שוב קשיים בענף הריהוט הישראלי: בימים האחרונים נעצרה פעילותה של יצרנית הארונות הרדור המחזיקה בשבעה סניפים ברחבי ישראל. לפי תלונות לקוחות, לקראת סוף השבוע שעבר הופסקה פעילותם של סניפי הרשת, לרבות חנות המפעל בראשון לציון - ללא שום הודעה מוקדמת. כעת השאלה היא האם מדובר באירוע זמני או בבעיה חמורה ועמוקה שמטילה ספק על עתידה של הרדור.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

 

 

בשיחה עם העובדים, שתיעודה הגיעה ל-TheMarker, אמר בסוף השבוע הבעלים עמוס חלפון בדמעות: "אתם עובדי החברה הייתם חלק לא מבוטל מהצלחה. פרנסנו בכבוד מעל 100 משפחות. עם זאת, בתקופה האחרונה התקשתה החברה לעמוד בתשלום חובותיה. החברה התמודדה עם מצבים לא קלים ולא פשוטים כדי לעבור את הנחשולים, והם היו גבוהים. ללא הצלחה. לצערי החברה לא מצליחה לכסות את חובות העבר עד שהגיעה לסכנה מוחשית לקיומה - ולמצב של חדלות פירעון.

"אחת המחויבויות הגדולות שלנו כחברה משפחתית שכל עובד בה מוכר לנו אישית, היתה לנסות לשמור על הפרנסה של כל אחד מכם. בחודשים האחרונים קיימה ההנהלה לא מעט הערכות מצב ובדקנו לא מעט חלופות. עשינו את המירב. היום זה יום של משכורות וכולכם מעוניינים לדעת האם תקבלו או לא תקבלו את המשכורת". הרדור היא רשת המתמחה בארונות הזזה יוקרתיים בייצור ישראלי. על פי הערכות, הרשת מעסיקה עשרות עובדים עם קהל לקוחות רחב.

בשעות האחרונות החלו לקוחות שונים להתאגד ברשת. בקבוצת הפייסבוק "נפגעי ארונות הרדור Hardoor" פעילים עשרות משתתפים, המלינים על בעיותיהם מאז שנודע כי הסניפים לא נפתחו, ובעיקר משתפים בחשש כי הכסף הרב ששילמו על הזמנות שטרם התקבלו - שמגיע לעיתים לעשרות אלפי שקלים - לא יוחזר להם. חלק מהלקוחות טוענים כי רק בשבוע שעבר סגרו עסקות בחנויות, כאשר בעת המכירה לא נראה כי החברה סובלת מכל בעיה. כעת הם מרגישים מרומים על כך שלא נאמר להם דבר שעשוי לרמוז על הקשיים.

הרדור פייסבוק (צילום: פייסבוק)
צילום: פייסבוק

ענף שלם בסיכון

תחום הריהוט הישראלי סובל כבר שנים מחוסר יציבות, ונחשב לענף בסיכון גבוה. הקשיים החלו ב-2012, אז נוצר אפקט דומינו לאחר שמבטחי דואיט, קיקה, מטבחי טופז, רשת חמישה נגרים ומטבחי מילה נכנסו לקשיים כלכליים והשאירו לא מעט לקוחות ששילמו מקדמות ללא פתרון.

שיטת העבודה בשוק הריהוט הישראלי, שמגלגל מילארדי שקלים בשנה, בעייתית - ולקוחות נדרשים פעמים רבות לשלם מקדמות גבוהות עם ביצוע ההזמנה. לא פעם מבקשים היצרנים לקבל את מרבית התשלום מראש ובמזומן, בתמורה לקבלת הנחה. הדבר מאפשר נזילות לחברה, אך יוצר חוסר ודאות ללקוחות.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

חוק המזומן החדש אמור לפתור חלק מבעיה זו ומעתה צרכנים לא צפויים לשלם מקדמות הגבוהות מ-11 אלף שקל, הסכום הגבוה ביותר שניתן לשלם במזומן. עם זאת, ההמלצה הגורפת לכל הרכישות המתבצעות בסכומים גבוהים ובהזמנת ייצור מראש היא לשלם בכרטיס אשראי ולפרוס לתשלומים - כדי למנוע מצב שבו מרבית הסכום נמצא כבר אצל החברה, בזמן שהלקוח טרם קיבל דבר.

הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker

>> חיפה בדרך לאסון עירוני: במקום שכונה שתחבר אותה לים - מקימים קניון מוקף חניון

>> הקץ לפיל הלבן: מלון של 150 חדרים ו–20 דירות יוקם במקום פנינת דן בירושלים

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

·         לכל הכתבות בערוץ living