודות לפופולריות הרבה שלה, זכתה הפסטה גם לכלים מיוחדים, שנמצאים כמעט בכל בית. לרגל החגיגות אספנו עבורכם כמה מהמוצרים המקסימים ביותר שחוגגים את הפסטה.
עוד באתר לעיצוב הבית:
- לכל הכתבות בערוץ living
- לבית העץ הקסום בהרצליה נוספה קוביית בטון. בשיפוץ
- צבעוניות לנשמה ולבית: תעשו מקום לטרנד המקסיקני
כשאת מודדת: כלי מדידה
אחד הטרנדים הלוהטים בעיצוב לפסטה הוא כלים למדידת מנות (שלא תכינו בטעות מנה שמספיקה לגדוד). שתי אפשרויות למדידה קיימות גם בכלי האחסון לפסטה: אחד בצורת "מגדל פיזה" שבפקקו מסומנים גודלי מנות רצויים, ואחר במגדל התרנגול של סטודיו OTOTO, שמשתמש גם הוא בפקק למדידה. מיטבי לכת יכולים להשקיע בכלים שמיועדים במיוחד למדידת מנות, כמו כלי הטבעות האלגנטי של חברת Alessi האיטלקית או הסרגל ההומוריסטי של doiy design, שמציע מנות לילדים, להורים ולמי שמסוגל לאכול סוס.
כף אל כף
כף הפסטה היא פריט חובה לכל חובבי המאכל וזכתה למגוון צורות ופרשנויות. הכף של sagaform היא בעצם מולטי-כלי שמשלב בתוכו מלבד כף פסטה גם כלי למדידת מנה ומגרדת פרמזן. גם חברת relogik קפצה על טרנד המדידה, ושילבה במלקחי הפסטה שלה גם חריצים למדידה של עד ארבע מנות פסטה. המעצבת הדנית אווה סולו, לעומת זאת, לקחה את כף הפסטה שלה למינימום האפשרי וייצרה אובייקט מקסים ללכידת האטריות הרכות.
מסננים?
מסננת הפסטה (שגם משמשת ככיסוי הראש המסורתי של חברי הדת הפרודית "מפלצת הספגטי המעופפת") עברה אף היא אבולוציה מעניינת, וממוצר גדול ומגושם עברה למכסה הסיר, למשל בסיר של חברת Bialetti. גם המפלצת מלוך נס ששוחה במימי הסיר שלכם הפכה למסננת לפסטות קצרות ומגוונות. המשקיענים שבינינו יכולים לגוון את הפסטה שלהם גם בבית, בעזרת סטים שונים להכנת רביולי במגוון צורות וגדלים.
מזלג בהפתעה
ישנם מעצבים שלא מסתפקים במזלג פשוט לאכילת הספגטי שלהם ויצרו טוויסט חדש: Kuno Prey עיצב מזלג עץ מפתיע לחברת Alessi בהשראת כלים היסטוריים. גם relogik עיצבו מזלג ייחודי ביותר עם שיניים מסולסלות לתפיסת האטריות.
השראה
צורותיה השונות הרבות והמשונות של הפסטה היוו גם השראה למוצרי וכלי מטבח שונים שלא בהכרח מחייבים הכנת פסטה. אם בא לכם להרים את סיר הפסטה הרותח שלכם מהאש, למה שלא תעשו זאת עם זוג ידיות בצורת פרפלה? אחרי שתטעמו את הרוטב תוכלו להניח את כף הערבוב שלכם על כרית רביולי ואת השום שלכם תוכלו לקלף בעזרת קולפן בצורת פסטה פנה. המכורים הכבדים יוכלו גם לאטום את השקיות שלהם בגומיות בצורת פסטה. העיקר שיהיה בתיאבון.