לפני כמה שבועות תכננתי מסיבת יום הולדת 30 עבור בעלי האהוב. היה לי חשוב הפעם לעשות הכל בעצמי, כולל הזמנה, אוכל וכמובן – קישוטים. בגלל שהמטבח זה לא המקום הטבעי שלי, היה לי חשוב שגם אם האוכל יהיה ככה ככה, אז לפחות אהיה בטוחה שהכל יראה מעולה. כמובן שבסוף כל החששות שלי התבדו, אבל כל המאמץ בהחלט היה שווה את זה והייתי מאוד מרוצה מהתוצאה.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
בחרו גוונים וצאו לדרך
החלטתי לשתף כאן שלוש הדרכות ממש פשוטות בעלות מינימלית, שכל אחד יכול ליישם בעצמו. כל אחת ממהדרכות יכולה להתאים למגוון אירועים ושימושים על פי הסגנון והצבעוניות שתבחרו, כל שתצטרכו לעשות זה להתאים את צבעי הוואשי טייפ וסרטי הבד לנושא האירוע ולצבעים שלכם. במקרה הזה הנושא היה בראנץ' אמריקני אז הגוונים העיקריים היו אדום, כחול ולבן. את הוואשי טייפ מצאתי בסניף ארטא הקרוב לביתי ואת הסרטים הזמנתי דרך האתר של הילולה.
תגיות לסימון המטעמים
הכנתי לאירוע מנות בשריות, צמחוניות וטבעוניות ולכן החלטתי להכין דגלוני סימון כדי שלא יצטרכו לשאול אותי מה מתאים למי. בנוסף הכנתי שלושה סוגים של פרנץ' טוסט (מוגזם אך טעים!) ורציתי שכולם יבינו, ללא הסברים מיותרים, שיש כאן שלושה סוגים שונים שהם יכולים לטעום מהם. מראש הכנתי שני סוגי תגיות – תגיות על שיפוד ותגיות שולחניות כדי שאוכל לאלתר בעת הצורך בעת סידור וארגון השולחן.
מה צריך?
וואשי טייפ
סכין יפני או מספריים
שיפודים
מה עושים?
מבעוד מועד הדפסתי את הכותרות, השתמשתי בפונט לבן על מלבן אפור שמדמה צבע של לוח גיר. כאשר אתם מכינים את המלבן שימו לב להכפיל את גודלו – אם מדובר בתגית על שיפוד האורך צריך להיות כפול כדי שתוכלו לקפל את הדף סביב השיפוד, ואם התגית שולחנית אז הרוחב צריך להיות כפול כדי שתוכלו לקפל את הדף ליצירת מעין אוהל. חותכים בעזרת מספריים או סכין יפני את המלבנים.
תגית על שיפוד: מלפפים את הנייר מסביב לשיפוד ומהדקים מעט מסביבו כדי שהתגית לא תחליק ממנו. מדביקים עם וואשי טייפ בקצה העליון והתחתון של הנייר - מקדימה, דרך השיפוד ועד לקצה השני בצידו האחורי. שימו לב להדק את הוואשי טייפ סביב השיפוד כדי שהנייר ייצמד היטב. במקרה הזה חתכתי כל חתיכת וואשי טייפ לחצי על מנת שכל חתיכה תהיה צרה יותר. הפרופורציות של זה נראו לי נכונות יותר, לשיקולכם.
תגית שולחנית: הדביקו את הוואשי טייפ על הקצה התחתון של הנייר כך שהוא בולט מעט החוצה ואז קפלו את השאריות לצד האחורי. חיזרו על הפעול החלק העליון של הנייר. לסיום, קפלו את הנייר לחצי ליצירת אוהל קטנטן.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
נרות חימום צבעוניים
אני מאוד אוהבת לשלב נרות בעיצוב בכלל ובאירוח בפרט, הם יוצרים אווירה נעימה ואינטימית. במקרה הזה היה מדובר באירוע צהריים כך שלא הדלקתי אותם אבל השתמשתי בהם כתוספת צבע לעיצוב השולחן.
מה צריך?
נרות חימום
וואשי טייפ
מה עושים?
לפפו את הוואשי טייפ לאט ובעדינות סביב הנר, את הקצוות הדביקו כלפי מטה על תחתית הנר. זהו. הכי פשוט שיש.
