הצבע השחור כבש בשנים האחרונות את עיצוב הבית - ארונות שחורים מרכיבים מטבחים שלמים ואליהם מצטרפים מכשירי חשמל תואמים, קירות נצבעים בשחור, אלומיניום שחור מופיע בחלונות וזכוכיות בחדרי רחצה, ואפילו כיורים, ברזים ושאר אביזרי סנטציה מקבלים גימור שחור. וכשהשחור נכנס לכל פינה, היה רק טבעי לחכות לו עם דלת פתוחה, ולהכניס אותו גם לדלתות הכניסה והפנים.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
>> מטבח החלומות של שמי אפניאר מ"מאסטר שף"
>> הוסיפו מרפסת בתמ"א: הדירה הקסומה של הזוג הירושלמי
"שחור הוא הלבן החדש", אומרת מעצבת הפנים דניאלה דנור. "מי שרוצה בית בעיצוב עדכני לא יכול להימנע ממנו, מה גם שהוא משתלב כמעט עם כל הגוונים". לדבריה, הטרנד לא פסח על דלתות הפנים, וכך הן תואמות לאלמנטים שחורים נוספים בבית, כמו האלומיניום בחלונות, המעקות, המנורות ועוד. "הצעקה האחרונה בתחום היא דלתות פנים או כניסה שחורות, אבל גם שילוב של ידית שחורה", היא אומרת. "דלת שחורה משדרת אלגנטיות ועוצמה ומעניקה לבית מראה מתוחכם יותר, ללא חשש ממראה קודר".
ואכן, ברב בריח מעידים כי התחילו לראות עלייה משמעותית בביקוש לדלתות כניסה ופנים בגוון שחור ולידיות שחורות עוד בתחילת שנת 2020, ונערכו בהתאם. "אחת הסיבות לכך היא האהדה הרבה בארץ לסגנון האקלקטי והנורדי, וגם לשילוב פרזול שחור בברזים, בפרופילים ובדלתות", מוסיפה מאיה דונרשטיין-יתיר, סמנכ"לית השיווק ברב בריח. "35 אחוז מהידיות שנמכרות לשוק הפרטי הן שחורות, ואני צופה שעד סוף השנה הכמות תוכפל והן יתחילו לצבור תאוצה גם אצל הקבלנים".
View this post on Instagram
View this post on Instagram
"משתמשים בידיות שחורות בעיקר כשאדריכלים או מעצבי פנים בוחרים לשלב אלמנטים שחורים בעיצוב הבית", אומר אריאל אורן, סמנכ"ל חברת הדלתות פנדור. "בחדרי האמבטיה נעשה שימוש בפרופילים בצבע שחור שחובקים את המקלחונים, בברזים ובפרזול שחורים. בשאר חלקי הבית השילוב מגיע בעיקר ברגליים של שולחנות או כיסאות ובמנורות שחורות. אנחנו התחלנו לעצב ידיות שחורות בינואר האחרון ורואים לכך ביקוש רב".
לא קודר - אינטימי
דלתות שחורות או ידיות שחורות בדלתות לבנות משתלבות בסגנונות רבים. הבית יכול להיות קלאסי, כפרי או תעשייתי, מודרני או עכשווי - והנגיעות השחורות ישתלבו היטב בכל סגנון. הצבע הלבן יוצר רקע ניטרלי בכל סגנון, אבל הוא גם יכול ליצור תחושה סטירילית. תוספת שחורה מרככת ומאזנת את המראה. "דלתות שחורות הן מצע לכל הסגנונות, כשבכל אחד מהם הן מעובדות מעט שונה", מסבירה מעצבת הפנים אריאלה עזריה ברקוביץ. "בעיצוב המודרני נראה דלתות שחורות בקווים גיאומטריים ישרים, לרוב נטולי קישוטים, ובחלק מהמקרים הן משתלבות במקשה אחת יחד עם החזית או הקיר בקו אפס. לעומת זאת, בעיצוב הקלאסי נראה דלתות כהות עם הרבה פיתוחים, ידיות גדולות ונגיעות של זהב".
אדריכל רון שפיגל מדגיש שכיום משתמשים פחות בדלתות עץ והנטייה היא לשימוש בדלתות כניסה מחופות אלומיניום או אבן מדוקקת כדי ליצור מראה מרשים, מודרני וישר. "בבתים רבים השימוש בשחור הוא בחלק החיצוני של הדלת, וחלקה הפנימי הוא בגוון שמתאים לפלטת הצבעים של הבית, לרוב לבן. גם אם הדלת שחורה בחלקה הפנימי, היא אינה משחירה את הבית אלא יוצרת קונטרסט ומוסיפה רובד חשוב נוסף לעיצוב פנים החלל", הוא אומר.
רבים אולי חשים ששחור הוא צבע קודר ואפילו מדכא, אבל הוא גם יכול ליצור אינטימיות, להגדיר חלל ואף להוסיף לו חמימות, בעיקר בשילוב עבודת תאורה נכונה. מירב רבינוביץ, מעצבת פנים ברוח האדריכלות הסינרגית, עיצבה דירת פנטהאוז שבה שולט הצבע השחור במטבח, ביחידת המדפים העשויה ברזל, בחדר השינה ובכל הדלתות, כולל דלתות אסם בכניסה לחדרי האמבטיה. "יש זיקה בין המרחבים שאנחנו שוהים בהם לבין תחושותינו הפנימית", היא אומרת. "שחור הוא לא בהכרח צבע שלילי או מקטין את החלל. בעולם הסינרגיה לצבע השחור תדר גבוה של תעוזה, תחכום, מסתורין, יוקרה ועוד, והוא מחזק את הביטחון העצמי והנחישות. השחור מייצג את המים, מקור של חיות והבסיס לקיומנו, ולכן מקושר גם לריפוי, טוהר, עומק ורגישות".
View this post on Instagram
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
עד הפרט האחרון
שחור יכול לעבוד גם במטבח ובחדרי הרחצה. "לא מדובר בטרנד חולף", מדגישה מעצבת הפנים מיכל רוטשילד. "השחור כאן כדי להישאר, ואנשים מכל הגילים רוצים מטבח או חדר רחצה בשחור. עיצוב הוא הוליסטי, ולכן גם הברזים, הכיורים, לעתים אף האסלות, אביזרי הסניטציה והאביזרים המשלימים יהיו שחורים, ובמטבח - מכשירי החשמל ואיתם הארונות שאר האביזרים".
View this post on Instagram
כדי להדגיש את השחור רוטשילד משלבת נקודות צבע לבנות, למשל בארון הכיור או באסלה. "חברות הסניטציה מבינות את הדרישה למוצרים שחורים, ולכן אפשר לזרום עם הצבע עד הפרט האחרון - כולל מעמדים לנייר טואלט, מברשות לניקוי אסלה, פחי אשפה, צירי דלתות, תנורי אמבטיה ועוד - ולשכוח מהנירוסטה הסטנדרטית ששלטה עד לא מזמן".