דבר קטן ששמתי אליו לב שכדאי שתדעו – סוג הדבק והנייר משתנים מעט בין הסוגים השונים של הוואשי טייפ, גם כאשר מדובר באותה חברה. לכן יהיו סוגים שיהיה לכם קל או קשה יותר להדביק לנר עצמו. בסופו של דבר אם הוואשי עושה קצת בעיות אז אפשר לחתוך חתיכה גדולה יותר ולוודא שהוא נדבק בעזרת הדבקה שלו לעצמו (אחרי שעשיתם סיבוב שלם, תמשיכו איתו עוד קצת במקום לגזור).
שרשרת סרטים
שולחן האוכל שלנו לבן וכך גם הקיר שמאחוריו. לכן, כדי ליצור רקע חגיגי וצבעוני החלטתי להכין שרשרת סרטים המורכבת מסוגים שונים של סרטי בד. מדובר בפרויקט פשוט אך שלוקח לא מעט זמן, לא מאיימת, רק קחו את זה בחשבון.
מה צריך?
חוט עבה או חבל שאליו תקשרו את הסרטים
מגוון סרטים בצבעים שונים. אני קניתי כמה סרטים, חלק באדום ובכחול וכמה נוספים בצבעים ובדוגמאות משלימות, כדי ליצור מגוון ועל מנת לשבור מדי פעם את הצבעוניות.
מספריים
מה עושים?
קודם כל חשבו את מספר הסרטים שתצטרכו. אני מדדתי את גובה הקיר ואת רוחב השולחן ועל פי רוחב הסרטים עצמם עשיתי חישוב גס של מספר הסרטים שאצטרך לקשור. הכמות תושפע מאורך הגליל ומרוחב הסרט: עבור מידות השרשרת שהייתי צריכה (כ-1.8/1.8 מ') השתמשתי ב-10 גלילים, קניתי סרטים דקים ולכן הייתי צריכה כמות גדולה יחסית. חתכו את החבל לפי אורך הקיר. קחו קצת אקסטרה בשביל הקצוות וגם מתוך הנחה שהשרשרת מקבלת איזושהי בטן מהמשקל של הסרטים.
חתכו חתיכה ראשונה של הסרט על פי הגובה של השרשרת שאתם רוצים, אני תליתי אותה בגובה של כ.2.20 אבל לא הייתי צריכה שתגיע עד הריצפה, אלא רק שתמשיך טיפה מתחת לגובה השולחן שעמד לפניה. אחרי שמדדתם את החתיכה הראשונה, חתכו לפחות חצי מכמות הסרטים שקניתם כדי שתהיו מוכנים לקשירה.
תתחילו לקשור את הסרטים אל החבל, הם לא צריכים להיות ממש צמודים זה לזה אבל גם תבדקו שהם לא רחוקים מדי כדי שהאפקט לא ילך לאיבוד. אפשר להחליט על סדר קבוע של הצבעים והסוגים, אני די אילתרתי ומדי פעם פרסתי את השרשרת כדי לראות שהצבעים מחולקים יפה.
עצרו תוך כדי העבודה כדי לבדוק את אורך השרשרת מול הקיר או השטח המדובר על מנת שתראו שאתם לא מגזימים. כנראה תגלו שיש לכם עוד דרך לעשות, אז תחזרו לקשור.
תלו את השרשרת. האילוצים בשטח לא אפשרו לי לקשור את החבל לשום דבר, אבל זו האופציה המועדפת. האופציה השנייה שבה בחרתי בלית ברירה - הדבקה של הקצוות לקיר עם המון וואשי טייפ. אם אתם מדביקים – שימו לב שאתם מדביקים חתיכה אחת ארוכה יחסית על גבי החבל עצמו והדקו היטב מסביבו. מעל החתיכה הזו אני ממליצה להוסיף כמה חתיכות נוספות, קחו בחשבון שאחרי שקשרתם כל כך הרבה סרטים יש לשרשרת משקל ועדיף לשים עוד קצת וואשי מאשר שזה יתפרק באמצע האירוע.
במדור הקודם: חיים חדשים לשולחן צד ישן
את הכתבה הכינה עופרי פז, מעצבת ובעלת הבלוג Oh so Free